Profesionalni sportisti! Cvekla.
#1
Postavljeno 12 November 2013 - 09:59 AM
E pa evo. Cvekla je jeftina, a vrhunska je povrćka. Naime, izrendaj, možeš i da nacediš. Sirovu. Ne uništavaj je kuvanjem. Jedi je svaki dan, pet dana pre treninga, ili čak takmičenja, možda i tri puta dnevno uz regularni obrok kakav već jedete.
Pa mi prijavite rezultate.
Naime, otrkivemo je da 4/5 dana konzumiranja cvekle povećava obogaćenost kiseonika u krvi pred i tokom takmičenja. Biciklisti, jebo vas doping pored majke prirode. Zamisli tek kombinaciju prirodnog soka od cvekle i kokosove vode (ne mleka, ponovicu po stoti put. Kokosovo mleko ne postoji vec je izmisljen kjomercijalni proizvod napravljen mesanjem vode i izrendanog mesa kokosa).
#2
Postavljeno 12 November 2013 - 07:28 PM
Ali nit se takmicim niti sam profesionalni bilo sta, kamoli sportista, vec jedem jer je gotivim A kad se setim pre nekih 10 godina nisam mogao da je smislim, pa sam je mesao sa sargarepom, sunkom i majonzeom da bih mogao da je jedem
#6
Postavljeno 12 November 2013 - 09:09 PM
A jednako je ukusno, mozda ne toliko socno kao kad je u "tursija" obliku, ali je svakako zdravije. Socnost dosta zavisi od toga kad su je ubrali i koliko dugo stoji u radnji. Znam ja kad uberem pa je ne pojedem odmah vec ostavim nedelju-dve, krene da se susi. Zato je ni ne vadim iz zemlje dok ne treba
#7
Postavljeno 14 November 2013 - 03:14 PM
ali sad pročitah da je bolje jesti sirovu, probaću.
Kada mi rekreativci da je konzumiramo, pre ili posle treninga, ili može i oba puta?
@neutrino pitao sam te nešto u 2 teme, ako bi bio ljubazan da odgovoriš.
Hvala
#9
Postavljeno 14 November 2013 - 09:18 PM
#10
Postavljeno 15 November 2013 - 05:53 PM
Ja jedem kuvanu cveklu, sa sirćetom i belim lukom, strava je,
ali sad pročitah da je bolje jesti sirovu, probaću.
Kada mi rekreativci da je konzumiramo, pre ili posle treninga, ili može i oba puta?
@neutrino pitao sam te nešto u 2 teme, ako bi bio ljubazan da odgovoriš.
Hvala
Gde gde sta sta?
#12
Postavljeno 15 November 2013 - 11:13 PM
I jeste. Stabliizuje visok krvni pritisak i donji i gornji, puna je gvozdja i hranjivih materija, a znamo da su crvena krvna zrnca, koja sadrze hemoglobin, koji opet sadrzi gvozdje zasluzan za transport kiseonika.
Toliko o tome. 40-50 din kilo. Jedi bre svaki dan nemoj ja da te teram.
Voli vas vas neutrino.
#14
Postavljeno 16 November 2013 - 01:34 PM
5926 km u pola 2012 15605 km u 2013 11674 km u 2014 11858 km u 2015 7577 km u 2016 5423 km u 2017 prebačeno 12000 km u 2018
Da citiram profesora:
-Ovce moje budite u vinkli, evo mene stižem na bicikli
#15
Postavljeno 16 November 2013 - 04:20 PM
Ja ovako radim.Kako da spremim cveklu a da je ne kuvam?
Operem, ocistim, stavim u blender ali ne onaj za sok vec sto samo usitni (isti efekat mozes da postignes i ako je rucno izrendas na sitnijoj rendalici). Stavim malo sirca (odprilike na 200gr cvekle 1 pun cep od flase sirca), soli i ulja po ukusu. Vecinom svi u porodici vole malo vise sirca, ja ne volim previse kiselo. I to je to
Ponekad u blender dodam i sargarepu.
Ove varijante sa limunom nisam nikad probao. Mada iskreno, nikad nisam ni probao da napravim sok od cvekle
@ciklo
U kom odnosu stavljas to sto si naveo? Bas hocu da probam jednom da napravim taj sok i ponesem na voznju
#16
Postavljeno 19 November 2013 - 08:00 PM
#18
Postavljeno 20 November 2013 - 05:31 PM
Salata, izrendati rucno cveklu, malo sitnije, i sargarepu, dodati maslinovo ulje i malo tamnog balzamiko sirceta. Vrlo ukusna i zdrava salata!
Naravno, sto manje kuvajte i davite hranu termičkom obradom.
Ono o cemu pisemo je betacijanin, najbitniji sastojak u cvekli; supstanca koja (teorijski) podize sposobnost krvi da transportuje i do 400% vise kiseonika do celija. Naravno, teorija i laboratorijske analize su jedno, a relanost je nesto drugo. Suviše je faktora u igri da bi stvari bile tako jednostavne, kapacitet pluća, genetski materijal, mitohondrije, straost, utreniranost, nacin zivota......... Neosporno je da je cvekla izuzetna i zdrava povrćka, pa je treba češće jesti, a da li cete prašiti kao profesionalci, to već zavisi od previše faktora, cvekla je samo mrva u svemu tome
#19
Postavljeno 21 November 2013 - 03:13 PM
Ako neko ne voli cveklu, dobar izvor nitrata su i spanać, šargarepa i rukola.
#20
Postavljeno 21 November 2013 - 05:27 PM
Betacijanin je antioksidans, znači ima efekta podmlađivanje, detoksikaciju i slične popularne reči i izraze.
Не бих се фокусирала на популарно него на суштину
Када је тело лоше одреаговало на дугогодишње притиске или стресове, уместо да отрчим лекару применила сам терапију са соковима. Пет дана се пију, гутљај по гутљај, свеже цеђени сокови, пет пута дневно, микс од разног воћа и поврћа, а сваком је основа цвекла. Сећам се да сам читав дан прала неких 10 делова соковника. На своју руку сам додала и оброк од ражаног хлеба (често правим домаћи хлеб од разних врста брашна и семенки) који сам умакала у ситно исецкани бели лук и маслиново уље. На послу сам замолила колеге да издрже пет дана мој "парфем" од белог лука и још пар дана ветрења. Од трећег до петог дана нисам знала шта ћу и где ћу са собом због болова који су захватили крста па преко кукова се спуштали до пета. На крају, резултат је био фантастичан, ни товар лекова га не би достигао.
1 članova čita ovu temu
0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika