100. izdanje Tour de France-a
Postavljeno 01 July 2013 - 03:44 PM
Danas sam zbog posla morao da gledam trku na netu....uzbudljivo moram priznat...Sagan pokazao da je najuniverzalniji sprinter....samim tim i zelena majica....kad sam vidio da Chavanel ode u bijeg pomislio sam da je to to...al dzaba....previse je bilo ravnice na kraju....
Postavljeno 01 July 2013 - 04:27 PM
Mogući razlozi za (navodno) sporiji prosek - etape su svake godine teže; juče su vozili k'o blesavi, ne može svaki dan; danas bilo dosta krivudavo, niko neće mnogo da rizikuje, pogotovo na samom početku; znalo se da će da bude grupni sprint, pa čemu žurba? Svi lagano shvataju da je Alan Prost bio genije - pobedi vozeći najmanjom mogućom brzinom. A sigurno se i čuvala snaga za sutrašnji hronometar. Ulog je sve veći, pa je normalno da je i taktiziranje veće.
Postavljeno 01 July 2013 - 05:12 PM
“Every once in a while someone along the road lets us know how far behind we are. A man shouts: ‘Faster!’ He probably thinks bicycle racing is about going fast.” - Tim Krabbe, The Rider
=D>
Briljantno. Link - http://cyclingtips.c... ... ad-racing/
Postavljeno 01 July 2013 - 06:37 PM
Pa nemoj tako,izglasali su rebelans budžeta.Ma šta to značiloa ovi idioti na RTS 2 prenose skupstinu
Ove godine mislim da će Kontador da dobije Fruma
Može,ali jedino ako bude nekog dila između Španaca.Voze za različite ekipe,ali domunđavanje im nije strano.Realno,Frum je jači i ima fenomenalnog Ričija Porta(pobedio ove godine Pariz-Nica).Minus je što je Gerant Tomas ozbiljno povređen,danas se praktično vukao,a on je vrlo bitna osoba u Skaju.
Evans će ove godine biti drugi vozač u BMC.Bolji od njega je T.J.Van Garderen.Biće u top pet,a možda i na podijumu.Evans ima tim, ali na poslednjih X trka kao da nema snage
Kao moguća iznenađenja bih izdvojio Kolumbijaca Kvinatnu.Odličan u brdima i solidan na hronometru.
Sve u svemu,mislim dolaze nove snage.Van Garderen,Kvintana,Tibo Pino,Pjer Rolan...Odlična stvar za biciklizam.
Postavljeno 01 July 2013 - 09:00 PM
@dedalus Uvek sam i mislio da je Port najjači u Skaju, ali videćemo. Kako rekoh, Kontador je lukava zverka, uvek deluje da se muči, a onda odjednom hopne iz sedla i samo ode nekud. Na 3 etape do kraja. No, još je rano za prognoze. Dosta toga zavisi i od sutrašnjeg hronometra. A od favorita, jedino bih od Skaja očekivao da jure žutu majicu ovako rano. Valjda se nisu i oni opametili...?
Postavljeno 01 July 2013 - 09:12 PM
Ti francuzi su mi tanki...nisu za GC...dobri su vozaci, pogotovo Roland...ali fali im ono nesto da budu bas lideri....od tih koji dolaze najbolji mi je Uran i drago mi je sto ce iduce godine vrlo vjerovatno napustit Sky...napokon da u nekom timu bude prvi vozac a ne samo pomagac jer definitivno ima potencijala za GrandTour pobjedu...a zao mi i Kiserlovskog ove godine na Giru bilo...bio je dobar, mogao do top10 i onda one mecave silne...al ako malo unaprijedi hronometar mogao bi jos negdje bit lider za Trek jer i ove godine je mozda mogao do podijuma na Giru da je bio malo zdraviji....Sve u svemu,mislim dolaze nove snage.Van Garderen,Kvintana,Tibo Pino,Pjer Rolan...Odlična stvar za biciklizam.
bili bi ludi...nemaju ove godine tako jak tim za cuvat majicu...realno gledano prosle godine su imali Frooma, Portea, Rogersa koji su radili za Wigginsa...a ove godine imaju Portea koji radi za Frooma...malo....Dosta toga zavisi i od sutrašnjeg hronometra. A od favorita, jedino bih od Skaja očekivao da jure žutu majicu ovako rano. Valjda se nisu i oni opametili...?
Postavljeno 03 July 2013 - 02:05 PM
Sve u svemu, fantastičan hronometar za Saxo i početak kakav su mogli samo da priželjkuju. Istina, verovatno bi im još više odgovaralo da je Sky ugrabio žutu majicu, pa da već sada moraju da je brane, ali dobro, ne treba biti nezajažljiv.
Btw, žao mi Omege, što izgubiše za sekund, ali mi i drago zbog Orike. Vidi se da su se dobro spremili za ovaj Tur i potpuno su zaslužili dosadašnji uspeh. Još ako bi i Gos mogao da "proradi" na nekom sprintu... Iha!
Postavljeno 03 July 2013 - 04:04 PM
Postavljeno 03 July 2013 - 06:12 PM
Sagan je pokazao da se neiskustvo skupo plaća i da još uvek ne ume da izabere pravi točak. A izgleda da je i malo nervozan, valjda je i on očekivao da će do sada već da ugrabi nešto. Hm, ovo možda nije zvučalo kako je trebalo.
Jedino nisam ispratio ko je sve nastradao u onom krkljancu na kraju. Ima li neko bitan? A ne može baš poslednja 3 km da se vozi u 10 traka. Jbg, i to je deo umeća, da se sačuvaš, izabereš najbolju poziciju, ne ostaneš zagrađen... A ne samo drndanje pedala.
Postavljeno 03 July 2013 - 06:28 PM
Postavljeno 05 July 2013 - 03:40 PM
Tim je danas uradio puno za njega, mada su greške pokazale koliko su se preforsirali. A na kraju je Sagan opet morao sâm. Uz dosta problema, vrhunski sprint, svaka čast (mada opet mnogo vuče u stranu). Još da ima ekipu koja može da mu napravi dobar lead-out, kao Omega Kevendišu... Verovatno će morati da menja ekipu (ili da ekipa dovede pomoć).
Postavljeno 05 July 2013 - 07:17 PM
Postavljeno 06 July 2013 - 07:34 AM
zbog cega poslednja etapa nikad ne utice na pobednika tour-a, ono pije se sampanjac itd a razlika moze da bude i dostizna..
tour ne gledam toliko strucno, znam nekoliko imena, a i dobri su komentatori..
0 članova čita ovu temu
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika