Jump to content

Photo
- - - - -

pancevo-BG-divcibare-BG-pancevo

• Please log in to reply
510 replies to this topic

#21 homer

homer
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 310 posts

Posted 07 June 2013 - 11:05 PM

To mi nije frka, ali nekako razmisljam nije bas svejedno kad ti dodje toliki uspon nakon odvezenih 100km :)

Nadji post Beograd - Uzice, pa ces videti da sam pre godinu dana isto tako razmisljao. :)

P.S. Nasao: viewtopic.php?f=1&t=5040&p=95272&hilit=uzice#p95272
  • 0
"Ja sam sebe manji komad
veci deo cini Nomad
a taj cudak nesto bunca
njemu nikad dosta sunca"

#22 djole1997

djole1997
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1103 posts
  • LocationBgd-Blokovi

Posted 07 June 2013 - 11:10 PM

Jeeee uspon na kome otpdaju noge n2:Cm-smiley .
Po meni je Stoletova ideja vrh stim da mozemo da odemo biciklama, a da se vrnemo vozom. Nego ko bi sve isao?
  • 0
Our needs are few,our wants are many.

#23 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4578 posts

Posted 07 June 2013 - 11:32 PM

Po meni je Stoletova ideja vrh stim da mozemo da odemo biciklama, a da se vrnemo vozom. Nego ko bi sve isao?

Tako je bilo u mom slucaju. Pa smo nakon voznje s drugom zakljucili da bi najpametnija opcija bila u oba pravca vozom, jer pola puta je dosadno, a i efikasnije bi se iskoristilo vreme za voznju po brdima. :)

P.S. Ako bih ponovio voznju u jednom pravcu za promenu bi se islo na Obrenovac - Stubline - Ub - Divci - Mionica itd...Inace, sad pogledah Homerovu turu, pa da potvrdim Vladetine reci. Nakon spusta, asfalt oko Bukova, Bacevaca je ocaj teski, sve zakrpa do zakrpa, al prolazi drumas.
  • 0

#24 branimir

branimir
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 192 posts

Posted 08 June 2013 - 01:37 AM

uf kasnim sa pregledom, a ste se raspisali, izgleda ce biti voznje :mrgreen: a ja jos bio skeptik

elem ajmo redom:
tih 290 je izvodljivo, lep osecaj kad na cajgeru procitas 300 :wink: al mi nije primarno te sam pre za varijantu bar nazad vozom.

ja sam se penjao od mionice i krcmara, i uspon nije da izuva al nije ni naivan, vise bi ga nazvao maratonski jer prvo malo gored dole, ko sto rece stole a posle samo gore :D za MTB po meni vrlo savladiv, tezi mentalno nego li fizicki. nisam se spustao ka valjevu iz onog pravca jer smo se ovuda i vratili pa posle krcmara levo za albukeki (valjevo) :D

Jeeee uspon na kome otpdaju noge n2:Cm-smiley .

mogli bi na primer turu da napravimo sa odlaskom bajkom, spust sa druge strane brda ka bacevicama, mada ne volim brzi spust ako se tuda nisam bar popeo pre toga, i iz valjeva Vozom za BG. to bi bilo oko 160-170km (za mene iz PA) time bi mogao i neko sa malo manje kondicije da krene a ni MTB nije toliko hendikepiran.

ko bi sve isao....
ja bi mozda imao jos dvojicu i vidim da ovde ima bar 3-4 interesenata mozda i 5 :D ako se lepo oganizujemo mozda nas bude i 10!!!! ih pa milina, u takvoj grupi nema umora, a neko se bese vec javio da pravi duge smene :mrgreen: pa tih 100km pi..in dim, taman da se zagrejemo pred brdo
  • 0

#25 zoran031

zoran031
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 392 posts
  • LocationUzice

Posted 08 June 2013 - 03:42 AM

Nije tezak uspon, samo je dugacak oko 25km. Računaš 3-4h od Mionice do vrha.

Sa spavanjem :?: :?: :?: :D

Još malo ........................
  • 0

5926 km u pola 2012    15605 km u 2013   11674 km u 2014   11858 km u 2015   7577 km u 2016   5423 km u 2017   prebačeno 12000 km u 2018

Da citiram profesora:

-Ovce moje budite u vinkli, evo mene stižem na bicikli

#26 homer

homer
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 310 posts

Posted 08 June 2013 - 07:34 AM

Nije tezak uspon, samo je dugacak oko 25km. Računaš 3-4h od Mionice do vrha.

Sa spavanjem :?: :?: :?: :D

Još malo ........................

Da :).
Nego Lense, reci mi kakav je put Kosjeric- Lunovo selo- Uzice?
  • 0
"Ja sam sebe manji komad
veci deo cini Nomad
a taj cudak nesto bunca
njemu nikad dosta sunca"

#27 vladalion

vladalion
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 195 posts
  • LocationBeograd, Zvezdara

Posted 08 June 2013 - 09:04 AM

Barite me, barite :) Ajde imam jos 2 nedelje da testiram noge za tu duzu deonicu, pa se valjda vozimo zajedno :)
  • 0

#28 djole1997

djole1997
  • Members
  • 1103 posts
  • LocationBgd-Blokovi

Posted 08 June 2013 - 09:09 AM

E jel ide vecina drumasa ili mtb-a? :D
  • 0

#29 zoran031

zoran031
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 392 posts
  • LocationUzice

Posted 08 June 2013 - 09:11 AM

Malo me potcenjuješ :wink: , a šta misliš gde bi ja bio da sam imao droze kao on :!: :!: :!:
Bolje se zezati, nego biti nervozan :lol: .

Put ko put, što se tiče asfalta nije loš, ponegde ima rupa, ništa strašno..
Sam pogled iz Kosjere daje utisak, može odmah da se n2:2vltpw7
Do vrha brda ima oko 9km, dosta serpentina, jeste dobra visinska razlika, ali polako se sve savlada. Sa vrha Crnokose lep pogled, spust kroz šumu, sa nekoliko lakat krivina, prema Karanu, oko 9 km i valovitih 4 km do Lunovog sela. Iz Lunovog sela sledi penjanje na Trešnjicu (6 km) gde ima oko 3.5 km dobrog uspona, pa opet laganice 4 km i sa brda Sariće osoje 2 km nizbrdo do grada. Kad se izađe na Crnokosu, veruj mi nije problem ni od Lunovog sela do Trešnjice (na Plan plusu Ponikovica).
Oko 34 km sve.
Ako je problem Crnokosa, magistralom preko Požege 50 km.
Može i prema Požezi pa negde oko 17-og km, u mestu Glumač skrenuti levo ispod pruge u Vranjane, zatim u Zdravčiće, desno Tvrdiće, pa levo uz Trešnjicu, oko 4 km brda i Ponikovica. Oko 35 km. Samo tih 4 km brdo.
Od Tvrdića do Lunovog sela oko 2 km ravno.

Kad kreneš javi.

P.S. Boldovano čitao u vašim postovima, pa tražio po internetu, ali mi nije baš jasno kako to izgleda. Brzo zaboravljam.

Još malo..................
  • 0

5926 km u pola 2012    15605 km u 2013   11674 km u 2014   11858 km u 2015   7577 km u 2016   5423 km u 2017   prebačeno 12000 km u 2018

Da citiram profesora:

#30 vladalion

vladalion
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 195 posts

Posted 08 June 2013 - 09:22 AM

MTB. Inace ekipa iz Ciklo Sveta Srbija takodje 22. ide za Divcibare, pa cemo verovatno usput negde da ih sretnemo
  • 0

#31 vladetaub

vladetaub
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 467 posts
  • LocationUb

Posted 08 June 2013 - 10:02 AM

U zavisnosti od želje i fizičke pripremljenosti može se iskoristiti pogodnost pruge i put početi,recimo,od Divaca.Isto važi i za povratak.
Što se trase tiče moj predlog je: Beograd-Obrenovac-Ub-Divci-Mionica-Brežđe-Divčibare.Ovo pre svega važi za drumske bicikle.Mislim da od Ade do Divčibara ima manje od 120km.
Za "brdske" bicikle u valjevskom kraju sigurno ne nedostaju tereni.Samo je pitanje raspoloživog vremena i dobrog planiranja.
Pošto ste,uglavnom,mlađi momci imajte na umu svoju fizičku pripremljnost.Možete odvesti u danu 200,250 pa i 300km,iako pre toga niste nikada prešli ni 100 km ali budite uvereni da će to vaše telo zapamtiti,pogotovo ako neredovno vozite.
Iako o hrani i piću ima tema na forumu,često pročitam u izveštajima kako se neko hvali da je pojeo dobru "pljesku" i popio Coca-colu.Nije to za bicikliste baš primarna hrana pre i u toku trajanja vožnje.
Pozdrav i srećan put.....
  • 0

#32 djole1997

djole1997
  • Members
  • 1103 posts
  • LocationBgd-Blokovi

Posted 08 June 2013 - 10:26 AM

Treba uzeti u obzir i odakle bi krenuli s obzirom da je Bane u Pancevu, Belgarth je u Vrscu, ja sam na Nbg tako da smo rastrkani.
  • 0

#33 vladalion

vladalion
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 195 posts

Posted 08 June 2013 - 10:40 AM

Sto se Koka Kole tice ona je dobra u toku voznje, ali u manjim kolicinama, jer se taj secer iz nje dobro razgradjuje i koristan je. Cak i profesionalci koriste u karavanu. Pretpostavljam da bi onda najbolje bilo da se ljudi skupe na Adi. Prva ekipa se nadje u Pancevu, a mi iz Bg-a im se prikljucimo kod rampe i produzimo dalje.
  • 0

#34 homer

homer
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 310 posts

Posted 08 June 2013 - 10:50 AM

Malo me potcenjuješ :wink: , a šta misliš gde bi ja bio da sam imao droze kao on :!: :!: :!:
Bolje se zezati, nego biti nervozan :lol: .

Hvala na info :). Planirao sam da idem tim putem, ali sam zavrsio na magistrali, bilo je jako prometno, samim tim i neprijatno za voznju.
Kada budem isao ponovo, to ce najverovatnije biti nocna voznja, javljam ti, pa se vidimo, ako budes bio slobodan.

Droga ne! :)
  • 0
"Ja sam sebe manji komad
veci deo cini Nomad
a taj cudak nesto bunca
njemu nikad dosta sunca"

#35 djole1997

djole1997
  • Members
  • 1103 posts
  • LocationBgd-Blokovi

Posted 08 June 2013 - 12:35 PM

Jel ima neko sliku uspona na Divcibare. Btw Bane promeni datum na LM da ljudi mogu da uklapaju.
  • 0

#36 zoran031

zoran031
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 392 posts
  • LocationUzice

Posted 08 June 2013 - 03:43 PM

Hvala na info :). Planirao sam da idem tim putem, ali sam zavrsio na magistrali, bilo je jako prometno, samim tim i neprijatno za voznju.
Kada budem isao ponovo, to ce najverovatnije biti nocna voznja, javljam ti, pa se vidimo, ako budes bio slobodan.

Droga ne! :)

Bavimo se van teme, ali može i drugima da posluži, sve je to preko brda.
Ne znam ni odakle, ni gde ideš, ali od Kosjere do Požege i nema nekog saobraćaja. Put od Žege do Ue jeste prometan, danju može, širok je i komotno desnom belom linijom, ali noć je noć. Ponegde ima ispupčenja i kolotraga ivicom, teško da se noću lako uoči.
Noć bi mogla preko Zdravčića i uz Trešnjicu i jedini baš loš deo je oko 1 km sa vrha Trešnjice do raskrsnice sa putem iz Lunovog sela.
U svakom slučaju ti se javi, pa ako može da se pomogne, tu sam. Važi i za ostale.
P.S. Zanimljivo je da sam se prijavio na forum kad sam pročitao da WoooZy sa drugom kreće na Zlatibor i ponudio im pomoć i savetovao kuda da idu, ali nisu poslušali, već su otišli preko Crnokose i došli u Ue isceđeni. Ako se već nije vozilo brdo, ne treba silovati i kombinovati ga sa dužim turama.
viewtopic.php?f=1&t=6768
U povratku su bili disciplinovani i poslušni i uspeli da stignu kući mnogo lakše.
Malo sam odužio i neko kaže n2:vid20budalepw9 , ali vredi sigurno. I da napomenem

Još malo, ali mnogo malo .........
  • 0

Da citiram profesora:

#37 branimir

branimir
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 192 posts

Posted 08 June 2013 - 10:18 PM

evo neke varijente rute
http://www.mapmyride.../view/223401191

ruta je sa startom normalno :D u pancevu, a do ade ima oko 25km, pa neka interesenti uklapaju prema svojim pozicijama. po ovom predlogu penjemo se tamo i spustamo ka valjevu na voz. od ade do vrha oko 110km ili ti 80-90km pre pocetka toliko najavljenog uspona sto po meni i nije opasno pogotovo kada znas da ti posle toga ostaje da se samo skotrljas do valjeva. tako da tura po meni iz zahtevne prelazi u jacu prosecnu :mrgreen:

sto se termina tice, sve je otvoreno al bi bilo dobro da u naredna dva dana se izjasnimo kada kome vise odgovara. ja cu napraviti plan obaveza i videcu koja mi se subota vise uklapa. djoletu zbog mora odgovara 29, ostali?!

sto se tice ekipe, iz panceva verovatno bi isli nion, ja (drumasima) i jos jedan stariji lik je pod znakom pitanja. djole (drumas) ako uklopi datum. vladalion (mtb) kakav je tvoj status, bar neka najava?! i zemljaci Vrscani :D belgarath sta vi kazete, da li bi isli i koliko vas ima?! inace kakav bi vas plan bio, dosli bi kolima ujutru pretpostavljam?

Jel ima neko sliku uspona na Divcibare.

imam ja nesto slika kad sam isao, potrazicu ih, al ne znam koliko one mogu docarati uspon.

kad vec i zoran011 postuje iako nece voziti s" nama daj da ga ukljucino ili ti iskoristimo :mrgreen: kakav je taj SPUST ka valjevu preko bacevaca, koji je bolji? uzimajuci u obzir da ima par kandidata ako ne i cela grupa :D koja bi malo da zagreje gume na kraju. naravno ako si vozio tuda, a po broju km sumljam da nisi :mrgreen:
  • 0

#38 Belgarath

Belgarath
  • Members
  • 1531 posts
  • LocationVrsac

Posted 08 June 2013 - 10:40 PM

Mi bi dosli kolima do pa. Pa onda sa vama krenuli. Ja sam 100% za drugog moram da proverim. Vozili smo za golubac skoro pa drugar mora da vidi da se iskombinuje kako zena dezura.
  • 0

#39 vladalion

vladalion
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 195 posts

Posted 08 June 2013 - 10:44 PM

Odgovara mi 29. skroz, tako da ispostujem i Djoleta, posto je njemu datum bitan, a ja sam fleksibilan sto se toga tice. I samo mi treba informacija koliko je vozna karta, da znam koliko mi para ukupno treba. Eto nagovorili ste me da idemo :)
  • 0

#40 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4578 posts

Posted 08 June 2013 - 10:50 PM

Prosle godine cena karte je bila 200 kinti do Bg-a.

Valjevo 19:10
Iverak 19:15
Lukavac Kolubarski 19:19
Divci 19:23
Mlađevo 19:27
Slovac 19:33
Lajkovac 19:41
Lazarevac 19:48
Vreoci 20:00
Stepojevac 20:17
Leskovac Kolubarski 20:22
Veliki Borak 20:26