Jump to content

Fotografije
- - - - -

pancevo-BG-divcibare-BG-pancevo

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
510 odgovora na ovu temu

#481 Trotter

Trotter
  • Members
  • PipPipPip
  • 129 posts

Postavljeno 25 August 2016 - 07:54 PM

Ako ides drumasem, taj tempo ce te vise polomiti na tu kilometrazu nego da vozis 30kmh.

• 0

#482 chamade

chamade
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4478 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 25 August 2016 - 08:43 PM

Trotter, on 25 Aug 2016 - 9:54 PM, said:

Ako ides drumasem, taj tempo ce te vise polomiti na tu kilometrazu nego da vozis 30kmh.

Idem sa drumskim hibridom. Ma teram ja 30 ali uvek ostavim neko vreme ili tempo za rezervu.. to ti je kao ono: bolje da bude viška nego da zafali n2:Heristical
  • 0
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
https://picasaweb.go...208760685671353

#483 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 25 August 2016 - 08:55 PM

Pogledao sam sad taj cube cross da se podsetim, drumska mehanika, kompakt pogon, nema frke ni za brzinu u grupi ni za uspon...

Ja sam sad stigo s vožnje, tj u BG, u kratkom dresu, nije ni sad hladno. Svetla ću ipak poneti da se nađu za svaki slučaj.

A odeću definitivno ne vukljam ništa osim podmajice, gore za spust ću ubaciti novine. Bitno da je dan lep i suv, još ću proveriti sutra prognozu.

Po meni 80km nije ništa, nema ni potrebe za nekim pauzama osim kratko za dosipanje vode, da se nešto gricne kupi... Prvobitno sam planirao da konkretno jedem u Mionici ali mislim da će za sve do gore biti dovoljno par malih sendviča raspodeljenih za usput, neki welness, par banana, suvo grožđe to mi je standardno.

Pa gore otkidanje od te čuvene pršute i ostalog :) mislim da je bolje nego natovariti želudac pred uspon.

• 0

#484 Peloponez

Peloponez
  • Members
  • PipPipPip
  • 127 posts

Postavljeno 25 August 2016 - 09:36 PM

Mislim da malo previse respektujete taj uspon na Divcibare. Ako ste iole u dobroj formi vise od 2 sata od Mionice ne bi trebalo da vam treba. Prvo nije sve uspon. Do Krcmara ima poprilicno i nizbrdo. U pricipu teren je gore-dole. Od Krcmara prva 3 km nisu uopste tako strasna. Lagan uspon, pa zaravni i sve tako. Posle toga sledi 6-7 km gde stvarno na pojedinim mestima dusu uzima. Ali stanete na cesmi, popijete malo vode, odmorite i lagano gore. Nije toliko strasno kako se prica.

• 0

#485 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 25 August 2016 - 10:48 PM

Tako i meni deluje, da su me zaplašile neke priče :) 2013 nisam bio spreman ali od onda sam se naložio baš zabavna bila tema i organizacija, ko za ekspediciju i dobra vožnja ispade. Posle 2014. bile poplave pa ništa, a 2015 organizator Branimir valjda nije bio tu, a i Trotter je bio povređen. Beše jedna-dve vožnje ali neka za mene preozbiljna ekipa gde se jako cepa pa nisam imao imao s njima šta da tražim mtb-om. Drumaša sam tek pre godinu dana uzeo.

I evo sad 2016 reko ispeglaću to makar i solo, ali izgleda biće nas.

Poslednja dva vikenda bio malo na frukoj gori da se testiram i ide to, popnem dvaput za redom bez problema. Jedino Vrdnik Zmajevac na par mesta ubija, mora auzic, ali nema pauziranja ni guranja. Tako da se nadam da sam spreman

• 1

#486 Peloponez

Peloponez
  • Members
  • PipPipPip
  • 127 posts

Postavljeno 25 August 2016 - 11:17 PM

Ako krene vas 4-5, na smenu do Mionice necete ni osetiti. Gore lagano i svako svojim tempom. Nazad ponovo na smenu i nema cega da se plasite. Da vozis sam, bilo bi puno teze. Izgurao bi ti to i tad. Ali samo kad pomislis 10 sati na bajsu sam. Ima li sta dosadnije? Ovako u drustvu neces ni osetiti...

• 0

#487 Smasher

Smasher
  • Members
  • 3317 posts

Postavljeno 26 August 2016 - 07:18 AM

Zaboravljate jos jednu vaznu stvar. Priroda okolo je fenomenalna. Pasnjaci, livade, sume, pogled koji se prostire sa planine dok se penjete. Voziti u tako nekom okruzenju, bar 30% je lakse...
  • 0

"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa".   H. Ford

#488 Trotter

Trotter
  • Members
  • PipPipPip
  • 129 posts

Postavljeno 26 August 2016 - 04:50 PM

Samo da potvrdim sutra dolazak. Dolazim sa  jednim kolegom. Dakle sutra  7h Ada

• 0

#489 chamade

chamade
  • Members
  • 4478 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 26 August 2016 - 07:53 PM

Potvrdjujem dolazak. Vidimo se u 7h.. ostavljam auto u parking garaži na Adi.. ako me pamćenje dobro služi to je u blizini rampe.

• 0

#490 Trotter

Trotter
  • Members
  • PipPipPip
  • 129 posts

Postavljeno 26 August 2016 - 08:18 PM

Tu je, u blizini
  • 0

#491 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 26 August 2016 - 08:28 PM

I ja potvrdjujem vidimo se u 7. Moram naviti dva alarma prosli put me izdao telefon za smederevsku voznju ne znam kako nije zvonio

• 0

#492 chamade

chamade
  • Members
  • 4478 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 27 August 2016 - 08:52 PM

Bili.. i vratili se  http://www.sports-tr...4b0749e32394638  

Ja sam danas probio granicu od 200km.. najduže mi je do sada bilo 190km, al' sa bisagama  :) 

Inače, sve bilo odlično.. a ona dvojica, Trotter i Luka su inače životinje  :)  voze ljudi muški. 

A slike.. sutra, sad idem pa-pa.

• 2

#493 skylab

skylab
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 602 posts

Postavljeno 27 August 2016 - 09:25 PM

Bravo ljudi, video sam Vladinu voznju na stravi, muski ste vi to cepali. Jos malo pa brevet 300km :-)

• 1

#494 Smasher

Smasher
  • Members
  • 3317 posts

Postavljeno 28 August 2016 - 08:30 AM

Jeste svi vozili drumaše? Koliko vam je trebalo vremena da se vratite u Bg?

• 0

#495 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 28 August 2016 - 08:47 AM

Igor i ja smo krenuli s vrha u 3, sat vremena kasnije od planiranog, s dosta pauzica i opet nas nije mnogo mraka uhvatilo, stigli na adu 8:20 svetla se ipak isplatila.

Igor je vozio hibrida ostali drumaše, biće slika kad okači. Ja nisam slikao ništa mojim krš telefonom kad je već on nosio fotoaparat :)

Toplo je bilo i gore i na spustu i u večernjoj vožnji, ništa više osim podmajice nije ni trebalo dobro sam i to isplanirao.

A uspon zaista nije uopšte težak, ja sam očekivao ne znam šta... mi vozimo vozimo kilometri prolaze a ja sve očekujem da dođe ta neka deonica gde mora da se zapne svom snagom a ono ništa. Nigde nema neku ozbiljnu oštrinu u procentima a i dužina nije velika. To se da popeti u dahu bez pauza i sve auzic.

Ako neko slučajno još bude išao ove godine neka javi, dolazim obavezno. Da se obračunam s usponom kako valja hehe.

Više je problem što je dug put do tamo i ima dosta gore dole pa se nakupi ukupne elevacije u nogama, sam uspon od krčmara nije ništa strašno. Bitno je ne forsirati do tamo i stići odmoran.

Meni recimo dosta teže pao brevet 300 i ona brdašca oko Svilajnca, Petrovca na Mlavi... isto i vožnja na Babe, mnogo kraća i sa mnogo manje elevacije. Ali tada sam vozio mtb većinom je do bicikla i vrućine tada. Moraću da dođem na sledeći 300 garant će biti mnogo brže i lakše s drumašem, ono sam bio umro džabe sitan prenos kad bicikl ne ide pa ne ide :)

• 0

#496 Trotter

Trotter
  • Members
  • PipPipPip
  • 129 posts

Postavljeno 28 August 2016 - 10:52 AM

Cestitam svim ucesnicima voznje, a narocito Gadjanu i Igoru, sto su oborili neke licne rekorde i pokazali da se sve moze hrabrosci i srcem. Smo napred momci u nove biciklsticke pobede
  • 2

#497 Smasher

Smasher
  • Members
  • 3317 posts

Postavljeno 28 August 2016 - 11:18 AM

Naravno! Ključ je samo dobro isplanirati vožnju. Mi kad smo išli, zeznuli smo i izabrali valjda najtopliji dan u godini. U jednom delu dana, drugaru je Garmin pokazivao 44 stepena. Voziti uspon na toj temperaturi je smrt. Rekao sam sebi tad i nikad više tako! :) 

A uspon stvarno nije uopšte tako zahtevan. Po moj ličnoj proceni, uglavnom je oko 6 ili 7%, na samo par kilometara ima više od 8% i to je to. Više je problem dužina uspona, a i što rekoste 80 i kusur kilometara pre toga. Mislim da svaki biciklista u iole nekoj solidnoj formi može to da izveze bez problema, sad neko brže neko sporije, ali može se. Treba samo volje. :) 

• 1

#498 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 28 August 2016 - 11:53 AM

I meni je rekord. Ovo mi je ujedno i dužinski a i po nadmorskoj visini najveći uspon do sada. A i kao vožnja ukupna dnevna elevacija preko 2000.

I ja sam uključio stravu ali samo od kafane u Krčmaru, nisam hteo ceo put da arčim bateriju bezveze.

Tek pre par dana sam prvi put instalirao da probam to čudo, još nisam pohvatao sve kako šta. Prošli vikend kad sam bio na Fruškoj gledao neke rezultate pa se šokirao :) uz venac 28 prosek, iz Vrdnika 20 voleo bih uživo to da vidim kako izgleda, lol

https://www.strava.c...ities/691201205

Nego sad videh, oni procenti na stravi nemaju veze s vezom, na serpentinama navodno preko 20%. Kako da ne, da je tako pa ja bi pola uspona gurao :)

• 0

#499 lukaves

lukaves
  • Members
  • 6 posts
  • LocationBG

Postavljeno 28 August 2016 - 01:03 PM

Sve čestitke za Nikolu i Igora, volja je pobedila. 

• 1
"See my dreams, they're not like anyone's.

#500 chamade

chamade
  • Members
  • 4478 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 28 August 2016 - 02:32 PM

Cestitam svim ucesnicima voznje, a narocito Gadjanu i Igoru, sto su oborili neke licne rekorde i pokazali da se sve moze hrabrosci i srcem. Smo napred momci u nove biciklsticke pobede

Meni je ovo prvi put da vozim preko 200km + ovakvim tempom.

Trotteru i Luki skidam kapu.. pravili su nam zavetrinu svih 80km do Mionice jer je bilo nekog čeonog vetra, ne nešto značajne jačine ali dovoljno da Gadjana i mene uništi do početka uspona. Gadjan se odlično pokazao na usponu s' obzirom da je iz Vojvodine i da vozi uglavnom po ravnici.

Uspon nije toliko strašan čak ni od Krčmara, posebno meni jer vozim kasetu od 36 zubića.. nisam imao potrebe za ustajanjem. Jedino dužina može biti problem ali ako se noge sačuvaju do Mionice onda nema problema. 

Divčibare.. nema se tu šta posebno reći.. ko je bio, doći će opet. Ko nije bio treba da dodje jer je lepo gore. 

Pršuta.. nije bila loša ali zakidaju na kajmaku kojeg nije bilo dovoljno. Za cenu od 280din trebalo ga je biti više.. ali, svakako dobro dodje jer za povratak ostane isto koliko i u dolasku s tim što jeodozgo nizbrdo maltene do Mionice. 

Spust je na dosta mesta malo nezgodan jer ima rizle, blago oštećenog asfalta i grba pa treba biti obazriv. 

U povratku nas je vetar blago gurao pa je išlo tečno, prosečno27-28km/h. 

I na kraju.. fotografije. Nema ih nešto previše.. pokušavao sam da održim tempo ekipe pa nije bilo nekih slobodnih trenutaka okidanje ali u povratku smo se povremeno zaustavljali na 2-3 minuta pa je bilo vremena i za fotoaparat. 

DSC08703.JPG

DSC08704.JPG

DSC08707.JPG

DSC08711.JPG

DSC08712.JPG

DSC08713.JPG

DSC08716.JPG

DSC08717.JPG

DSC08720.JPG

DSC08723.JPG

DSC08728.JPG

DSC08730.JPG