disk kocnice
Postavljeno 02 July 2013 - 03:25 PM
pozz
Postavljeno 02 July 2013 - 03:56 PM
Recimo:

Pomocu tog spreja se skida masnoca i prljavstina.
Ako je disk u redu, na paknovima ima "mesa" ostaje samo proklizavanje usled zaprljanosti.
Ne bi bilo lose skinuti paknove, isprskati i njih, a zatim blago istrljati celicnom cetkom ili cetkicom za zube.
Postavljeno 02 July 2013 - 04:44 PM
Inace sve je u besprekornom stanju od diska do plocica, jos samo da nadjem malo vremena da sve pregledam.
Postavljeno 02 July 2013 - 08:20 PM
Ja bih probao low budget varijantu, da ne bacas novac.
Naftom oprati, obrisati visak, pa alkoholom.
Moze i samo alkohol. U svakom slucaju obavezno sredi i paknove. Ako je disk bio bilo cime zaprljan jedno kocenje je dovoljno da se nanese na plocice i uvuce u porozan materijal od kojeg su napravljene.
Postavljeno 03 July 2013 - 10:12 AM
http://techdocs.shim... ... 747479.pdf
Zadnje pločice nisu još na 0,5mm ali su mi prednje bolje.Kolko vidim prednje i zadnje su iste.Mogao bih onda da ih obrnem?!
Postavljeno 03 July 2013 - 10:37 AM
laci86 said
....Nafta?Nikako!Nitro razređivač za pakne-a alkohol za ostalo.Smirgla je tu preventivno zbog skripanja koje se javlja dok plocice i diskovi "ne nalegnu".
Ja bih probao low budget varijantu, da ne bacas novac.
Naftom oprati, obrisati visak, pa alkoholom.
Moze i samo alkohol. U svakom slucaju obavezno sredi i paknove. Ako je disk bio bilo cime zaprljan jedno kocenje je dovoljno da se nanese na plocice i uvuce u porozan materijal od kojeg su napravljene.
herr_nikolic said
Mogao bi da okreneš-ali napred i treba da budu bolje pločice, jer se prednja kočnica više koristi....bar bi tako trebalo da bude.Imam ove disk kočnice.
http://techdocs.shim... ... 747479.pdf
Zadnje pločice nisu još na 0,5mm ali su mi prednje bolje.Kolko vidim prednje i zadnje su iste.Mogao bih onda da ih obrnem?!
Postavljeno 03 July 2013 - 08:06 PM
i da rezimiram , kakve nafte, smirgle, alkoholi (uff), i ostali bakraci ...
moje prvo sredstvo za ciscenje svega i svacega je mediciinski benzin i to bi preporucio svugde gde treba da da se ocisti od masnoca ,lepkova itd
BB5 koci ko nikad ranije uz par izduvavanja plocica kompresorom i ciscenja krpicom natopljenim m. benzinom normalno uz stelovanje
narovoucenije navatajte medicinsku sestru (kao i ja) da vam kocnice rade perfektno, e sad ako ste zensko- prica ima drugi epilog
Postavljeno 03 July 2013 - 10:24 PM
milmarc said
Nisu ti paknovi upili ulje,inace bi sad drugaciju pesmu pevao...ja sam rekao benzin a ne alkohol
neko ga jos krsti i "specijalni benzin"
Medicinski benzin i nitro razredjivac,kao i sredstva za ciscenje diskova pomayu samo kod povrsinskih zamascenja,a kad plocice upiju ulje,onda ringla ili nove plocice
Postavljeno 03 July 2013 - 11:33 PM
milmarc said
Pa jel ne sme vise niko nista da kaze ako si ti rekao benzin? Medicinski alkohol ima skoro svaki dom i moze se uspesno koristiti za ciscenje pakni, nema potrebe za nabavkom ostalih zajebancija. To u slucaju manjih problema, ostalo je objasnio Svetaja sam rekao benzin a ne alkohol
Postavljeno 03 July 2013 - 11:42 PM
milmarc said
ja sam rekao benzin a ne alkohol
a zar benzini nisu masni i po tome se (osnovno) razlikuju od alkohola?
Koji je "tehnicki" naziv (ili formula) a ne narodski naziv za "taj" benzin.
Sa druge strane, ne usudjujem se da pomislim kako bi moja neznija polovina reagovala
kada bih startovao neku medicinarku, tako da mi je lakse da odvojim 500 kinti
za Wurthov cistac kocnica (sa gornje slike) nego da bespotrebno rizikujem zivot

Postavljeno 04 July 2013 - 02:29 PM
IgorN said
Med.benzin ne ostavlja masnoću kad ispari,zato se i koristi,najčešće za skidanje lepka od flastera.milmarc said
ja sam rekao benzin a ne alkohol
a zar benzini nisu masni i po tome se (osnovno) razlikuju od alkohola?
Koji je "tehnicki" naziv (ili formula) a ne narodski naziv za "taj" benzin.
Sa druge strane, ne usudjujem se da pomislim kako bi moja neznija polovina reagovala
kada bih startovao neku medicinarku, tako da mi je lakse da odvojim 500 kinti
za Wurthov cistac kocnica (sa gornje slike) nego da bespotrebno rizikujem zivot
Postavljeno 04 July 2013 - 03:20 PM
sveta344 said
Med.benzin ne ostavlja masnoću kad ispari,zato se i koristi,najčešće za skidanje lepka od flastera.
morao sam da se podsetim i WIKIPEDIJA kaze:
Medicinski benzin[uredi]
Medicinski benzin (tzv. benzin za čišćenje)...ugodna je mirisa i mastan je, jer ponajviše služi za odmašćivanje uljnih površina.
Ne bih nikakvu mast mesao sa nikakvim kocnicama ni u kakvoj kombinaciji, to je moj stav.
Postoji alkoholni odmascivac rotora za disk kocnice, i to je moj izbor. Razlog je naveden.
Nisam veliki pobornik nijedne vrste benzina

Sa druge strane ovo je jedina kombinacija alkohola i voznje koju podrzavam

Postavljeno 11 July 2013 - 10:59 AM
Benzin je nepolarni rastvarac i zato skida ulja i masti (koje su takodje nepolarne). A medicinski benzin je neka lepa, cista frakcija koja ispari i ne masti, fakat.
Ako popije, kao sto je receno, samo pecenje na ringli i odmascivanje.
Ja sam jednom plocice odmastio peskom i potokom, ali to ne preporucujem...
Postavljeno 12 July 2013 - 08:22 AM
ja sam na forumu da se posavetujem i razmenim misljenja (za sta po meni forum i postoji) i nisam od onih koji glume sveznalice , vec da bi doprineo ovom forumu jer sam ipak i ja kao pocetnik u biciklizmu i podosta sam naucio citajuci po ovom forumu
disk kocnice imam prvi put i eto kad je doslo do problema postavio sam temu (da steknem neko predznanje) i da vidim kako to iskusniji biciklisti resavaju pa tek onda da krenem u akciju
moram reci da sam i sam predpostavljao da je verovatno samo zaprljanost u pitanju ali ipak me kopkalo da li mozda netreba celjusti podmazati, dostelovati itd, sto ce verovatno neko na forumu znati
a sto se tce tog m. benzina on nije ni nalik na obican benzin, neznam odakle mu ime mora da je hemijski sastav slican
inace je moje srestvo No1 za ciscenje, koristio sam ga iks puta za ciscenje svega i svacega i mogu reci samo da daje pozitivne rezultate gde god je potreba ocistiti od lepka ili odmastiti
jedno vreme sam jurio izopropil alkohol koji se koristi navodno za ciscenje toner kasete i tu je odlican benzin kao zamena
neutralan je na plastiku (sve vrste) tako da bez bojazni mozete cistiti lepak sa neke povrsine recimo visak lepka od stare reg.nalepnice na staklu sofersajbne a u blizini je kokpit (plastika)
odlicno cisti i daljince, termo paste na racunarima,cak ga slobodno sipam i u slotove od memorija grafika zarad ciscenja kontakata u isitim bez bojazni da ce ostetiti elektroniku jer isparava relativno brzo ,kad su vreli dani ako kojim slucajem nesto radim sa benzinom od brzine isparenja jednostavno hladi, mozda je moj dobar prijatelj bio najsretniji kad smo sa ovim sredstvo ocistili taster za okidanje na DSLR fotoapartu a on ga vec otpisao posto serviseri nisu imali drugi a i kad bi ga nabavili kostao bi neznam koliko a alkohol nije da rezultate
dobro odoh daleko od teme ali mozda ce nekom koristiti
inace moje kocnice su izgubile svoju efikasnost zbog cementne prasine tako da bi verovatno i izduvavanje bilo sasvim dovoljno ,nebitno bitno je da sada koce kao nikad do sad i da nije bilo tako sada bi kucao verovatno iz bolnice jer koji dan je lik u rasksnici Yugom uleteo u mene i da nisam ukopao bicikl na mestu bio bi u obliku palacinke verovatno
pozz
Postavljeno 12 July 2013 - 08:35 AM
javljam posle vikenda ako stignem da skinem pakne i ocistim ih izopropil alkoholom ko svet.
Postavljeno 12 July 2013 - 06:51 PM
3 članova čita ovu temu
0 članova, 3 gosta, 0 anonimnih korisnika