Jump to content

Fotografije
- - - - -

pancevo-BG-divcibare-BG-pancevo

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
510 odgovora na ovu temu

#141 vladalion

vladalion
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 195 posts
  • LocationBeograd, Zvezdara

Postavljeno 20 June 2013 - 09:06 AM

Vozi se, treniraju se noge, mada dva dana nisam seo na bicikl, jer sam imao pad, pa malo cekam da se oporavim, ali od sutra samo ponovo "u sedlu" i sa Milanom bi trebalo da napravim krug do Mladenovca preko Smedereva, da se testiramo. Mada opet to nista ne mora da znaci...mozes da budes u full kondiciji i da se bas taj dan lose osecas i da budes u kanalu sto se nogu tice, ali nadamo se da niko nece imati taj problem.
Sto se tice povratka nazad bajsem apsolutno nema sanse, jer sam 101% siguran da nisam sposoban za to, a i ako bi kojim slucajem uspeo da izvezem tih 200 i nesto km kapiram da bi naredna 3 dana bio neupotrebljiv sto mi nikako ne treba :mrgreen: ipak sam ja rekreativac :)
Tesko je odrzati kompaktnost tolike grupe pogotovo sto necemo svi voziti iste bicikle, a i fizicka sprema nam je na razlicitim nivoima, ali bi trebalo da se svi potrudimo da budemo zajedno u sto vecoj meri, pogotovo sto je ovako dugacka ruta. Ako bude toplo kao sto je ovih dana mislim da bi bilo neophodno da se napravi neki plan gde cemo napraviti kratke pauze (5-10min) do samo uspona, kako bi mogli da se skupimo ako se rastrkamo i da se redovno pune bidoni, a da se pre samog uspona svi skupimo i krenemo na gore zajedno.
Bitno je samo da svi ljudi koji idu nisu u fazonu "e sad cu ja da sibam 35km/h da im pokazem kakav sam ja smeker i da prvi izadjem gore, da mogu da se k***im". Ipak ovo treba da bude uzivanje i da se druzimo na kraju krajeva.
  • 0

#142 MilanBgd

MilanBgd
  • Members
  • PipPip
  • 41 posts

Postavljeno 20 June 2013 - 12:46 PM

- Zainteresovanih za celu rutu IMA....sposobnih NEMA :D
Salim se, ja cu gledati da odvezem celu rutu ako ima jos ljudi za to..Ali, sve zavisi od dana i preivljavanja tog uspona. Taj uspon ne poznajem, tako da ne mogu da donosim ocene jos. A i istini za volju, to bi mi bila najduza jednodnevna tura u zivotu (htedoh reci uspesnoj profesionalnoj biciklistickoj karijeri :^o )

- Neko trenira..a neko drzi dijetu :D eeee da su mi vasi kilogrami, ja bih.... :-#

- U vezi tempa...Ja jos nisam video grupu amatera da drze celo brdo zajedno (a i profesionalaca :mrgreen: ). Jednostavno kad krene vece brdo, svako uhvati svoj tempo koji mu odgovara i to je to. Po ravnom bi bilo korektno da se cekamo, jer ako mi sa drumasima izmorimo ove sa MTB do Divcibara, oni ce svi u voz...pre Divcibara :D Salim se..ali se i ne salim :D
  • 0

#143 vladalion

vladalion
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 195 posts

Postavljeno 20 June 2013 - 01:07 PM

Izmorite me do tamo i ja zakucam na usponu kao Kevendis onda sa mojim MTB-om :D
  • 0

#144 branimir

branimir
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 192 posts

Postavljeno 20 June 2013 - 02:44 PM

- U vezi tempa...Ja jos nisam video grupu amatera da drze celo brdo zajedno (a i profesionalaca :mrgreen: ). Jednostavno kad krene vece brdo, svako uhvati svoj tempo koji mu odgovara i to je to. Po ravnom bi bilo korektno da se cekamo, jer ako mi sa drumasima izmorimo ove sa MTB do Divcibara, oni ce svi u voz...pre Divcibara :D Salim se..ali se i ne salim :D

ujutru cemo biti kompktni dosta dugo, verujem, jer smo tek krenuli, a i necemo odmah forsirati! svakako kao sto sam rekao, cemo se cekati na svakoj pauzi (oznacicu chek point-e ovih dana :D ) a u mionici kompletno okupljanje kupujemo pivo i lagano, sa pedale na pedalu gore, pa negde na pola, pauza za pivo! koliko budemo uspesni, toliko ce pivo ostati hladno :mrgreen: i tu cemo se opet koliko toliko skupiti

ja cu jos videti, ali mislim da ce i meni biti mlogo da motam ceo krug :|

@vlado nadam se da imas neke drumske gume
  • 0

#145 milos_va

milos_va
  • Members
  • PipPip
  • 42 posts
  • LocationValjevo

Postavljeno 20 June 2013 - 02:54 PM

Ceo uspon od sela Krcmar do vrha je bez hlada. Na jednom mestu gde moze da se popije pivo je lep vidikovac. Nekih 2km do 3km pre vrha ima izvor Vojnicka cesma. Uvek ima vode.
  • 0

#146 vladalion

vladalion
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 195 posts

Postavljeno 20 June 2013 - 03:28 PM

Trebalo bi onda stati i na tom vidikovcu pre vrha. Bar predlazem, a na ostalima je da li ce da usvoje, a sto se mojih drumskih guma tice...26x1.95...ni d od drumskih, ali olaksavajuca okolnost je sto su na sredini ravne, tako da nisu kramponke, pa koliko-toliko sam brz :)
Pretpostavljam da cemo se prilagoditi prognozi, sto se tice pauza, a dugorocna prognoza za 29. (ako im je verovati) kaze da ce temperatura u Beogradu biti do 22 stepena, a u Valjevu 19. Ako se ovo ispostavi kao tacno bice prijatno za voznju
  • 0

#147 milos_va

milos_va
  • Members
  • PipPip
  • 42 posts
  • LocationValjevo

Postavljeno 20 June 2013 - 03:53 PM

Trebalo bi onda stati i na tom vidikovcu pre vrha. Bar predlazem, a na ostalima je da li ce da usvoje, a sto se mojih drumskih guma tice...26x1.95...ni d od drumskih, ali olaksavajuca okolnost je sto su na sredini ravne, tako da nisu kramponke, pa koliko-toliko sam brz :)
Pretpostavljam da cemo se prilagoditi prognozi, sto se tice pauza, a dugorocna prognoza za 29. (ako im je verovati) kaze da ce temperatura u Beogradu biti do 22 stepena, a u Valjevu 19. Ako se ovo ispostavi kao tacno bice prijatno za voznju

vidikovac nije blizu vrha a ni pomenute česme. bliže je početku uspona
  • 0

#148 vladalion

vladalion
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 195 posts

Postavljeno 20 June 2013 - 03:59 PM

Aaaaa ok, ja sam razumeo da su taj vidikovac i cesma na istom mestu
  • 0

#149 Belgarath

Belgarath
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1531 posts
  • LocationVrsac

Postavljeno 20 June 2013 - 04:01 PM

Jos jedna stvar sto se tice pauza. To sa cekamnjem je ok. Alinemojte da bude ovi cekaju ove sto su sporiji pa kada ovi Dodju krece Se. Nego pauza i za ove sto su Dosli:). Jednom Sam tako vozio sa nekim ludacima i oni me kao Cekali. Ja cim sam dosao oni Na bajseve i Krece se. Umro Sam.
  • 0

#150 chamade

chamade
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4478 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 20 June 2013 - 04:06 PM

Jos jedna stvar sto se tice pauza. To sa cekamnjem je ok. Alinemojte da bude ovi cekaju ove sto su sporiji pa kada ovi Dodju krece Se. Nego pauza i za ove sto su Dosli:). Jednom Sam tako vozio sa nekim ludacima i oni me kao Cekali. Ja cim sam dosao oni Na bajseve i Krece se. Umro Sam.

Tako sam ja jedanput sa planinarima...kao sačekali me malo jer sam izostao i kad sam stigao nakon pola minuta pokret.
  • 0
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
https://picasaweb.go...208760685671353

#151 vladalion

vladalion
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 195 posts

Postavljeno 20 June 2013 - 04:11 PM

+1

Branimire pravi Chekpointe :) Na velikim raskrsnicama bi trebali da se cekamo, jer vecina nas nikada nije isla ovuda, pa ako ima da se bira put, a nije obelezeno da ne skrenemo pogresno
  • 0

#152 branimir

branimir
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 192 posts

Postavljeno 20 June 2013 - 05:11 PM

da da znam tu foru, probacemo da je izbegnemo. a sto se tice puta, uradite "domaci" pregledajte put, informisite se, imajte kartu sa sobom i sl, iskreno ni ja nikad nisam isao preko obrenovca i uba, al ne bi smelo da bude tesko :mrgreen:
skupljanje, grubo, beograd, obrenovac, ub, mionica! posle kad krene brdo negde pred selo krcmar, pauza za pivo i onda finalnih 12km :D ko prezivi pricace, i okupljanje kod table da se ovekovecimo.
  • 0

#153 vladalion

vladalion
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 195 posts

Postavljeno 20 June 2013 - 05:33 PM

U principu samo da obratimo paznju na Ubu da skrenemo na pravom mestu kod crkve i posle skretanje ka Mionici, a ne ka Valjevu...ovo sve koliko vidim se prati glavni put i nema nekih zavrzlama
  • 0

#154 milos_va

milos_va
  • Members
  • PipPip
  • 42 posts
  • LocationValjevo

Postavljeno 20 June 2013 - 05:59 PM

ako se ide preko Uba, kod crkve je raskrsnica sa putokazima. nećete pogrešiti jer posle toga sledi jaaaak uspon. nakon Uba je valovito. u mestu Divci postoji putokaz Mionica, Ljig. Prelazi se preko pruge. odatle do Mionice ima 9 km. U Mionici na semaforu je potrebno skrenuti desno, postoji putokaz Divčibare i pratiti put koji vodi direktno do Divčija bez bojazni od pogrešnog skretanja. ja vas čekam u Brežđu na mestu gde postoji putokaz za skretanje za Valjevo, tzv. Bogdanovića brdo.
  • 0

#155 MilanBgd

MilanBgd
  • Members
  • PipPip
  • 41 posts

Postavljeno 20 June 2013 - 06:16 PM

ako se ide preko Uba, kod crkve je raskrsnica sa putokazima. nećete pogrešiti jer posle toga sledi jaaaak uspon.

Posle ovih reci, ja bih to shvatio kao da tu ne treba skrenuti...nikako [-X
  • 0

#156 milos_va

milos_va
  • Members
  • PipPip
  • 42 posts
  • LocationValjevo

Postavljeno 20 June 2013 - 06:22 PM

ako se ide preko Uba, kod crkve je raskrsnica sa putokazima. nećete pogrešiti jer posle toga sledi jaaaak uspon.

Posle ovih reci, ja bih to shvatio kao da tu ne treba skrenuti...nikako [-X

hehe. putokaz za Valjevo vodi na toj raskrsnici levo uz ulicu opisanu u mom komentaru.
  • 0

#157 vladalion

vladalion
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 195 posts

Postavljeno 20 June 2013 - 06:28 PM

Milane sta je 2.2 km uspona sa prosecnim nagibom od 3% za tebe! :mrgreen:
  • 0

#158 MilanBgd

MilanBgd
  • Members
  • PipPip
  • 41 posts

Postavljeno 20 June 2013 - 06:32 PM

Salim se naravno...Hvala Milosu na pomoci...
  • 0

#159 djole1997

djole1997
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1103 posts
  • LocationBgd-Blokovi

Postavljeno 20 June 2013 - 07:16 PM

Ih bre nema ne par dana i vec dve strane ispisaste. :mrgreen: Sto se nogu tice trenira se pa se rastura. Temperatura nije problem samo 41 stepen n2:crazy , tako da sam tu vec priviknut. Nego ja da pitam kako se ide na kraju, neka nova ruta ili sta? Slikanje kod table je obavezno pa da se vidi ko se popeo, a ko ne. :mrgreen:
  • 0
Our needs are few,our wants are many.

#160 vladalion

vladalion
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 195 posts

Postavljeno 20 June 2013 - 07:53 PM

Nepromenjena je ruta, nego smo mi neinformisani ispitivali gde se krece za slucaj da nam umaknes, jer si u treningu. Ima od Ade stignes do vrha Divcibara za 2 sata, a mi rekovalescenti moramo da se snalazimo :D
Samo ces da nas pogledas i bice n:bye
  • 0

8 članova čita ovu temu

0 članova, 8 gosta, 0 anonimnih korisnika