Profesionalni sportisti! Cvekla.
#21
Posted 22 November 2013 - 12:42 PM
Ima da jedete cveklu i tačka! Ko neće da jede cveklu, ima da pojede dvaput više od ostalih.
Ko ne voli cveklu, ima da je zavoli! Sanjaće je!
A sad svi po 500 grama sveže narendane cvekle u kakvom god onliku je volite, ili ne volite.
Niko vas ne pita. Moraš.
#22
Posted 23 November 2013 - 12:43 PM
Ja u frižideru imam onu ručno pravljenu kombinaciju, rendana cvekla, šargarepa, limun, med.. Neki ne vole, meni je ukusno.
Obozavam - svako jutro ! =D>
But on the internet where a lot of people spin up most hills in 53 x 11, it's usually about 20% before you'd start getting unanimous agreement that something is steep.
#23
Posted 27 November 2013 - 08:12 AM
Betacijanin je antioksidans, znači ima efekta podmlađivanje, detoksikaciju i slične popularne reči i izraze. Na transport kiseonika pozitivno utiču nitrati iz cvekle - http://www.ncbi.nlm....pubmed/23370859 Ovo naravno ne treba mešati sa natrijum nitratom i sličnim veštačkim netratima koji se uglavnom nalaze u mesnim prerađevinama
Ako neko ne voli cveklu, dobar izvor nitrata su i spanać, šargarepa i rukola.
A pitao sam se ko je čitao bajatiju literaturu, kad ono ispade da sam to ja! Hvala na pojašnjenju, desava se da novim saznanjima dolazi do izmene pa tako i ovog puta. Nekad atom bese najsitnija čestica, a sada je kvark.... i tako redom
Jedino rukolu nejedem jer mi je uskus vise nego cudan, ali volim da pasem ostalu zelenjavu i nezelenjavu.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users