Jump to content

Photo
- - - - -

pancevo-BG-divcibare-BG-pancevo

• Please log in to reply
510 replies to this topic

#361 chamade

chamade
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4479 posts
  • LocationBeograd

Posted 08 May 2014 - 08:46 PM

Ako budem išao ostajem na noćenju u Valjevu pa sutradan nazad.
  • 0
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
https://picasaweb.go...208760685671353

#362 Belgarath

Belgarath
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1531 posts
  • LocationVrsac

Posted 08 May 2014 - 08:52 PM

Ako nje pitanje licne prirode, ides u valjevo kod nekoga da prespavas da se vidis sa nekime ili mislis da je u valjevu jeftiniji smestaj? Ja sam prosle godine prespavao u hotelu pepa (cini mi se da se tako zove) 800din spavanje sa doruckom. Dorucak je bio ok. Veliki omlet sa sunkom jogurt i vruca lepinja.
  • 0

#363 chamade

chamade
  • Members
  • 4479 posts
  • LocationBeograd

Posted 08 May 2014 - 09:14 PM

Imam rodbine po Valjevu..nekako mi mnogo da idem pun krug za 1 dan. Ja ću nazad sa onima koji ostanu na noćenju u VA.
  • 0

#364 MilanBgd

MilanBgd
  • Members
  • PipPip
  • 41 posts

Posted 08 May 2014 - 10:08 PM

[-o< to milane samo napred, nastavi sa treninzima, ja od proslog divcibara, bas sad racunam, imam jedva 1000km, tako da sad mi dzabe sto sam "pero laka kategorija" :mrgreen:

Jes' bre...kada smo vas čekali da dodjete iz Pančeva, ja mislio sada će se pojavi ČOVEK, kad ono n2:smiley-score001 ....dune mu povetarac u ledja, a on već 40 ide n2:Smiley_FalconLJ n2:Smiley_FalconLJ n2:Smiley_FalconLJ

:D :D :D
  • 0

#365 chamade

chamade
  • Members
  • 4479 posts
  • LocationBeograd

Posted 10 May 2014 - 09:31 PM

Postoji mogućnost dolaska nekoliko članova iz Smedereva..u tom slučaju možda ćemo autom do Arandjelovca jer imamo 150 km od Smedereva u jednom smeru a put od Smedereva do Lazarevca ide preko 7 gora :)
Gde je krajnji cilj na Divčibarima..kod hotela ili??? Može li neko dati rutu na ride with gps?
  • 0

#366 branimir

branimir
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 192 posts

Posted 11 May 2014 - 06:52 AM

au zabusavam, nema me po par dana, pa nam stranice slabo napreduju. :mrgreen:

http://www.mapmyride.../view/223401191

Elem, evo ture od prosle godine. Mislim da smo, po preporuci beogradjana, do obrenovca koristili neki put koji ide uz savu, bas miran, ali nisam siguran koji je pa ga nisam obelezavao, shodno da Milan ide, nece tu biti nekih problema oko navodjenja.

Postoji mogućnost dolaska nekoliko članova iz Smedereva..u tom slučaju možda ćemo autom do Arandjelovca jer imamo 150 km od Smedereva u jednom smeru a put od Smedereva do Lazarevca ide preko 7 gora :)
Gde je krajnji cilj na Divčibarima..kod hotela ili??? Može li neko dati rutu na ride with gps?

gore sumljam da cemo se popeti u isto vreme tako da ce cilj biti gde prvi napravi kamp. :wink: Prosle godine smo na pijaci kupili malo kajmaka, lepinje... klopali ispred pekare, odmorili i kuci. Preko puta pijace je neka crkva mislim, ispred je park sa par klupa, ja sam ranije uglavnom tu klopao i kuci, mislim da je bolja varijanta, pa je to moja preporuka.

Smederevci, vi se ogranizujte kako mozete, bilo bi super da se sretnemo. Mozda da se nadjemo u Mionici, ili tu negde kod divaca, napravimo predah pa lagano gore. Iz Mionice, ovaj put da krenemo skupa gore, da se sto duze odrzimo zajedno, bice lakse za sve, tako da ovaj put nema prejedanja u mionici sa veknom hleba i 300g neke salame [-X pa posle punog stomaka na usponu, "lele kuku kuku lele, sta sad?!?" #-o

Datum.... neka bude 24ti, jedino u slucaju loseg vremena, imamo mogucnost da ga pomerimo za sledecu subotu. Sto cemo naravno znati par dana ranije.

Iz panceva idemo nas 4, nadam se 5. Ako se beogradjani skupe ko prosle godine, i smederevci to ce biti docifren broj. Gde je Wizard, ajde neak ga kontaktira neko, pavaog? bilo je tu jos nekih koji su hteli prosle godine, ajde ko koga zna neka zove.... n:character0071 IDEMOOOOOOO
  • 0

#367 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Posted 11 May 2014 - 09:42 AM

Deo od Gazele do Umke, kako je na mapi označen, mislim da je zabranjen za bicikle praktično celom dužinom, a od Železnika svakako (motoput). Put uz Savu koji pominješ je tzv. Stari Obrenovački put i fantastičan je za vožnju, skoro bez saobraćaja. Nevolja je što traje samo do Umke, gde se novi i stari put spajaju, ali dobro (od Umke više i nije motoput).

Na Stari Obrenovački se izlazi kod Ade Ciganlije (malo još napred, raskrsnica pre Tempa). A deo od skretanja za Železnik, pa preko Obrenovca sve do Uba, imate u mojim filmovima (Labudovo brdo - Železnik - Obrenovac) i (Obrenovac - Ub). Imate posle i put nazad, ka Draževcu i Vraniću. Ja bih se rado pridružio, ali uz divno vreme ove godine još nisam ni započeo sezonu, pa teško da će biti kondicije, čak i ako ne bude kiše.
  • 0

#368 Belgarath

Belgarath
  • Members
  • 1531 posts
  • LocationVrsac

Posted 11 May 2014 - 11:00 AM

Ajmo redom.
Meni iskreno prosle godine na turi je bilo ekstra. Ali samo zbog toga sto sam ja sebi zacrtao cilj da se uspentram tamo gore dal sam dal sa nekime. Meni sto smo se rastrkali nije smetalo ali ce novim ljudima koji mozda idu ove godine smetati. Ovi propusti koji su bili na prosloj turi meni nisu smetali ali da ih ipak napisem.
Prvo skoro svi sa drumasima su krenuli sa tripl pogonom, umesto na uzbrdici da su malo hrabrili ove druge oni su picili svoj tempo. Na uzbrdici je izgledalo vise ko ce se prvi popeti gore a ne kao grupna voznja.
Drugo kada smo kretali bio je jedan ravan deo ne mogu da se setim gde gde su ljudi koji su vozili drumase uhvatili brzinu a ja sam ostao da prqvim drustvo i vozao se sa grupom koja je vozila mtb, kasnije se iz grupe sa drumasima izdvojila druga grupa koji su uhvatili zavetrinu kamiona pa su ih posle toga ovi ostali stizali. Mislim da ni to nije bilo uredu. Ovo je otprilike sto sam se ja setio od prosle voznje sto se tice propusta. Meni iskreno nije smetalo sto sam vozio sam, znao sam da nigde ne zurim i da cu prenociti gore. Pod ovim sam mislim na uspon od mionice ka divcibarama.
  • 0

#369 Nion

Nion
  • Members
  • 1716 posts

Posted 11 May 2014 - 01:19 PM

@bane pa koliko smo mi prosle godine vozili ????
  • 0

5500km-2010
6400km-2011
3800km-2012
6080km-2013
7660km-2014

8500km-2015

5000km-2016
Moj zanat mi je dao vrh sa koga ću pasti“... Ako ste dostigli vrh, onda i pad može da bude veličanstven!“ D.V

#370 Simeun

Simeun
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 197 posts

Posted 11 May 2014 - 01:47 PM

@Belgarath
Слажем се, која је сврха оволиког договора ако ћете возити свако за себе како у одласку тако у повратку.

Одлична идеја да идете до Аранђеловца колима, таман вам остаје да нормалним темпом стигнете у Ваљево првог дана и да се други дан вратите.
Ево вам моје препоруке за руту:
Паркирајте кола код парка Буковичке бање у Аранђеловцу и на некој клупи доручкујте ако то вечћнисте урадили.
Полазак према Гарашима, првих 4,5км успон преко северног обронка Букуље и после тога спуст и равних 36км Качерском долином до Љига. Прво село Гараши па спуст на Гарашко језеро, пецарошки рај одакле се Ар и околина снабдевају пијаћом водом, у подножју базени. Даље равно до Белановице, у центру поред пумпе десно па одмах (после 20м) лево и све право до Љига, на пола пута успут један извор и у сваком селу продавница. Пут излази на магистралу 2км пре центра Љига код ресторана Два Брата и ту имате одличну јагњећу чорбицу за 100дин.
Једино у селу Ивановци обрати пазњу да се одвојиш благо лево старијим асфалтом, нови иде право па у брда и излази на магистралу. Цела деоница Ар-Љиг је добар и широк асфалт са јако мало аутомобила.

Од Љига према Бањи Врујци али питајте некога у центру за скретање на ужи пут нов асфалт без много саобраћаја и само једним већим успоном на почетку, касније се спаја са оним већим, дужим и прометнијим путем Љиг-Мионица и спуштате се у Бању Врујци, можете скренути 1км лево и обићи базене и наточити воде на извору у парку Бање и назад на пут према Мионици, најпре уз брдо пошто је Бања у долини.

2км пре спуштања у Мионицу скрените лево према селу Струганик (асфалт најпре добар а касније мало лошији), и успут са десне стране имате путоказе за мала одвајања према Рибничкој пећини и касније према музеју-родној кући Војводе Живојина Мишића. После 8км имате одвајање десно (питајте некога да не промашите) и излазите у Брежђе код продавнице, и ту се можда мозете наћи са неким из Београда и наставити мало узбрдо па спуст у Крчмар одакле креће завршни успон на Дивчибаре. 100м после продавнице постоји клупица у хладу па их ту можете сачекати. Завршни успон је дуг 10км а на самом успону постоји један извор тако да је сасвим довољно понети 0,5-1л воде и успут додавати по потреби.

На крају успона следи спуст у центар Дивчибара, ту су две трафике на обе стране пута које су уједно и аутобуске станице и инфо центар. Са десне стране црква а са леве ресторан и пут за 100м удаљену пијацу, пекару и још пар ресторана и продавница. Ту можете ручати и одморити.

После одмора наставите право 3км узбрдо до сјајног видиковца одакле се пружа сјајан поглед на Косјерић у долини. Даље следи 14км чистог задовољства, спуст са западне стране Маљена у каменолом Букови, ту се налази извор и креће једна кратка деоница лошијег асфалта и после тога мало успола и завршни спуст у Ваљево.

126км првог дана, крените што раније да би моги што безболније да распоредите цео пут и имате времена за фоткање дружење и обилажење успутних занимљивости.

После спавања код родбине предлазем другачију руту за повратак.

Од Ваљева прво Петницу где можете посетити место где је пао авион Пуковника Миленка Павловића '99 за време бомбардовања, затим Петничко језеро, Петничку пећину, извор реке Бања, спортско рекреативни центар Петница.

Даље путем према Дивчибарама преко села Рајковић али само до Брежђа где се изашли претходног дана и овога пута скрећете лево и спуштате се у Мионицу и даље према селу Латковић.

Од Латковића све равно према Дудовици, Барзиловици до Брајковца.

Од Брајковца уз мало брдо па спуст у Белановицу и у центру лево на успон према селу Живковци и спуст у село Прогореоци где излазите на пут Лаз-Ар и ту десно на завршних 8км до Аранђеловца где вас чека ауто.

Укупно 94км други дан.

То вам је мој предлог и дефинитивно најбоља варијанта са најмање саобраћаја, најлепшим видицима и потпуно различитим путевима у одласку и повратку.
  • 0

#371 pavaobg

pavaobg
  • Members
  • 1706 posts

Posted 11 May 2014 - 07:27 PM

Bane, tu sam ja. Čitam redovno. :D

Znaš da sam nesiguran učesnik vožnje, a kako vreme prolazi sve sam nesigurniji. Dete mi je bolesno pa bebisitujem i nadam se da ne pređe i na mene. Kako stvari stoje teško da ću seti na bicikl sledeće dve nedelje.
  • 0

#372 branimir

branimir
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 192 posts

Posted 11 May 2014 - 09:16 PM

@simeun, =D>
Svaka cast, kako detaljan opis puta, prosto da odstampas ovih par pasusa i na put, nista ti ne treba i verujem da se ne bi zagubili, a i kvalitetne stvari bi videli. Verujem da ce neko iz tog kraja iskoristiti predlozeni plan.

@nion,
ti ko da nisi bio na turi pa pitas :wink: moarm da proverim ponovo na slikama

sto se Belgardovih kritika tice, koje jesu delom na mestu, i konsolidovanja redova, malo cemo ovaj put povesti vise racuna, mada daleko od toga da je bilo lose prosle godine. Sto se tice jurnjave kamiona, to bese pred Obrenovac, ja sam prvi potego :oops: jbg to mi uslovni refleks bio, redovan sport u PA i okolini, nisam mogao da odolim, No ionako je bila malo guzva u saobracaju, na tom delu, pa svakako nije bas najbezbednije da smo svi na gomili. Svakako smo se skupili u obrenovcu na prvoj pauzi. Sto se brda tice, tu je uvek malo kriticno jer je tesko odrzavati isti tempo sa nekim ko nije u tvom ritmu, pogotovo ako ti prenos to ne dozvoljava ili ako nisi bas u top formi pa mozes kako 'oces. n2:5524 generalno ja sam vozio i sa MTBovcima, kratko sa nionom i wizardom dok na kraju nisam sa trotrrom nasao slican ritam i sa njim se uzverao. Ipak aj ove godine da probamo bar do krcmara da stignemo skupa, to je manje vise valovito. :mrgreen:

@pavaog,
a sta te briga, izes kondiciju i ja cu sve biti samo ne u kondiciji.idemo malo da se vozimo, pa kad izdaju noge, prva kafana, mobilni i kukaj da nas neko pokupi. A i bre steta da ne proteglis noge onako dobrom bajku.

e ljudi, ja sad citam ponovo opis proslogodisnje ture koji sam postavio (je bila dobra) :mrgreen: jel ima neko kameru za bajk, da snimamo spust!? ili bar da uzajmi, trudicemo se da je ne skrsimo pri 89,4km/h jureci brz kadar n:bicycle2
  • 0

#373 chamade

chamade
  • Members
  • 4479 posts
  • LocationBeograd

Posted 11 May 2014 - 09:52 PM

Ooo Simeune,išao sam već od Arandjelovca do Valjeva..ali ti ga baš detaljno opisa. Alal vera - imaćemo u vidu tvoj predlog (mali problem je što svi Smederevci osim mene verovatno neće moći da noće u Valjevu) ali otom potom.

Tvoja ruta izgleda ovako http://ridewithgps.com/routes/4693294 bo'me zanimljivo.
  • 0

#374 Simeun

Simeun
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 197 posts

Posted 11 May 2014 - 11:26 PM

@simeun, =D>
Svaka cast, kako detaljan opis puta, prosto da odstampas ovih par pasusa i na put, nista ti ne treba i verujem da se ne bi zagubili, a i kvalitetne stvari bi videli. Verujem da ce neko iz tog kraja iskoristiti predlozeni plan.

Хвала Бранимире, то му јесте сврха, надам се да ће неком користити.

Ooo Simeune,išao sam već od Arandjelovca do Valjeva..ali ti ga baš detaljno opisa. Alal vera - imaćemo u vidu tvoj predlog (mali problem je što svi Smederevci osim mene verovatno neće moći da noće u Valjevu) ali otom potom.

Tvoja ruta izgleda ovako http://ridewithgps.com/routes/4693294 bo'me zanimljivo.

Тако је, мада си мало забрљао у повратку код Брежђа и у Брајковцу али предпостављам да је то због ridewithgps који некад неће лепо да споји путеве.
Видео сам у твом албуму да си ишао и куда си ишао па сам ти зато и написао ово пошто си ишао најгором могућом варијантом опетерећеним путевима и магистралом без успутних занимљивости а из твојих путописа и коментара сам схватио да волиш да возиш опуштено, са много пауза, фоткања и зезања са друштвом успут а овај пут који сам ти препоручио ти је савршен за то.
А ти и друштво планирате Ар-Див-Ар у једном дану??? Добро размислите о томе, мислим да је много којим год путем возили а поготово што времена и снаге ни за шта друго не би остало.
Боље ти њих наговори да понесу шаторе па да преспавате на Дивчибарама или у кањону Градца поред реке па сутра лагано назад...у том случају вам се можда придружим ако се уклопимо са термином... :)
  • 0

#375 chamade

chamade
  • Members
  • 4479 posts
  • LocationBeograd

Posted 12 May 2014 - 07:04 AM

Тако је, мада си мало забрљао у повратку код Брежђа и у Брајковцу али предпостављам да је то због ridewithgps који некад неће лепо да споји путеве.
Видео сам у твом албуму да си ишао и куда си ишао па сам ти зато и написао ово пошто си ишао најгором могућом варијантом опетерећеним путевима и магистралом без успутних занимљивости а из твојих путописа и коментара сам схватио да волиш да возиш опуштено, са много пауза, фоткања и зезања са друштвом успут а овај пут који сам ти препоручио ти је савршен за то.

Prošlog leta sam išao sa sestrom u Valjevo kod rodbine..a ona me provela najgorim mogućim putem :mrgreen: njoj je bitno samo da izveze neku turu - tako me svrtela i na turi do Kladova a delimično i na 7-dnevnoj na Transfagarašana (Rumunija). Ona samo vozi i ništa ne gleda sa strane :P

Ispravio sam grešku na mapi..i malo skratio posle Brajkovca. Bila je ideja za jednodnevnu ali Simenu nam omeo plan.. :D
  • 0

#376 Simeun

Simeun
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 197 posts

Posted 12 May 2014 - 08:58 AM

Prošlog leta sam išao sa sestrom u Valjevo kod rodbine..a ona me provela najgorim mogućim putem :mrgreen: njoj je bitno samo da izveze neku turu - tako me svrtela i na turi do Kladova a delimično i na 7-dnevnoj na Transfagarašana (Rumunija). Ona samo vozi i ništa ne gleda sa strane :P

И ја сам у почетку возио много километара по дану и нисам много паузирао и задржавао се успут и кад сам схватио колико пропуштам променио сам начин вожње. Мораш да је научиш да мерачи успут :D

Bila je ideja za jednodnevnu ali Simenu nam omeo plan.. :D

Извин'те молим вас, није намерно :wink:
  • 0

#377 vladalion

vladalion
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 195 posts
  • LocationBeograd, Zvezdara

Posted 12 May 2014 - 08:46 PM

Od mene izgleda slaba vajda...tesko da cu uspeti da promenim smenu kako sada stvari stoje...
  • 0

#378 branimir

branimir
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 192 posts

Posted 18 May 2014 - 03:30 PM

Biciklisti, malo smo utajili sa planovima! Šta bi, ko nam je na listi sem navedenih, ima li jos nekih koji iz prikrajka prate?!

Svakako ova elementarna nepogoda koja je zadesila Obrenovac, koji je i nama na putu zahteva da ili menjamo rutu ili sačekamo sledeći vikend, do kada verujem da će situacija već biti pod kontrolom! Ima li ideja?!

Velika podrška poplavljenim reonima, i ljudima koji preživljavaju ovaj košmar!
  • 0

#379 Trotter

Trotter
  • Members
  • PipPipPip
  • 129 posts

Posted 18 May 2014 - 08:31 PM

Sto se mene tice, za predvidjeni vikend sam se jedva izborio na poslu, a za sledeci, nema sanse. Zao mi je sto se je ova nesreca zadesila podrucje gde bi trebali da prodjemo i sto se stanje nece popraviti do subote. Predlazem promenu rute, da opet osvojimo neki vrh i da predjemo slicnu kilometrazu. Mozda Bukulja,Rudnik...
  • 0

#380 chamade

chamade
  • Members
  • 4479 posts
  • LocationBeograd

Posted 18 May 2014 - 09:57 PM

Smederevo odustaje..trenutno nije vreme za vozikanje tamo-vamo dok su mnogi bez krova nad glavom.
Nešto kasnije u junu kad se sve ovo stiša nadam se realizaciji Simeunove verijante na Divčibare.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users