Jump to content

Photo
- - - - -

pancevo-BG-divcibare-BG-pancevo

• Please log in to reply
510 replies to this topic

#161 nesh_pa

nesh_pa
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 244 posts

Posted 21 June 2013 - 06:48 PM

ako se ide preko Uba, kod crkve je raskrsnica sa putokazima. nećete pogrešiti jer posle toga sledi jaaaak uspon.

Posle ovih reci, ja bih to shvatio kao da tu ne treba skrenuti...nikako [-X

Evo ja sam bio tuda za 1. maj..
Postavljena slika

Mada sam vukao bisage, pa mi bilo pretesko, sad ce biti laganica :D
Sedim tu u Mionici.. :D
  • 0

#162 branimir

branimir
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 192 posts

Posted 22 June 2013 - 11:09 PM

Čini mi se da nam preliminarna vremenska prognoza ide na ruku! :-) još ćemo videti do srede šta ce biti.

Šta bi sa tim vašim saputnicima, drugarima?! Jel vodi još neko nekog, bilo bi OK da to znamo do srede, četvrtka! Nion se malo necka valjda ce da prelomi, i tu imam još dva drugara koji su pod znakom pitanja, još dan dva, što se mene tiče! Bliži se datum...... B-)
  • 0

#163 Belgarath

Belgarath
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1531 posts
  • LocationVrsac

Posted 23 June 2013 - 12:22 AM

Ja sam odneo bike na servis nadam ce da ce ga srediti :D
  • 0

#164 vladalion

vladalion
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 195 posts
  • LocationBeograd, Zvezdara

Posted 23 June 2013 - 10:17 AM

Nista od ovog mog drugara, ipak nece moci da ide, tako da sam sam.
  • 0

#165 milos_va

milos_va
  • Members
  • PipPip
  • 42 posts
  • LocationValjevo

Posted 23 June 2013 - 07:28 PM

Evo jednog detaljnijeg sajta za vreme
http://m.yr.no/place...ljevo/long.html
  • 0

#166 MilanBgd

MilanBgd
  • Members
  • PipPip
  • 41 posts

Posted 23 June 2013 - 09:39 PM

Branimire, cini mi se da si ranije u porukama napisao da si vec penjao Divcibare..Jedno pitanje

Sad sam malo detaljnije gledao tvoju rutu...Na jednom mestu na Divcibarama pokazuje 17-19%...Jeste da je kratko, ali ja mog drumasa jedino pedalu da mu izlomim da me popne tu? Jel to mapa nesto gresi ili da ojacavam pedale :evil:
  • 0

#167 Belgarath

Belgarath
  • Members
  • 1531 posts
  • LocationVrsac

Posted 23 June 2013 - 09:45 PM

Kada dodje taj uspon kada zafali zupcanika nazad ti nabacis lanac na felnu pa da vidis kako cepa:)
  • 0

#168 djole1997

djole1997
  • Members
  • 1103 posts
  • LocationBgd-Blokovi

Posted 23 June 2013 - 09:57 PM

Milane koji prenos vozis?
  • 0
Our needs are few,our wants are many.

#169 vladalion

vladalion
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 195 posts

Posted 23 June 2013 - 10:14 PM

E da kako bese ide to sa zupcanicima...sto ih je vise lakse je za uspone?
  • 0

#170 MilanBgd

MilanBgd
  • Members
  • PipPip
  • 41 posts

Posted 23 June 2013 - 10:38 PM

Milane koji prenos vozis?

Compact 50x34 i pozadi bi trebalo 11x28... (biciklisti se ne pitaju za kilograme) :wink:
  • 0

#171 vladalion

vladalion
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 195 posts

Posted 23 June 2013 - 10:48 PM

I mislim da je to neki bag sto se tice nagiba...meni je sad na ridewithgps izbacio da je maksimalno 13.3
  • 0

#172 branimir

branimir
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 192 posts

Posted 23 June 2013 - 10:59 PM

Branimire, cini mi se da si ranije u porukama napisao da si vec penjao Divcibare..Jedno pitanje

Sad sam malo detaljnije gledao tvoju rutu...Na jednom mestu na Divcibarama pokazuje 17-19%...Jeste da je kratko, ali ja mog drumasa jedino pedalu da mu izlomim da me popne tu? Jel to mapa nesto gresi ili da ojacavam pedale :evil:

pa ne secam se bas precizno, na par mesta jeste bilo cupavo al ja vozim klasican drumski prenos 39-25 i uzverao sam se, a ti imas prenos slican belgarath-ovim i mislim da cete ici gore bez vecih problema :wink: ma to kad krene zaboravis gde si imao 13 gde 15% uspona

pocinjes da me plasis sa ovakvim pitanjima #-o

izgleda ce nas preskociti neke silne vrucine, al nam spust mozda pokvari ova najavljena kisica :(
  • 0

#173 vladalion

vladalion
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 195 posts

Posted 23 June 2013 - 11:22 PM

Nemo' se lupas po celu :) Mora da sam permutovao onda nesto...ucinilo mi se da kad sam na TV-u gledao neku trku da sam cuo da ako ti je kaseta pozadi sa vise zuba lakse ces da izvuces uzbrdo
  • 0

#174 djole1997

djole1997
  • Members
  • 1103 posts
  • LocationBgd-Blokovi

Posted 24 June 2013 - 05:57 AM

Ja vozim 50x34 i 11x25. Videcemo ko ce biti neuhvatljiv na brdu. :mrgreen:
  • 0
Our needs are few,our wants are many.

#175 vladalion

vladalion
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 195 posts

Posted 24 June 2013 - 08:47 AM

Kod mene je 28-48 napred i 14-28 pozadi
  • 0

#176 vladetaub

vladetaub
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 467 posts
  • LocationUb

Posted 24 June 2013 - 09:12 AM

Nema asfaltom uz Divčibare ni 17 ni 19%,možda ponegde kratko oko 12%. Jedino je uspon malo duži.Ako se čuvaš usput i voziš prosek 22 do Mionice sa pauzama u Obrenovcu,Ubu i Mionici,ne bi trebalo ništa da bude nesavladivo.Do Uba je ravno,asfalt nov.Od Uba do Slovca je valovito gde je najveći uspon Vučijak na izlazu iz Uba gde se sa 90 mnv penje na 182 mnv u dužini od kilometar ipo,sa najvećim nagibom 8,2%.Od Slovca do Divaca 7km ravno i od Divaca do Mionice 9km skoro pa ravno.
Ovaj prosek od 22 je za lakše i srednje rekreativce,naravno oni napredniji mogu više od toga.
Umeren tempo,dobro energetsko osveženje i pravilna ishrana je siguran recept.
Subotom radim,da je nedelja vozikao bih se s vama 30-ak kilometara.
  • 0

#177 srdjoni

srdjoni
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2433 posts
  • LocationNovi Sad

Posted 24 June 2013 - 10:27 AM

Ljudi, ako nastavite da teoretišete o potencijalnim stepenima nagiba i sami sebe plašite, čini mi se da nećete otići nigde :D .
Ako se i desi da negde zanemognete, guraćete to parče, i to je normalna stvar na turi. Bitno je da stignete gde ste naumili. Što kaže Vladeta - umereno. U svom ritmu i u skladu sa svojim, i mogućnostima bicikla.
Nemojte da izgorite i pre nego što ste krenuli :D .
  • 0
Homesick for a place you've never been...

#178 MilanBgd

MilanBgd
  • Members
  • PipPip
  • 41 posts

Posted 24 June 2013 - 10:32 AM

Ja vozim 50x34 i 11x25. Videcemo ko ce biti neuhvatljiv na brdu. :mrgreen:

Ovo jedino Branimiru da si napisao (posto vidim da na drugoj temi trazi neke bodove za brdske etape u imitaciji Tour-a..ako ne gresim :wink: )

Meni je dovoljno da popnem samo.. :D

Nema asfaltom uz Divčibare ni 17 ni 19%,možda ponegde kratko oko 12%.

Hvala na info-u. Posto vidim da si iz Ub-a, ovu informaciju uzimam kao sigurnu (i olaksavajucu :D )
  • 0

#179 Belgarath

Belgarath
  • Members
  • 1531 posts
  • LocationVrsac

Posted 24 June 2013 - 01:40 PM

pa ne secam se bas precizno, na par mesta jeste bilo cupavo al ja vozim klasican drumski prenos 39-25 i uzverao sam se, a ti imas prenos slican belgarath-ovim i mislim da cete ici gore bez vecih problema :wink: ma to kad krene zaboravis gde si imao 13 gde 15% uspona

pocinjes da me plasis sa ovakvim pitanjima #-o

izgleda ce nas preskociti neke silne vrucine, al nam spust mozda pokvari ova najavljena kisica :(

Si probao bike?? kako ide? Tacnije kako se tebi cini?
  • 0

#180 Tackasti

Tackasti
  • Members
  • 6 posts

Posted 24 June 2013 - 05:36 PM

Pratim temu od pocetka.Jako sam zainteresovan za ovu voznju a inace sam iz Beograda tako da ako uklopim sve obaveze eto me na Adi [-o< .Vozim drumasa,kondicija nije problem a uspon mi je izazov.Sto se tice povratka i ja bih bio za varijantu beovozom.Znaci,cekam petak vece pod uslovom da ne otputujem pre subote.U nekoj rezervnoj soluciji eventualno bih vozio deo etape sa vama mada preferiram taj uspon.E sad sta bude bice.A zelja je golema :!: :!: :!:
  • 0

7 user(s) are reading this topic

0 members, 7 guests, 0 anonymous users