100. izdanje Tour de France-a
Postavljeno 16 July 2013 - 03:30 PM
Na kraju od cele etape - Tandara-broć.
Sve čestitke za Koštu, odlična i hrabra vožnja.
Postavljeno 16 July 2013 - 03:39 PM
Taj komentator na RTS-u već x godina unazad prati Tur i još uvek nije ništa naučio o biciklizmu.Ove godine nisam imao to zadovoljstvo da pratim njegove provale,ali verujem da je još uvek dobra zabava slušati ga .Znam samo da svake godine od onog nesrećnog Milenkovića traži da objasni gledaocima "koji nisu pratili biciklizam" šta znače žuta,zelena i bela majica,zatim zašto je lakše voziti u grupi nego solo i sl. stvari.Nije mi jasno, već deseti put komentator na RTSu pominje kako je Frum ispao sportsmen, fer igrac, dzentlment, a i Frum i Kontador su izleteli u istoj krivini, niko tu nikog nije cekao ili sam pobrkao nesto??
Inače,dobra etapa.Spust ka Gapu je mogao da bude poprilično dramatičan,ali su se Kontador i Frum iščupali.Sutra hronometar u brdima,a svi znam šta to znači.Frum na plus pet minuta i više od najbližih konkurenata .
Postavljeno 16 July 2013 - 03:49 PM
Ne znam čemu to, vidi se iz aviona, i svi to vide i agencija za dop kontrolu i nista. Da svi voze čisti 10 puta bi bilo bolje, i neizvesnije.
Frum je na MontVentou preskočio i Lensa sa parametrima. Ljudi su lepo izračunali. I za Lensa su poedini govorili, - ali on je poseban, on je vanzemaljac, i videsmo. Tako će i ovaj lik da prodje, sigurno! Svakog otkriju tu nema govora.
Iskoriste i bace ko krpu, a mnogi posle imaju psihičkih problema poput Pantania.
Postavljeno 16 July 2013 - 03:51 PM
Znam samo da svake godine od onog nesrećnog Milenkovića traži da objasni gledaocima "koji nisu pratili biciklizam" šta znače žuta,zelena i bela majica,zatim zašto je lakše voziti u grupi nego solo i sl. stvari.
Slatko sam se ismejao, svaka cast. Sve je istina...
Ne gledam RTS ali mislim da znam koji komentator je u pitanju...
Postavljeno 16 July 2013 - 05:16 PM
Najbolja je provala: "ovo pričamo za one koji ne prate biciklizam i ne razumeju se u to..." Pa koji bi kreten sedeo i buljio pet sati u ekran, a da ga to ne zanima. Verovatno bi sto puta ranije prebacio na Farmu i ostale obrazovne sadržaje.
Postavljeno 16 July 2013 - 06:16 PM
Postavljeno 16 July 2013 - 06:20 PM
Postavljeno 16 July 2013 - 07:10 PM
Legendarni RTS komentator: "ako niste jaki uzbrdo, nizbrdo i po ravnom vrlo lako se moze desiti da izgubite trku".
Da nema Eurosporta i one dvojice ne bih pratio, bar povremeno. Satima drže pažnju gledaocu i u najdosadnijim mogućim etapama. Odgledao sam samo delić etape, kad je Kontador kao pobegao 10 metara, zatim još neko na mah. Frum ih ulovio kao decu u obdaništu, bar tako meni izgledalo. Mada, i nisu bili neki napadi i begovi, ali Frum onako lagano, opušteno, kao na desetini gasa formule.
Postavljeno 16 July 2013 - 07:26 PM
A komentator neka ponavlja sve što ima veze sa trkom i biciklizmom. Ali, na prošlom Turu, lik pred ciljem, pojavljuje se grafika koji je vozač. Đorđe čita, ali zbunjen i kaže da to nije taj, da je greška. Zvučalo je nadmeno dok se na cilju nije ispostavilo da je u pravu. Slučajno prebacih na RTS koji je kasnio sa prenosom. Čak i kad je vozač prošao cilj i pojavila se ispravna grafika, komentator je čitao pogrešno ime, ne provaljujući baš ništa.
Meni smeta samo kad ne obrazlože neku tvrdnju. Recimo, super je kad Đorđe tipuje da će neki vozač da povuče, jer zna da mu je familija odatle, da je tu išao u školu ili da je tu fabrika sponzora. Ali, niko nikad ne obrazloži zašto se na etapi očekuje beg. Znam ja da osećaj za to stiže vremenom, ali komentator bi mogao da pomogne da vreme bude kraće.
Inače je neuporedivo bolje kad su 2 komentatora. Đorđe i Ognjen se odlično uklapaju, a plus drže pažnju i nešto pričaju svih 4-5 sati prenosa. Ipak, kad je bilo kod od njih sâm, prosto nije isto.
Postavljeno 16 July 2013 - 07:51 PM
Inače, pošto imam D3 paket, tamo je prenos Eurosporta, pored savršene slike, na engleskom i veoma stručan što se podrazumeva.
Postavljeno 16 July 2013 - 07:55 PM
Šta treba da rade Kontador i ostali? Da ga puste do Pariza? Pa mora malo da rizikuje na spustu kad na usponima i hronometru Frum cepa.
http://www.dusanpopovic.com - Trčanje, bajs, planinarenje, putovanja, kuvanje...
Postavljeno 17 July 2013 - 11:51 AM
A da se i u ovoj situaciji može, ima primera. Dosta klubova je, u nemogućnosti da obezbedi sredstva od države ili sponzora, prešlo na rad sa mlađim kategorijama uz neki vid (roditeljskog) samofinansiranja, čime se obezbeđuje da se deca bave jednim izuzetnim sportom, dok se sa druge strane formira jedna rana baza da bi se na vreme uočili potencijali za buduće takmičare, da bi se na njih koncentrisalo ulaganje u dalji razvoj. Sve ovo je uglavnom na amaterskoj osnovi, a očekivano je da se ovi budući takmičari nađu u nekom od malog broja naših klubova koji mogu da izguraju finansiranje seniorskog tima. Ali je potrebno preći i na jedan viši stadijum organizacije, ne može se samo sedeti i kukati kako nema para. To se pre svega odnosi na Savez, jer je poznato da postoje evropski fondovi za razvoj sporta, samo je potrebno zasukati rukave i aplicirati sa pravim i korisnim predlozima. Jedna od mogućih aplikacija bi mogla biti i izgradnja velodroma, koji bi koristili svi klubovi. Ili rešavanje pitanja neke stalne staze, kao što je autodrom Beranovac, koji Vojska ionako ustupa na korišćenje, pa bi se jednom širokom akcijom više saveza to moglo prevesti u jedno dobro mesto za razvoj više drumskih sportova.
2 članova čita ovu temu
0 članova, 2 gosta, 0 anonimnih korisnika