Za vikend u subotu ili nedelju idem. Ne stavljam na last minute, ako možda hoće još neko odavde možemo se uskladiti.
Planiram u oba smera biciklom.
Postavljeno 22 August 2016 - 10:29 PM
Odakle kreces?Za vikend u subotu ili nedelju idem. Ne stavljam na last minute, ako možda hoće još neko odavde možemo se uskladiti.
Planiram u oba smera biciklom.
Postavljeno 22 August 2016 - 10:41 PM
Postavljeno 22 August 2016 - 11:17 PM
Ok. Meni je svejedno. Ako se tebi vozi ili se bilo ko javi, ja ću se lako uklopiti za bilo koji dan ili termin.
Ako idem solo onda je definitivno subota ili nedelja, a četvrtak vozim za BG da bih bio odmoran za vikend.
Pošto idem prvi put planirao sam lagan tempo do Mionice da se ne umorim pred uspon a povratak skoro sigurno biciklom ali i opcije noćenja gore ili vozom su otvorene.
Postavljeno 23 August 2016 - 04:16 PM
Naravno, kao što rekoh meni svejedno. Može onda subota, vozimo tamo i nazad. A za tačno vreme i mesto polaska ćemo se još dogovoriti ima vremena. Možda se i još neko javi do tada. Možeš i predložiti neku startnu lokaciju i vreme, i to mi je svejedno. Tvoj broj imam od ranije, a evo ovde i mog ako nekom zatreba 063646598.
Ono što bi meni koristilo, kad već ima iskusnijih je savet. Ja sam planirao da ponesem i duge rukave i prsluk pa čak i svetla za svaki slučaj. Mada možda i nije potrebno?
Postavljeno 23 August 2016 - 04:36 PM
Da naravno, nego ja nemam nikakvog iskustva pa da idem sam verovatno bih vuglio svašta nešto bez potrebe
A bilo bi idealno ako bih mogao proći samo sa podmajicom dugih rukava i dresom kratkih rukava. Od 7 do mraka ima čini mi se vremena na pretek a kolko vidim po prognozi već od 7 ujutru kaže 20 stepeni što je super. Što se mene tiče gore dovoljna jedna pauza za odmor i klopu, uslikam koju sliku i to je to. Više me zanimaju uspon i spust.
Postavljeno 25 August 2016 - 08:50 AM
Postavljeno 25 August 2016 - 11:17 AM
Vidim ekipica koja se vraćala 2013. krenula je s vrha u 4 i opet ih je uhvatio mrak na ibarskoj, ne znam kako... A pičili su preko 30 i to je bio početak jula, znači mrak pada sat vremena kasnije u odnosu na kraj avgusta.
Ja računam 3 sata do Mionice, to je 10h. Do gore nemam predstvu ali se nadam da je 3 sata dovoljno. I malo pauze, ručak, ako se krene s vrha oko 14h deluje mi do 20h sasvim dovoljno vremena za tih 110km a lepo parče toga je i nizbrdo. Mada svakako ću poneti malo zadnje svetlo, možda i prednje za obeležavanje za svaki slučaj, ako bude nekih defekata ili nepredviđenih situacija (pu pu )
Postavljeno 25 August 2016 - 12:32 PM
Odprilike tako kako je Gadjan proracunao bi trebalo da bude. Gore da smo oko 12.30-13h. oko 14h da se krene nazad i do 19.45h,kad pada mrak, ima dovoljno vremena da se udje u Bg.Ako neko misli da ne moze da stigne ,bolje da razmisi o alternativnom povratku,vozom ili da spava gore. PS ocekujem potvrdu jos dvojice kolega
Postavljeno 25 August 2016 - 01:21 PM
Nisam skontao ovo poslednje, očekuješ potvrdu nas dvojice za plan i satnicu ili imaš još dvojicu potencijalnih vozača?
Moj plan je baš kako sam napisao, deluje mi da ima dovoljno vremena. Ali ako bude nešto nepredviđeno svakako te ne bih zadržavao u povratku nego ću laganije.
Jedina nepoznanica mi je od Mionice do gore, ali se nadam da mi je 3 sata dovoljno. Po ravnom znam kakav sam i mogu dobro da procenim dužinu/vreme, a nizbrdo sam dovoljno lud, možda i previše
Postavljeno 25 August 2016 - 05:56 PM
A u Smederevo da stigneš pre mraka nema šanse. Ne znam ni do ade kako ćemo
Ako budem vozio sa vama dolazim do Ade sa autom.. i nemam neku želju da po mraku motam do Smedereva.
Odprilike tako kako je Gadjan proracunao bi trebalo da bude. Gore da smo oko 12.30-13h. oko 14h da se krene nazad i do 19.45h,kad pada mrak, ima dovoljno vremena da se udje u Bg.Ako neko misli da ne moze da stigne ,bolje da razmisi o alternativnom povratku,vozom ili da spava gore. PS ocekujem potvrdu jos dvojice kolega
Računaj prosečno 20-ak km po jednom satu što znači 10-ak sati vožnje + gubljenje vremena od Mionice do vrha. Ako se krene u 7h ima se realno šanse da se stigne na Adu do 20h.. dotle se keo i vidi, eventualno do 20,30h a posle toga je mrak.
Postavljeno 25 August 2016 - 06:16 PM
Ja računam 3 sata do Mionice, to je 10h. Do gore nemam predstvu ali se nadam da je 3 sata dovoljno.
Do Mionice od Ade ima 80km (varijanta preko Obrenovca).. ja dajem sebi prosečno 4h vremena. Ne bih da jurcam pa da pregorim pred uspon.. a uspon je dug oko22-24km što znači oko 3h za taj deo puta.
Povratak.. do Divaca je nizbrdo i naniže oko 30-35km što znači 1 sat jurnjave. Ostatak od 75-80km (računajmo na malo već umorne noge).. oko 4h. Uz ne predugačku pauzu na vrhu matematika je prosta.. potrebno je 12-13h.
S obzirom da se vozi u društvu tempo može uvek da bude brži ako je ekipa u solidnoj formi.
Ja sam pre neki dan vozio do Vršačkog brega i nazad, 170km za 8h30min + pauze (pauzirali smo previše.. čak 5 sati ukupno) pa cenim da bi ovih 220km išlo bez nekih problema.
Znači, voziće se nezvanični brevet
Ja još ne mogu da potvrdim.. do sutra uveče ću potvrditi učešće.
Postavljeno 25 August 2016 - 07:34 PM
Ne razumem sta znaci 20-ak km po satu? Tempo kojim se vozi ili ukupno vreme podeleno sa kilometrima?
Ovo drugo.. ja nisam brevetaš pa ne gledam kao oni standardan prosek. Da bi prešao 20km za 1 sat moraš voziti nekih 20% brže.. ne znam za ostale, ja razmišljam na taj način
0 članova, 4 gosta, 0 anonimnih korisnika