Eh, baš si me našao
Ja ne umem da pišem recepte, jer ne pravim hranu po njima nego po osećaju i iskustvu (tj najedem se svojih bljak stvari koje vremenom tj nakon dovoljno pokušaja postanu manje bljak a više mljac). Čorbe i supe posebno, jer tu ionako možeš da staviš bilo šta i radiš im šta god hoćeš.
Što se tiče tzv broth-a, svo iskustvo koje sa tim imam je da stavim šta god mi se sviđa od mesa i povrća (najstandniji su šargarepa-celer-paškanat) i kuvam dok se ne raskuva i to onda koristim kao osnovu. Nemam nikakav poseban recept ili postupak. Inače, reč dijetalno kod mene još uvek ne postoji, jer se dovoljno krećem a jedem manje-više samo dok sam gladan, tako da jedem ono što mi se sviđa bez obzira na kalorije a tako i kuvam.
Ako nemaš ništa protiv krem čorbi a imaš tzv hand blender (štapni mikser), onda možeš da izdinstaš luk a onda u to staviš šta god hoćeš, prokuvaš 15ak minuta (zavisno šta si stavio), onda dodaš nešto začina koje voliš i brrrrrrr samelješ sve u krem. Jako brzo a izuzetno zahvalno jer u to možeš da staviš sastojke koje možda inače ne voliš preterano. Ja npr nisam ljubitelj karfiola (fuj), ali samleven sa lukom, nešto šargarepe, sa malo peršuna i začina to bude opako.
I tako... sad sam ogladneo.