Početnička dilema
Posted 16 April 2014 - 10:58 PM
Posted 23 April 2014 - 03:01 PM
Do sada sam vozio monti bajk bicikle sa debljim tockovim.Zelja mi je da probam specijalku sa tankim tockivima.Kolika je razlika u voznji i da li je teze vozi ti specijalku.Da li monti bajk moze da se prepravi na biciklu bez menjaca.Veoma mi se svidjau ove nove gradske bicikle bez menjaca.
Posted 23 April 2014 - 03:20 PM
Ne znam da li je ova tema bila zato se izvinjavam,
Do sada sam vozio monti bajk bicikle sa debljim tockovim.Zelja mi je da probam specijalku sa tankim tockivima.Kolika je razlika u voznji i da li je teze vozi ti specijalku.Da li monti bajk moze da se prepravi na biciklu bez menjaca.Veoma mi se svidjau ove nove gradske bicikle bez menjaca.
Velika je razlika
Da teze je voziti specijalku, veci su prenosi.
Moze da se prepraci ali je to glupost.
Posted 23 April 2014 - 06:05 PM
Posted 28 April 2014 - 08:58 AM
obzirom da vozim par godina mtb polar vermont a poceh da se maaaaalo ozbiljnije bavim nekim trkama da ih tako nazovem, da pitam obzirom da trenutno nemam da uzmem ni polovno ni novo trckacko bilo sta, da li moze na ovaj moj koji ima gume 26 da se stave 28, 29 ili slicno obzirom na viljuske, ram ili sta vec i da li to utice na prenose, kocnice i... ?
da li na iste felne mogu da stavim one trkacke gume (one tanke)?
valjda ce biti skuplja pita nego tepsija ali eto da pitam ako neko zna da odgovori da uzmem sve opcije u obzir
hvala
Posted 28 April 2014 - 09:15 AM
Posted 28 April 2014 - 10:42 AM
Posted 14 May 2014 - 09:34 PM
Posted 26 May 2014 - 09:55 PM
Sredinom juna 2013. sam kupio novog Polar Forestera u PB-u i odmah u radnji zamenio srednji pogom za neki Shimano posto je fabricki bio kineski neki i tako sam cepao celo proslo leto, oko 1000 km sam presao. U 90% slucajeva sam vozio po asfaltu i bas sam zgotovio biciklizam. E sad mi pada na pamet da ga prodam iako ne znam koliko bih mogao da dobijem i uzmem nekog drumasa za te pare, mozda jos 50-80€ mogu da se ispruzim, sta znam... Od nekih 20-30 voznji sam imao jednu delimicno off-road tako da sam se nekako odlucio na ovaj potez jer je na Foresteru pritom pomalo tesko odrzavati na puti 35-40 km/h npr. Imam 18 god, 185cm i 70kg. Pa ako moze neki savet, sta kako, nisam imao bas dodirnih tacak sa drumasima posto mi je Forester inaca prvi "ozbiljan" bajk sa kojim sam "ozbiljno" vozio?
Posted 27 May 2014 - 07:34 AM
Alternativa ti je da vidiš da li možeš da ubaciš drumaške točkove na svoj bajk. Nemoj ići na (pre)uske gume na mtb, to ti je recept za krpljenje/10 km.
Možda ne bi bilo loše da još malo popunjavaš slamaricu.
Posted 27 May 2014 - 11:49 AM
Probaj, ali tesko ces ga prodati za 200e. Prosto, ima losu opremu za taj novac u poredjenju sa drugim biciklima u tom cenovnom rangu (polovnim).
Sto se dileme tice, da sam na tvom mestu vozio bih taj jos ovu sezonu. Eventualno uzu gumu stavis da dobijes nesto malo na brzini, i stedi novac za nesto bolje. Onda na zimu, ako skupis jos novca, trazi zamenu. Sad ti nije vreme za to, sezona je u jeku, cene su u jeku. Ako prodas svoj bajs i ne nadjes drugi brzo kajaces se jer ti prolazi lepo vreme bez bicikla. Kvalitetan oldtimer nije los izbor, samo delovi mogu biti problem (tj odrzavanje).
Zamena tockova za drumaske moze, ali je pitanje isplativosti jer bi verovatno morao jos neke delove da menjas ako ne nadjes 7faz tockove.
Licno, stavio bih krutu vilu da ga malo olaksam, malo uze gume i to je to.
Posted 27 May 2014 - 12:16 PM
Ma nije los Forester toliko, ide fino jer je jos relativno nov i ima 27" tocak ali se oseti da nije neki kvalitet. Malo malo pa mi nesto zvecka, sifteri su krckavi, nekvalitetni, prednji amortizer sam i ovako zategao do kraja da ne radi posto po asfaltu vozim (uzecu u obzir i ovo sto si mi redlozio za zamenu vile za krutu). Al sta je tu je.
Hvala svima na odgovorima svakako.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users