Jump to content

Fotografije
- - - - -

pancevo-BG-divcibare-BG-pancevo

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
510 odgovora na ovu temu

#401 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 07 August 2014 - 10:51 PM

Aha, onda sam to za prsluke pobrkao s nekom drugom temom... mrzelo me sad da listam ovih 20 strana. Ali ako se ne varam, mislim da je neko i na ovoj temi pominjao baš to ubacivanje kartona ili najlona :).

• 0

#402 Belgarath

Belgarath
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1531 posts
  • LocationVrsac

Postavljeno 08 August 2014 - 06:39 AM

Ako imas prsluk ponesi ga nije za odmet. Da treba nesto poneti da te ne produva treba, da li to bio prsluk novine suskavac vozacev izbor. I spust nije bas 5 min. Jos ako se ide preko druge strane ne ka mionici nego druga strana bogme ima tu dosta i spustanja i voznje. Ja se sada bas ne secam koliko mi je trebalo posto sam bio umoran kao konj ali mislim da mi je trebalo oko sat vremena, a strana od mionice je duga 36-38km ne znam tacno pa ni tu se ne spustas 5 min
  • 0

#403 Simeun

Simeun
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 197 posts

Postavljeno 08 August 2014 - 11:35 PM

Ниси ме разумео, Gadjan је питао да ли у сред лета треба имати виндстопер прслук за спуст а ја нисам рекао да спуст са Дивчибара у Ваљево траје 5мин. него да се из хладније зоне која је само при врху бежи за пар минута и после наставља спуст по нормалној температури.
И на коју год страну да кренеш имаш и успона тако да је кување загарантовано. Према Мионици прво иде само 9км спуста до Крчмара па онда мало узбрдо а преко Каоне је низбрдо 13км до каменолома Букови па онда иде дужи успон и завршни спуст у Ваљево. 
Е сад, ко иде горе по лошем времену онда је то сасвим друга прича, без обзира да ли је јул или септембар.
Сећам се да сам прошле године почетком новембра уживао у спусту у летњем дресу кратких рукава, али био је леп дан са преко 20 степени.

• 0

#404 Belgarath

Belgarath
  • Members
  • 1531 posts
  • LocationVrsac

Postavljeno 09 August 2014 - 07:49 AM

Razume sam ja tebe ali i po toplom vremenu treba mu praluk, novine sta vec posto se oznojio kao svinja da se popne gore. Ja sam se prosle godine vodio tom istom mislju kao ti i nisam nista poneo pa sam gore na divcibarima kupio neku trenerku.
  • 0

#405 chamade

chamade
  • Members
  • 4479 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 09 August 2014 - 09:14 AM

Ja sam nedavno na spustu s Karpata oblačio i windstoper prsluk i šuškavac preko njega..na +27-28C bilo je mLogo 'laaaadno nizbrdo.

Definitivno ovo leto je toliko loše da maltene na svakom ozbiljnijemspustu treba zaštita od hladnog vetra. Primera radi - prošle godine pri sličnoj turi po Karpatima samo sam jedanput obukao wind prsluk i to na jednom početnom delu spusta sa Transfagarašana (šuškavac nisam ni vadio iz torbe).

Moje razmišljanje je: bolje poneti a ne upotrebiti nego NE poneti a zatreba vam.. onaj Marfi uvek vreba negde iza ćoška.

• 0
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
https://picasaweb.go...208760685671353

#406 Simeun

Simeun
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 197 posts

Postavljeno 09 August 2014 - 09:27 AM

Загрејан и знојав не треба да креће на спуст било да се спуста са Фрушке горе или Дурмитора. 

А свакако да се на планину не иде без заштите од ветра и кише. 

Сећам се, када је ова екипа ишла на Дивчибаре прошле године, на сликама сам видео да су на успону теглили лименке пива а горе куповали чарапе и ево сад читам и тренерке... Написао сам вам негде у овој теми да на целом путу на сваких пар км имате хране и пића а резервна и заштитна одећа је обавезна када се иде 100+км па још на планину. 

• 0

#407 Belgarath

Belgarath
  • Members
  • 1531 posts
  • LocationVrsac

Postavljeno 09 August 2014 - 11:05 AM

Ja posle mionice nifde nisam radnju video do divcibara. Bila je neka kafana na jednom ravnom delu sa desne strane ali ne mogu da se setim da li je radila.
A prvo kazes ne treba ti prsluk a posle kazes ovo 'резервна и заштитна одећа је обавезна када се иде 100+км па још на планину. '
  • 0

#408 vladetaub

vladetaub
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 467 posts
  • LocationUb

Postavljeno 09 August 2014 - 02:04 PM

Planina je planina! Sneg može da padne i leti(ja iskusio na Kopaoniku,Maganiku i Sinjajevini).Doduše,Divčibare su pitomiji deo planine ali ćudi planine su nepredvidljive.

• 0

#409 TheWizard

TheWizard
  • Members
  • PipPip
  • 31 posts
  • LocationBg

Postavljeno 09 August 2014 - 05:41 PM

Tačno tako. Mi smo prošle godine pokisli pre uspona, gore je bilo hladno i nismo mogli da se osušimo (posebno čarape), pa smo umotali noge u najlonske kese i stavili novine na grudi i to nas je spaslo na spustu, stvarno je značilo, a bez toga bih se verovatno razboleo. Po lepom danu, stvarno ti ništa od toga nije potrebno ako imaš prsluk, slobodno ga ponesi ali i novine će sasvim poslužiti. 

Inače, ja sam zainteresovan da idem na Divčibare u narednom periodu. Prvu vožnju sam propustio, a ove godine nisam išao na neka ozbiljna brda, a Divčibare su uvek dobar test. Siguran sam da ima i ovde ima još zaljubljenika u Divčibare koji bi išli, spletom okolnosti poznajem neke od njih, javiće se oni već. ;)

Da li neko zna kakva je situacija sa prugom od Valjeva? Je l' moguć povratak vozom?

• 0

#410 chamade

chamade
  • Members
  • 4479 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 05 February 2015 - 10:07 AM

Možda je još rano, ali.. ajd da podignem temu iz zaborava.. 

Ja sam zainteresovana biće i vremena ovog proleća za vikend vožnju do Divčibara.

Pa eto.. da pokušamo organizaciju ove godine.. nek se javi Branimir (nadam se da je još prisutan na CB) - on je otvorio temu još 2013-te, a tu su i Belgarath, Nion i ostali.. pa eto, raspišite se... šteta je da ostane tema samo na 21-oj stranici  :)

• 0

#411 Nion

Nion
  • Members
  • 1716 posts

Postavljeno 10 March 2015 - 10:47 PM

Bane vise nije tu tako da bez njega ne bi kretao na ovaku turu :) 

• 0

5500km-2010
6400km-2011
3800km-2012
6080km-2013
7660km-2014

8500km-2015

5000km-2016
Moj zanat mi je dao vrh sa koga ću pasti“... Ako ste dostigli vrh, onda i pad može da bude veličanstven!“ D.V

#412 Trotter

Trotter
  • Members
  • PipPipPip
  • 129 posts

Postavljeno 11 March 2015 - 01:39 PM

Nion,zar Bane ne dolazi ove godine na odmor?
  • 0

#413 Nion

Nion
  • Members
  • 1716 posts

Postavljeno 11 March 2015 - 05:18 PM

Nion,zar Bane ne dolazi ove godine na odmor?

Ne znam nisam u kontatku sa njime tako da taj odmor moze da bude i 5 dana od cega 4dana obilazi rodbinu i nazad 

• 0

5500km-2010
6400km-2011
3800km-2012
6080km-2013
7660km-2014

8500km-2015

5000km-2016
Moj zanat mi je dao vrh sa koga ću pasti“... Ako ste dostigli vrh, onda i pad može da bude veličanstven!“ D.V

#414 damir78

damir78
  • Members
  • PipPipPip
  • 156 posts

Postavljeno 12 March 2015 - 03:56 PM

Prošlogodišnja vožnja do Divčibara, tokom koje nas je pratila ozbiljna kiša, je kriva što sam se primio na biciklizam.

Tako da je ove godine ponavljamo sigurno!!!

• 0

#415 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 16 May 2015 - 07:06 PM

Ja se već par dana pitam da nije možda rano :) da osvežim ovu temu, kad sad vidim vožnja već dogovorena i postavljena na last minute (nemam običaj da zalazim tamo jer sam daleko i izolovan). Ajmo da vidimo, ima li još nekog da oće da ide a da nije primetio last minute? Što nas je više to bolje.

I hteo bih da obnovim gradivo, nek neko od iskusnijih napiše šta tačno treba poneti od opreme za ovo doba godine pošto ja nemam pojma, prvi put bih išao. Jako sam zainteresovan, samo da ne bude kiše, ne bih da prođem ko ovi pre dve godine :)

Ne bih da vukljam ništa nepotrebno, ali pogotovo ne bih ni da gore kupujem garderobu ili tražim novine i kese... prsluk čini mi se obavezan, ovde u ravnici je već dosta sveže uveče a ja bih se vraćao po mraku. Duge nogavice nadam se da ne trebaju gore u podne.

• 0

#416 chamade

chamade
  • Members
  • 4479 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 16 May 2015 - 08:04 PM

Prognoza do petka.. za sada petak malo klimav   http://freemeteo.rs/...&country=serbia

Videćemo tokom iduće nedelje.

Meni je dosta bilo ovog s*anja u Bugarskoj pre nekoliko dana

DSC01379.JPG  osušio sam se na 35km nizbrdice pri 10-ak C.. trebalo mi je nekoliko sati da se ugrejem a koske još nisam dovoljno zagrejao   n2:Heristical

• 0

#417 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 16 May 2015 - 08:15 PM

Ja se informišem na weather2umbrella, i tamo za sada petak klimav, videćemo još za subotu. A ima i još koji dan fore da se to izmeni, znaju oni da omaše itekako pogotovo za nedelju dana unapred

• 0

#418 dachaa

dachaa
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 534 posts

Postavljeno 19 May 2015 - 12:20 PM

Ja sam se prijavio, ali vreme ne obećava...

• 0
'Pain is temporary... quitting lasts forever'

#419 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 19 May 2015 - 01:21 PM

Ja već hteo da napišem kako vlada žešće interesovanje :mrgreen: a kada nisam bio u stanju bilo je 20 strana, što neko reče kao da su u pitanju pripreme za kakvu ekspediciju :)

Nego ovde gde ja gledam, za sada je odlično, taj jedan sat kiše se može i sačekati da prođe...

Valjevo:

http://www.weather2u.../1/1937100/4/1h

Divčibare:

http://www.weather2u.../1/1926048/4/1h

• 0

#420 Peloponez

Peloponez
  • Members
  • PipPipPip
  • 127 posts

Postavljeno 19 May 2015 - 01:43 PM

U svakom slucaju nam je bolji ovaj vikend.Sledeci vrlo tesko da prodje bez kise.Mada je jos daleko za takve prognoze.Mislim da i ako bude kise,da ce to biti prolazni pljusak.Temperatura je idealna za voznju,a vetar verovatno malo jaci,ali nadajmo se u ledja.

• 0

2 članova čita ovu temu

0 članova, 2 gosta, 0 anonimnih korisnika