Jump to content

Fotografije
- - - - -

Najteži biciklistički usponi u Srbiji

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
83 odgovora na ovu temu

#61 gordan

gordan
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 517 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 30 October 2013 - 06:51 AM

...i pretraga mi izbaci rezultate sa dunavskog kupa pre koju godinu: od Rakovca 7.8km, 17:46 lol, prosečna preko 26 :lol: to bih voleo da vidim uživo.

Ali taj prvi deo od Rakovca do ulaska u šumu uopšte nije strm (sem one deonice od nekoliko stotina metara nakon koje ide isto toliko dugačak spust). Učestvovao sam na Dunavskom kupu pre neku godinu kada je brdski hronometar vožen od man.Rakovac do Zmajevca. Vozio sam MTB sa 2.1 gumama sa kramponima i u prvom kilometru nije mi padala brzina ispod 30km/h. Čitav taj hronometar sam izvezao za oko 16min 40s, a daleko od toga da sam sa (tada) 42 godine i 90+kg i bilizu bio po formi onima koji su bili među prvoplasiranima...
  • 0
--

#62 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8924 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Postavljeno 30 October 2013 - 07:51 AM

Koji sam ja onda mlakonja - od Rakovca do Zmajevca se penjem u najsporijem, ili drugom najsporijem prenosu i jebem si majku u sebi što sam uopšte krenuo! :)
  • 0

bikegremlin-logo-250x80-1.png

#63 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 30 October 2013 - 11:01 AM

Pa jes, nije strmo ali nije ni ravno. A od manastira je duplo kraće nego od skretanja (hronometar 2007.), tako da prosečna dođe nešto preko 13. Onaj lik je išao malte ne duplo brže, a meni kad je na ravnom avs 26 ja zadovoljan :D.

@Falloutboy
Pa realno i jeste za najslabiji prenos, tako će i biti ubuduće. Posle sam se spustio u Vrdnik da vidim i to i naravno penjao se sa 28/34, nije bilo govora o nečem drugom (niti snage, niti volje za novo odmeravanje, drumski prenosi su za mazohiste :mrgreen:)
  • 0

#64 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8924 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Postavljeno 30 October 2013 - 11:13 AM

@Falloutboy
Pa realno i jeste za najslabiji prenos, tako će i biti ubuduće. Posle sam se spustio u Vrdnik da vidim i to i naravno penjao se sa 28/34, nije bilo govora o nečem drugom (niti snage, niti volje za novo odmeravanje, drumski prenosi su za mazohiste :mrgreen:)

Meni je drumaš s triplom. 30/28 i 30/25, najsporija i druga najsporija brzina. Kako se neke starije kolega penju s 39/25 - nije mi jasno! :)
  • 0

bikegremlin-logo-250x80-1.png

#65 gordan

gordan
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 517 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 30 October 2013 - 11:20 AM

A od manastira je duplo kraće nego od skretanja (hronometar 2007.), tako da prosečna dođe nešto preko 13.

Malo više :)
"Prosecna Brzina: 20.348 km/h"
(http://danubecup.org... ... ultati.pdf, strana 5)
  • 0
--

#66 bakara

bakara
  • Members
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 10 November 2013 - 08:36 PM

Red je da ovde odam pomen i ruti koju sigurno vise necu voziti.

Ako ste zeljni uspona ispred nosa su vam, kukacete svaki put kada vidite nizbrdo jer znate da posle toga ide jos gori uspon.

http://www.sports-tr... ... 8nu82icpcc
  • 0

#67 dzonihsv

dzonihsv
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 352 posts
  • LocationL.S.D.

Postavljeno 10 November 2013 - 09:40 PM

A, Rikanj tura - vraća dobre uspomene. :)

Samo, trebali ste se spustiti u Ripanj, pa preko Glumčevog brda i Sremčice nazad da bi tura bila koliko-toliko kompletna. :) Ima i još duža verzija te ture, al'... neka hvala.

Sama ruta nije tol'ko teška, koliko se ide nonstop gore i dole. Prvi put kad se ide jednostavno ne znaš koliko i gde je kakav uspon, gde i koliko da zapneš ili iskuliraš. Tako sam isto i ja baldisao prvi put (još smo išli preko Grocke i kasnije Ripnja). Ali, drugi i treći put je minimum 20% lakše. Četvrti/peti i na dalje shvatiš da je ok tura, da ima uspona, al' ništa strašno, jer znaš šta te čeka i možeš se psihički spremiti na verglanje.
Ili to, ili sam tada imao više kondicije, pa mi se činilo lakšim. :P

U svakom slučaju, ponovićeš ti ovo (jer ćeš se sećati lepih detalja u vezi iste), iako sad misliš da nećeš. Ako ne ove, onda sledeće sezone kad grane proleće. :)
  • 0
Postavljena slika

#68 bakara

bakara
  • Members
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 10 November 2013 - 11:31 PM

Vozio sma glumcevo brdo ranije ove godine, ali ovo nije bilo normalno lepo kad naidjes na znak 10% samo se pomolis da nije previse dugacko da mozes da isteras do gore.

po GPSu ti usponi su veci od 10% cak i preko 15% tako da znak jos optimisticki izgleda.
  • 0

#69 dule0911

dule0911
  • Members
  • 2446 posts
  • LocationLestane, Beograd

Postavljeno 11 November 2013 - 12:26 PM

Daleko je ovo od najtezih uspona :P
Trebali ste da zavrsite sa usponom na Avalu, bar ja to radim kad idem taj krug, dumrem malo :mrgreen:

Generalno od svega ovoga, ja ne volim uspon iz Vrcina direkt na Avalski put, zato idem paralelno sa autoputem do Transpeda, onda preko autoputa kod Transpeda i kroz Zuce se popnem ili na avalski put ili u Beli potok, zavisi sta sam naumio. Mnogo manje saobracaja, mnogo bolji i kvalitetniji asfalt. Posto je onaj put iz Vrcina sto ide direktno na Avalski put, minsko polje. Interesantno mi je da ste se zadrzali oko Dunava u Vinci, meni se to sve tu toliko smucilo u zadnje vreme da se ni ne zadrzavam, samo se okrenem na parkingu i gas nazad :) Arheolosko nalaziste je blago receno tuzno, a ni ostalo nije daleko. Do skoro je stari splav bio spaljena ruina koja je mesecima "krasila" pogled, a kosarkaski tereni su se pretvorili u javni parking... Kej u Grockoj mi je nesto lepsi, a pogled na Vojvodinu je bolji iz Ritopeka, pogotovo ako se popne malo u brdo, mada ni oko spomenika nije los kad je rastinje nisko.
  • 0

#70 bakara

bakara
  • Members
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 11 November 2013 - 07:45 PM

Trebali ste da zavrsite sa usponom na Avalu, bar ja to radim kad idem taj krug, dumrem malo :mrgreen:

Uspon uz avalu je bar duplo blazi, rekoh gore da su pojedini usponi preko 15%.
  • 0

#71 mixitron

mixitron
  • Members
  • 5802 posts
  • Bajk:Moj, moj

Postavljeno 11 November 2013 - 09:44 PM

Nedavno je asfaltiran put koji vodi kroz "staru" Koviljaču (ko je vozio Gučevo, onaj put koji pada u potok 200 m pre Sanatorijuma i spaja se s glavnim putem kod terena za košarku 5 km kasnije).

Voleo bih da čujem utiske ako neko tuda bude vozio uzbrdo :mrgreen: Ja sam tu samo peške išao...
  • 0

#72 dule0911

dule0911
  • Members
  • 2446 posts

Postavljeno 11 November 2013 - 10:25 PM

Uspon uz avalu je bar duplo blazi, rekoh gore da su pojedini usponi preko 15%.

Znam da su jaki usponi, cesto vozim tuda jer mi je u kraju. Po mom misljenju, mozda subjektivnom jer ne mogu dobro da procenim niti sam uvek u istoj formi, najgori deo jeste kad se ide u kontra smeru, tj iz Vrcina u Zaklopacu, pocetak uspona tj prvih par stotina metara je ubitacan, nigde nije tako veliki nagib.
Za Avalu nisam ni mislio u tom kontekstu kao da zabiberim za kraj nego eto, jos jedno brdo :)
  • 0

#73 dedalus

dedalus
  • Members
  • PipPipPip
  • 132 posts

Postavljeno 13 November 2013 - 06:59 PM

najgori deo jeste kad se ide u kontra smeru, tj iz Vrcina u Zaklopacu, pocetak uspona tj prvih par stotina metara je ubitacan, nigde nije tako veliki nagib

Vozio sam to nekoliko puta,istina ne ove godine,pa su mi sećanja malo mutnjikava :D,ali meni taj deo nije izgledao preterano težak.Opet,reč je o subjektivnom osećaju,sad kad bih krenuo,ovako nikakav i spreman za zimski san,verovatno bih riknuo na pola uzbrdice :mrgreen:
  • 0

#74 dule0911

dule0911
  • Members
  • 2446 posts

Postavljeno 13 November 2013 - 07:16 PM

Mozda ne mislimo na istu stvar, ali meni je taj deo nekako najgori :) Kad se ide ka zaklopaci, put prvo ide pravo i relativno je ravno, onda krece nagib i najgori je oko krivine ulevo. Sam uspon i nekako, ali je i asfalt uzasan i onda je double trouble :)
  • 0

#75 bakara

bakara
  • Members
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 13 November 2013 - 09:14 PM

Ova ruta je istina laksa na drugu stranu (od vrcina ka zaklopaci) bar tako izgleda na monitoru :shock:
A kada se ide iz bulevara prakticno imate narednih 40-50km uspona, a najjaci je taj posle zaklopace i po GPS-u ima 17%

Interesantno je koliko je beograd sa one strane save i dunava ravan a sa druge strane neverovatno brdovit.
  • 0

#76 dedalus

dedalus
  • Members
  • PipPipPip
  • 132 posts

Postavljeno 13 November 2013 - 09:15 PM

Istinu zboriš,asfalt na tom delu puta ima nekako poseban šmek :D.
  • 0

#77 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • 4578 posts

Postavljeno 13 November 2013 - 10:44 PM

A kada se ide iz bulevara prakticno imate narednih 40-50km uspona, a najjaci je taj posle zaklopace i po GPS-u ima 17%

Kad se ide onaj prvobitni kurg sto ste picili u subotu? Pa tesko se moze reci 40-50km, vise da je teren valovit u toj duzini. Jer sve skupa tesko da ima 10-15km. Ono uz Bulevar od 1-2% i sl ne racunam. :)
  • 0

#78 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 16 April 2017 - 02:25 PM

Koja ulica je najžešća u BG? Ja se naslušao nešto za Drajzerovu i juče konačno odem da vidim to. Kad ono smejurija, ne iziskuje čak ni ustajanje, može sve iz sedla i nisam se ni zadihao pošteno. Za sada što sam probao, primat drže ovi krajevi kod mene, Karaburma, Mirijevo...

• 0

#79 vidak

vidak
  • Members
  • 4657 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 16 April 2017 - 03:18 PM

Koja ulica je najžešća u BG? Ja se naslušao nešto za Drajzerovu i juče konačno odem da vidim to. Kad ono smejurija, ne iziskuje čak ni ustajanje, može sve iz sedla i nisam se ni zadihao pošteno. Za sada što sam probao, primat drže ovi krajevi kod mene, Karaburma, Mirijevo...

Петрино брдо!

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
  • 0

#80 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 16 April 2017 - 03:40 PM

To znam, tamo sam jesenas odustao da ne bih otkinuo lanac, korman ili pokrivio nešto :) ne mogu da zamislim kako je tu jedan kolega s foruma izašao sa 39/23?!

Mislim na teritoriji grada ima li nešto žešće od Vitezova Karađorđeve Zvezde, to mi je za sada naj naj što sam naleteo u gradu. Mislim naletao sam na još strmije po Karaburmi ali i kraće. Vitezova je 1km kao i Drajzerova a teža, mora da se ustane i zapne.

Na Petru idem uskoro mtb-om da se osvetim :) ko hoće može da se pridruži.

A ontopic, za ovu godinu sam uplanirao Bukulju, Rudnik, Debelo Brdo i Kopaonik. Ako ima još predloga dodajte :)

Sad ću i da prelistam ovu temu u nazad da se podsetim.

• 0

2 članova čita ovu temu

0 članova, 2 gosta, 0 anonimnih korisnika