100. izdanje Tour de France-a
Postavljeno 10 July 2013 - 08:19 PM
I, da, mišljenja sam da nije Frum toliko dobar koliko isti nema konkurenciju. Nekada smo imali tri ekstra vozača tri Fruma, Lens, Pantani, Urlih, pa klanje, a pore dnjih Zalaber, Heras, Vironk i td da ne nabrajam gladijatore...danas naravno po mom mišljenju spala knjiga na jedno/dva slova. Barem meni tako izgleda ovaj Tur.
A jeste lik fiksiran (Frum) jer je nemoguće da se zezaš i smeješ, a ovi okolo popadali, jeste ovi drugi se nisu spremali za trku, bili na pecanju prošli mesec a pre toga na kampovanju roštiljali.
Ali daj bože da ne budem u pravu i da nastane prava drama na Turu, ali sam skeptik.
Postavljeno 10 July 2013 - 08:54 PM
A za Kevendiša, lako je sesti u fotelju, pa vraćati snimak petnaest puta i gledati šta je bilo na 1.06 minuta, znači jel treba naglašavati da je sprint totalno ludilo, da se odluke donose u hiljaditinkama, da su reakcije totalno instinktivne, da su i oni toga svi svesni, da niko i ne želi kontakt, ne što mu je žao drugih, već kontakt umanjuje šansu za pobedom. Jeste Kevendiš kasnio, jeste krenuo i sa pogrešne strane, sigurno i jeste frustriran, pošto sada svi odjednom dobro sprintaju, ali ga i jeste Velers zatvarao, malo ali dovoljno, posle kontakta je i Mark odustao od dalje borbe, Argos nosi pobedu, sudije su presudile i kraj priče.
Postavljeno 10 July 2013 - 09:53 PM
U brdima, tim služi prvenstveno da tera ritam koji tebi odgovara i da neko drugi reaguje na skokove i spaja. Zbog toga mislim da je izolacija veliki problem. Pogotovo žutoj majici, jer on mora da reaguje na svaki napad, a to iscrpljuje. Zato slabiji tim i ne želi majicu suviše rano. Naravno, na 9. etapi su svi još odmorni, ali na 15. ili 16...
Kontador je posle 11 etapa na 4. mestu, 2 minuta ispred Rodrigeza i 3 ispred Evansa, što meni govori da odlično stoji i sa snagom i sa formom. A i Krojciger je odličan. Možda nisu želeli da forsiraju do sada upravo zato da bi imao Krojcigera uz sebe kada bude najteže. Opet, Rodrigez je Vueltu izgubio na 17. etapi, iako je do tada delovao ubedljivo. Kontador je izuzetno iskusan, daleko iskusniji od Fruma. Frum deluje kao klinac željan dokazivanja, ne može uopšte da se suzdrži. Uz to, mislim da su Kontador i Bjarne Ris bolji u donošenju pravih odluka u odsudnim trenucima, nego Frum i Skaj (tu se ne zna ko je luđi ).
Naravno, sve to pada u vodu ako se ispostavi da je Frum duplo jači od svih zajedno (iz bilo kog razloga ), ali ja i dalje mislim da nije tako. Videćemo.
@karpkg To kao da kažeš: "Izbori su završeni, RIK je presudio i kraj priče". Tako nijedan forum nikada ne bi postojao. Pričamo, nema tu ničeg lošeg.
Postavljeno 10 July 2013 - 11:28 PM
Ma znam se sa njim, imali smo zajednicke treninge pre 8 godina. Samo zbog toga. Nisam vezan, nego realan. Nece niko da ga ugrozi jer ne moze, jer je prejak i dominira. Pa mi je, kad je ovaj tur u pitanju, smesno sto se posle svega vidjenog dovodi u pitanje pobednik, i mogucnost da se nekako sve promeni nekim taktikama. I stvarno sam ozbiljan, moje misljenje je bolje da sede na dupe, obrukace ih mnogo. A sto se tice konkurencije, neko je spomenuo Lensa Urliha Basa. Pa i tu je bilo isto, samo ne u ovako ranoj fazi (lens ih je treso). Ja nisam pratio turove od 2002 pa nadole, ali posle toga ovakav vozac nije bio na turu. A da je van konkurencije pokazuje to da su svi ostali tu negde a on +4 min. I malo je nemoguce da su ostali manje trenirali od njega, da je on trenirao vise ili bilo sta drugo. P.S. Ovaj komentator sa RTS mi tako ide na ku..c da je to nemoguce. Kakav teletabis...A sto si ti tako vezan za Fruma?
Postavljeno 11 July 2013 - 12:39 AM
Postavljeno 11 July 2013 - 08:29 AM
Bice napadan do kraja i te kako, samo sto mislim da su male sanse i da ce da odbrani majcu. Realno je najjaci, ali ovakav kakav je do sad, ovaj Tour obecava mnogo dobru borbu do kraja, ako nista, berem za II mesto.
Sto se tice (SKY) i dalje tvrdim da su zasticeni. Pa setite se Wigginsa od pre neku godinu, a i FROOM-a, ko je realno cuo za njega pre 3 godine, gde je Wiggins bio tada, otpadao je kao dete u poredjenju sa ostalima???
Nekada je I Postal/Discavery/Astana svaki klub gde je bio g-din "Pharmstrong", radio savrseno. Lance je sa ozbiljnim fizickim nedostacima za vrhunski biciklizam postao monstrum koji siluje sve koji pokusaju na bilo koji nacin da mu se suprotstave, bio je i te kako "allrounder" kao Froom i Wiggins, ali uz EPO i ostala cuda moderne medicine.
Na zalost savrseni rad nekog tima na PRO Tour trkama u poslednjih nekoliko godina pokazatelj je politickih igara koje su prisutne u svakom sportu, ali narocito izrazene u biciklizmu, sto se moze videti i u nacinu na koji su LA oduzete titule, a nikom drugom dodeljene. UCI je odavno izgubio kredibilitet i svi koji su znali, ukljucujuci i organizatore trka, morali su da odu zajedno sa LA. Ukoliko se to ne dogodi, moci cemo samo da slusamo tuzne price par godina kasnije, a do tada sto ce mnogo karijera, timova, bicikala, zivota, biti unisteno to nije bitno, covek je ionako najjeftinija roba. Nego da ne idemo u off vise, ovo je neka druga tema...
Postavljeno 11 July 2013 - 03:06 PM
a komentatori na rtsu često pobrkaju lončiće.. "Kitel je bio brži ali da pogledamo još jednom.. i evo vidimo kako Grajpel prestiže Kevendiša..." (i niko ne provali)
Postavljeno 11 July 2013 - 06:24 PM
Taman posla da sam protiv diskusije na forumu, čak se odavno nisu vodile sedeljke na drumske teme, podaviše nas ovi planinci. Ranije sam bio sklon da odmah napljujem neki ovakav postupak kao Kevendišev, ali sam spoznao da sami takmičari među sobom mnogo realnije sagledavaju takve situacije i uopšte ne reaguju tako burno kao posmatrači. Zato sam i rekao da ako sudije nisu presudile drugačije, stvar je gotova i ide se dalje.
A da je Tur gotov, svakako nije. Pukne guma, padne lanac, zaboli stomak... i eto promene.
Postavljeno 11 July 2013 - 09:03 PM
Ipak, mislim da je Sagan sve manje zadovoljan pukim sprintom i da bi voleo da postane vozač za generalni plasman. Kao da mu je krivo što ne može da cilja na više.
Postavljeno 12 July 2013 - 03:20 PM
Sagan opet izduv'o, nikako da dobije Kevendiša u direktnom okršaju.
Postavljeno 12 July 2013 - 03:25 PM
Postavljeno 12 July 2013 - 03:33 PM
Postavljeno 12 July 2013 - 03:39 PM
Postavljeno 12 July 2013 - 04:12 PM
Postavljeno 12 July 2013 - 04:44 PM
Ne treba zaboraviti ni leteće Holanđane,Molemu i Ten Dama.Obojica su u odličnoj formi i kako imaju dobar tim,predstavljaće ozbiljan problem za Fruma i njegovu razbijenu družinu.Hteo-ne hteo ako krenu u napad,Frum će morati da ih isprati
Bottom line,ako Frum ne uzme Tur ove godine,to će biti direktna odgovornost menadženta ekipe.Za najvažniju trku u kalendaru šalje se NAJJAČI tim.Biciklizam je timski sport,davno su prošla vremena Kanibala kada je to možda bio one man show.
Postavljeno 12 July 2013 - 04:56 PM
3 članova čita ovu temu
0 članova, 3 gosta, 0 anonimnih korisnika