Jump to content

Fotografije

Zadnji menjac problem

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
22 odgovora na ovu temu

#1 zomi

zomi
  • Members
  • Pip
  • 20 posts

Postavljeno 26 August 2013 - 07:28 PM

Imam problem sa zadnjim menjacem. Nece da normano menja, kad je 2 na rucici onda je zupcanik 1, kad je rucica 3,zupcanik 2, rucica 4,zupcanik 3 itd. Kad se prebaci na 1 na rucici spadne lanac, a kad je na 7 na rucici nista se ne desava. Bicikla je Capriolo monitor fs(2013), uradjen nulti servis.
Imao sam problem sa biciklom, pa mi je spao srafcic koji drzi zadnji menjac(video sam na slici, ja nemam taj srafcic,imao sam kad sa uzeo biciklu). Izgleda kao da je zadnji menjac malo spao, iako ga drzi sraf sto se stavlja na osovinu.
Sta mi je ciniti: servis ili da kupim negde taj srafcic? :(
  • 0

#2 brko83

brko83
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2939 posts
  • LocationKV !!!

Postavljeno 26 August 2013 - 07:43 PM

Servis sa iole dobrim majstorom da to urihta kako treba....Nije skupo a posle si miran....
  • 0
Kupujem avid arch rival jednu ili obe celjusti!

Kupujem jedan xtr paralelogram u ocuvanom stanju(bez lufta)!

#3 jakota

jakota
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 589 posts
  • LocationNovi Sad - Kikinda

Postavljeno 26 August 2013 - 07:46 PM

Samo servis... Nemoj nista dirati polvarices jos vise :D
  • 0

#4 tealk

tealk
  • Members
  • PipPipPip
  • 169 posts

Postavljeno 27 August 2013 - 02:38 PM

koliko imas bicikli? idi na prvi servis. sajla ti nije dovoljno stegnuta, ja sam svoju olabavio pre par meseci tako da je saltala 6 brzine, a kada sam je stegao 7 brzina (normalno) , cuo sam da se menjac moze podesiti i za 8 a mozda i za 9 brzina ( taj sa monitora) . taj sraf drzi ceo menjac ( mnogima ispadne, nasao sam jedno 10 takvih srafova ove godine u voznji)
  • 0

#5 zomi

zomi
  • Members
  • Pip
  • 20 posts

Postavljeno 27 August 2013 - 04:16 PM

Uzeo sam biciklu pre dva meseca. Kad je lanac na sestom zupcamiku(7 na rucici) donji tockic nije paralelan za najmanjim zupcanikom?
  • 0

#6 tealk

tealk
  • Members
  • PipPipPip
  • 169 posts

Postavljeno 28 August 2013 - 02:54 PM

idi nek ti odrade prvi servis.....taj srafic ti je sada problem , on je otpustio menjac a samim tim i sajlu
  • 0

#7 zomi

zomi
  • Members
  • Pip
  • 20 posts

Postavljeno 03 September 2013 - 11:21 PM

Bio sam u servisu, decko nastelovao brzine za 2 minuta, sve super. Ali drugi problem se pojavio, zadnji tocak se trese levo-desno kad stoji na zemlji ..... :(
  • 0

#8 Rade_NS

Rade_NS
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 471 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 04 September 2013 - 06:12 AM

Imas luft u tocku... Pretpostavljam da su ti matice, da nemas quick release. Neko ko je skidao tocak je olabavio i sada imas luft. :) Samo treba da se zategne "unutrasnja matica" ili kako se to vec zove, nije to neki problem. :)
  • 0
Vidimo se kad se vidimo, cujemo se kad se cujemo...

#9 zomi

zomi
  • Members
  • Pip
  • 20 posts

Postavljeno 04 September 2013 - 10:48 AM

Nemam quick release, biciklu sam vozio u kolima pa sam skinuo oba tocka da bi mogla da stane. Mozda sma pritom nesto zeznuo, gde se nalazi unutrasnja matica, mozda mogu sam da je zategnem da ne idem u servis "na dva minuta" posto je servis u drugom gradu?
  • 0

#10 Rade_NS

Rade_NS
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 471 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 04 September 2013 - 05:42 PM

Ide matica, pa vila pa onda sledece je taj deo koji mozes da dotezes i otpustas... Treba ti kljuc (mislim) 15, nisam davno dotezao... Ne izgleda kao klasicna matica, ali ne znam kako drugacije da nazovem. Videces da ima zljeb za kljuc, samo pazi da ne pretegnes, tocak mora da se normalno okrece kada ga zavrtis... Samim tim podesavac i tocak da stoji u sredini ako ti pobegne u stranu (posto ne znam da li ces znati koji deo si odvnuo, kada budes zavrtao mozda uzmes kontra da zavrces)... Nadam se da si shvatio sta sam hteo da kazem, ako nisi srecno... :D
  • 0

#11 zomi

zomi
  • Members
  • Pip
  • 20 posts

Postavljeno 05 September 2013 - 12:17 AM

Da li moze da se zavrne taj ''sraf'' bez skidanja tocka?Ako skinem tocak spasce menjac posto nisu stavili onaj mali srafcic kad sam nosio u servis.
  • 0

#12 Rade_NS

Rade_NS
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 471 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 05 September 2013 - 02:19 PM

Ja nisam skidao tockove, samo mislim da je bolje da odvrnes matice, pa ih zavrnes kada dotegnes... :)
  • 0

#13 zomi

zomi
  • Members
  • Pip
  • 20 posts

Postavljeno 06 September 2013 - 06:54 PM

Bio sam u servisu, decko namestio srafcic kod zadnjeg menjaca, balansirao zadnji tocak, namestio zadnje kocnice, odvozao sam koji krug oko servis, sve super, ali......Kad sam dosao kuci tocak poceo opet da se trese levo-desno, zavrtka kod zadnjeg zupcanika jedva stoji(ne moze da se zavrne, samo obrce u mestu), zadnji tocak ne moze da se okrene koliko kaci o pakne. :( :( :(
  • 0

#14 schojka

schojka
  • Members
  • PipPipPip
  • 93 posts

Postavljeno 06 September 2013 - 07:43 PM

Ne gine ti druga osovina za tocak (cim se saf vrti i ne zateze, oblaznu navoj) ili ako ces manje da se cimas, drugi tocak, prebacis gumu i cao! Jbg.
Tebi ko i meni, zadnji tocak na nos izasao :|.
  • 0

#15 zomi

zomi
  • Members
  • Pip
  • 20 posts

Postavljeno 06 September 2013 - 07:59 PM

Meni sraf ne moze da se zavrne jer nema mesta na osovini...... :shock: :shock:
  • 0

#16 schojka

schojka
  • Members
  • PipPipPip
  • 93 posts

Postavljeno 07 September 2013 - 01:33 AM

Ne znam kako ne moze da ima dovoljno mesta, mozda treba da se pomeri osovina, odvrne sa jedne strane, a zategne sa druge.... Aj slikaj to pa baci neku fotku..Fotka ce bar neke stvari da razjasni.
  • 0

#17 zomi

zomi
  • Members
  • Pip
  • 20 posts

Postavljeno 07 September 2013 - 01:09 PM

Odneo sam biciklu u servis i decko namestio osovinu sve super :P :P :P
Hvala schojka i svi ostali...
  • 0

#18 schojka

schojka
  • Members
  • PipPipPip
  • 93 posts

Postavljeno 07 September 2013 - 01:16 PM

;)
  • 0

#19 jakota

jakota
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 589 posts
  • LocationNovi Sad - Kikinda

Postavljeno 10 November 2013 - 12:29 PM

Danas sam imao pad sa bicikla, posto je bilo blato. Posle pada zadnji menjac nece da prebaci lanac na najmanji lancanik... zadnji menjac je sram x-0, a sifteri su sram x-7... na sifteri mi pokazije kao da je lanac prebacen tj.stoji mi na br 9, ali nije tako...
Jel neko moze da pomogne...
  • 0

#20 bmsradulovic

bmsradulovic
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 418 posts

Postavljeno 10 November 2013 - 12:34 PM

verovatno je bajk pri padu pao na menjac pa se malo iskrivila kuka..
  • 0

0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika