Zanimljive biciklisticke slike
Postavljeno 07 January 2016 - 05:31 PM
I ja se to pitao. Verovatno ima manji precnik rupe prema celjustima u T razdelniku (spliteru) pa je i manja sila kocenja na kocnici pojedinacno ali kad se saberu leva i desna strana zajedno je verovatno ista sila kocenja kao i na normalnoj kocnici u single varijanti..
Postavljeno 07 January 2016 - 07:47 PM
Takvi za auto vrse raspored sile kocenja napred nazad, sto znaci da ce ili levi disk ili desni kociti jace od drugog, ali problem je sto mora da sa jednom zapreminom klipa na rucici upumpa duplu kolicinu u celjusti dole. Ovo na slici su izgleda cetvoroklipne SRAM guide i rucica i celjusti, mada bih ja probao da kombinujem rucicu za cetvoroklipne celjusti i dole staviti neke slabije kocnice sa manjim precnikom klipa... On je tako resio problem hladjenja prvenstveno, dva rotora su duplo veca povrsina za hladjenje.
Postavljeno 07 January 2016 - 08:32 PM
Mozda je stavio neku rucicu za cetvoroklipne kocnice?
shimano 4-klipne M755 (pravila ih je italijanska Grimeca i identicne su sa tadasnjim SRAM 9.0)
su medjusobno kompatibilne sa svim ostalima modelima, i rucice i celjusti
tako da nisam bas siguran da je resenje toliko jednostavno...
mozda postoji neka tabela kompatibilnosti, kao npr za zadnje menjace i rucice menjaca?!?!
Postavljeno 07 January 2016 - 11:25 PM
Ja sam vise mislio na kombinovanje kocnica istog proizvodjaca recimo SRAM guide rucice za cetvoroklipne i dole recimo 2 x SRAM DB3. Valjda bi bilo u rezervoaru rucice dovoljno da izgura oba klipa na celjustima. Ne kazem da bi takva kombinacija bolje kocila, meni bi bilo vazno samo da koliko toliko normalno koce i da rade bezbedno.
Postavljeno 08 January 2016 - 12:30 PM
Ja sam vise mislio na kombinovanje kocnica istog proizvodjaca recimo SRAM guide rucice za cetvoroklipne i dole recimo 2 x SRAM DB3....
shimano 4-klipne M755...su medjusobno kompatibilne sa svim ostalima modelima, i rucice i celjusti
pa ovo sto sam rekao i jeste od istog proizvodjaca...konkretan primer ali u obrnutom smeru:
XTR samaraljke 965 i XT 4klipna celjust 755 sa rotorom 180 na prednjem tocku u kombinaciji rade savrseno
i osetno jace koci nego 965 komplet sa rotorom od 160 na zadnjem tocku. Osecaj na rucici je isti.
Postavljeno 08 January 2016 - 12:58 PM
Tako i shimano radi fabricki, spoje rucice iz jedne serije sa celjustima iz druge promene oznaku i kaze novi proizvod... Nego mislio sam da razmatramo spajanje dve kocione celjusti na jednu rucicu, u tom smislu trebalo bi probati povezati XTR samaraljku 965 sa DVE XT 4klipne celjusti 755 pa onda proveriti da li ta kombinacija radi. A za ostalo u sustini dokle god je precnik klipa na celjustima manje-vise iste dimenzije kao i precnik klipa celjusti koje nameravas da zamenis ne bi trebalo da bude vecih problema.
Postavljeno 08 January 2016 - 01:53 PM
Jedino sto sam skapirao je upravo ovo iz Dusanovog posta iznad a vezano je za precnik klipa i kapacitet rucice. Na netu nema bas puno informacija, ali koliko sam uspeo da se upoznam postojale su neke manufakture koje su pravile dual sistem hidraulike.
http://www.retrobike...le.php?id=26102
A u glavi ništa, samo žica drži uši da ne otpadnu.
2 članova čita ovu temu
0 članova, 2 gosta, 0 anonimnih korisnika