Sok od cvekle za bolje performanse :)
#1
Postavljeno 17 June 2013 - 03:32 PM
Beet juice is naturally high in nitrate (NO3), which the body uses to make both nitrite (NO2) and nitric oxide. Nitrite is known to protect the blood vessels from injury, while nitric acid expands blood vessels and therefore increases the flow of oxygen to the cells. This, in turn, increases both the power available to the muscles and the length of time that the muscles can exercise without tiring.
Drugim rečima, najkvalitetnija ishrana za bicikliste je na... pijaci.
#2
Postavljeno 18 June 2013 - 12:38 AM
Inace ne znam sta i kako pise na linku ali ja ne volim previse kad je cvekla ziva, nije toliko jestiva kao kad se ispece. Znam, izgubi se deo vitamina itd, ali to nadoknadim vecom kolicinom cvekle
#3
Postavljeno 18 June 2013 - 08:05 AM
Navalite na ovaj prirodni doping pre treninga. 20% bolji rezultati - to ne moze ni Lance sa svojom hemijom.
#4
Postavljeno 18 June 2013 - 08:51 AM
Ja sam je zimus jeo dosta i sirovu i kuvanu i pečenu, pa još belog luka
Da je zdrava, jeste.
5926 km u pola 2012 15605 km u 2013 11674 km u 2014 11858 km u 2015 7577 km u 2016 5423 km u 2017 prebačeno 12000 km u 2018
Da citiram profesora:
-Ovce moje budite u vinkli, evo mene stižem na bicikli
#7
Postavljeno 18 June 2013 - 10:47 AM
Inace i mene zanima ta pecena, to jos nisam prob'o.
Svašta. "
Momo Kapor
#9
Postavljeno 18 June 2013 - 07:09 PM
Pa, ako neko ima negdje kakav recept, bio bih zahvalan...
2010: 3582.6 km 2011: 7022.0 km 2012: 6487.9 km 2013: 7271.3 km 2014: 6xxx km
http://zeljkov.wordpress.com
#10
Postavljeno 18 June 2013 - 07:33 PM
Odličan je đumbir, a posebno dobar je sok, tj smoothie sa đumbirom, peršunom i krastavcem. (detox)
Đumbir je inače odličan za bolove. 2010 study, daily consumption of ginger was shown to help ease muscle pain associated with exercise by 25%. 25% bolji rezultati na treningu sa cveklom, još 25% manje bolova posle treninga.
Đumbir dodajem u blender sa svime s čim mislim da se njegova ljutina i svežina slaže. Najčešće uz pomorandžu, limun, kivi, jabuku, ili neko povrće. Prirodan je analgetic (protiv bolova), sedativ (umirujuće dejstvo), antipyretic (protiv upalno) a ima i anti-bakterijska svojstva. Sadržaj mu je neverovatan, a ima najviše magnezijuma. http://en.wikipedia.... ... nformation
Samo cepaj. Side effects nema sem ukoliko se pretera sa količinom, a đumbir u prahu ima više svega nego svež pa su neke od propratnih pojava (gorušica, nadimanje ) češće. Jedan dva patrljka sa one gromoljice je sasvim dovoljno. Kapiram do 100g dnevno je ok.
#11
Postavljeno 18 June 2013 - 08:17 PM
Za blender.
http://socialcafemag...inger-smoothie/
2 sirove male cvekle, oljuštene i isečene na veličinu zalogaja
1banana (može i smrznuta)
1 iseckana zelena jabuka
6 jagoda
pola šolje ceđene pomorandže
Izblendaj sve na 1 do 2 minuta.
ili ovaj
2 glasses
1 srednja cvekla
1šaka smrznutih jagoda
1/2 avokada
2 šaka spinaća
1 banana
a komadić svežeg đumbira
3,5 dl bademovog mleka
1 kašika ulja od lanenog semena (flaxseed)
Sve izblendaj na 2 min.
Ne znam šta je ovo, al deluje jako hranjivo.
može u dve varijante. Sa sokovnikom, ili sa blenderom.
http://www.greenkitc...beetroot-juice/
#12
Postavljeno 18 June 2013 - 11:06 PM
Sry ne stizem da citam sve.@dule: kako spremaš tu zapečenu cveklu?
Mikrotalasna na nekih 10-15min, zavisi koliko pecem, ponekad i duze, posle se lagano oljusti, isece i zacini po ukusu (obicno je samo malo sirca i soli dovoljno, eventualno ulja, mada ja volim i nezacinjeno).
Najbolje je u rerni da se ispece, samo ne znam na koliko jakoj vatri i koliko dugo, to uvek keva radi. Zamota u alu-foliju, stavi u vatrostalnu posudu i ispece. Bude mekana kao da si je skuvao, a meni licno mnogo ukusnija nego ziva, i lakse se jede.
#13
Postavljeno 19 June 2013 - 01:08 PM
1 članova čita ovu temu
0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika