XX CLASSIC BG-ČA 11.05.2013.
Postavljeno 13 May 2013 - 02:20 PM
http://www.bss.rs/do... ... -Cacak.pdf
Trku je, pored ostalog, obeležio i jedan nemio događaj, a to je teška povreda Aleksandra Milenkovića Šukija u jednom padu više vozača, gde je Šuki najgore prošao, pošto je polomio kuk. Kolika je to šteta, ne treba ni spominjati, pošto je Šuki odavno legenda, a njegovo redovno učešće na trkama poseban podsticaj za mlade vozače (iako neki smatraju da mu taj "luksuz" uopšte nije bio potreban). Poželimo mu što uspešniji oporavak.
I da na kraju, uz protekciju moderatora ove rubrike, bez opasnosti da mi neko lupa packe i ne objavljuje postove, izjavim još i ovo (a ko razume, shvatiće):
UAAA PATIKARI!!!!! Vi bednici što sami kupujete svoju opremu, što plaćate benzin da odete na trku, što vozite na polućelavim gumama, što nemate čak ni kvalitetnu hemiju, što jedva držite prosek 40km/h. Što se lepo ne povučete i pustite tih desetak-dvadesetak naših vozača da ko' ljudi voze i da se ne spotiču o vas. Vratite se lepo u vaše rupe (tipa škole, posla ili štagod) iz kojih ste izmileli i nemojte više da kvarite našu elitu. Ili lepo vozite Dunavski kup, šta vam ionako znače tih sedam-osam trka u Ligi do kojih možete da dobacite.
Postavljeno 13 May 2013 - 05:05 PM
Postavljeno 13 May 2013 - 06:47 PM
To se pegla tako jako, da ti je dovoljno da pustiš samo za par metara, pa da ti odu nepovratno.
Jer u nekim etapama kod nas, na Trci kroz Srbiju, na deonicama po auto-putu, išla je glavna grupa i do 80 na sat.
Postavljeno 13 May 2013 - 07:11 PM
Postavljeno 13 May 2013 - 07:32 PM
U manjim trkama, koje se takođe voze veoma jako, nema luksuza da glumiš gospodina, osim ako nećeš da budeš budala.
Ali, radi se o nečem drugom. Ti kad vidiš ekipu tipa Adrie, to su sve iste bicikle, isti točkovi, mehanike, odeća, obuća, itd. A naši svi šareni, samo dresove da imaju iste. I šta to govori? Pa da je ovaj sport previše skup da bi se time bavili onako partizanski, kako mi to najčešće radimo. Da ti klub da samo biciklu, pa da skačeš od sreće. Evo ovi naši, prihvatili onaj Salkano prisno ko' prase od petnes' kila. Dao sponzor bicikle, pa bar da ima za reprezentativce, da se ne brukaju, kad negde izađu. A bicikla kakva je, da ne komentarišem, poklonu se u zube ne gleda. A za ove ostale, kako za koga, a najčešće kupi Djole ti sam biciklu i ove tvoje famozna duboke karbonce, pa kreni to da rokaš po našim putevima u trkama. Ako ti preživi jednu sezonu, ti si već šampion.
Postavljeno 13 May 2013 - 08:07 PM
A što se tiče takmičenja, interesantno je da je u ovom sportu relativno kratak korak od potpunog amatera do tipa trka kao što je ova, dok recimo u basketu bi imao da treniraš i da igraš, pa da se ubiješ, da upadneš u ABA ligu, što je otprilike isti rang. Ali, samo se surovo otrezniš kad shvatiš koliko moraš da budeš dobar, da bi makar kako parirao.
Postavljeno 13 May 2013 - 08:32 PM
Ali zato ima vrlo malo onih koji vrede i koji su stvarno neka klasa za nase uslove. Velika vecina je malo jaca nego ja od pre 10-tak godina . Takvi nekada nisu ni mogli da budu u prvom timu i da voze trke. A sada vozi ko god hoce jer nema vozaca ni za jedan tim.
Dokle god bude tako, biciklizam ce biti tu gde jeste. U stvari dok to bude odgovarao onima koji ga vode .
Postavljeno 13 May 2013 - 08:56 PM
Naravno da bih ja voleo da se posvetim treningu svaki dan 365 dana u godini, ali dolazi nesto prece- skola.
Postavljeno 13 May 2013 - 09:05 PM
No, izgleda da tu ima nečega što se opire zdravoj logici, što uhvati kao droga, pa ne pušta. Kad pratiš trku iz bliza, iz kola, pa vidiš kolke patnje ti momci trpe, shvatiš da je to pre borba sa samim sobom, nego sa drugim takmičarem.
Postavljeno 13 May 2013 - 09:08 PM
Naravno da ne vredi. Pa ljudi su i pre 20-30 godina bataljivali biciklizam u 19-20 godina zivota da bi sebi obezbedili egzistenciju. I to u vreme kada smo imali zavidan broj biciklista i kada se nesto moglo napraviti u sportu. I tada se od biciklizma nije moglo ziveti.Pa zar vredi bataliti školu, posao i život podrediti samo tome da bi se dobilo šta: NIŠTA!
Ali vidim da ti nikada i nisi bio u iskušenju da u to upadneš.
U odnosu na neke druge sportove je uvek bio 3. liga. Dok su fudbaleri iz seljackih liga sluzili vojsku u sportskim cetama, juniorski prvak Srbije i reprezentativac Jugoslavije je bio padobranac u Nisu.
A meni licno, ni jedan sport nije bio interesantan u smislu takmicenja. Vozio sam i vozim zbog sebe i takmicim se samo sa samim sobom . U zadnjoj voznji sam porazen .
Postavljeno 13 May 2013 - 09:14 PM
Evo ovu recenicu okaciti na ulaz u svaki biciklisticki klub!!!Shvatiš da je to pre borba sa samim sobom, nego sa drugim takmičarem.
Ako si dovoljno jak za ovu borbu ostalo ces prepreke lako zaobici. Da para u sportu nema, a i nikad ih nije bilo stoga dolazim do zakljucka nista bez skole.
Postavljeno 13 May 2013 - 09:23 PM
Ma zvali ga i dosao. I prozivali ga da uruci nagrade. Nego, dosao sa unucima, deca se razbezala pa morao covek da ih juri .Jer dođe Trka kroz Srbiju u naš grad, pa se ne seti niko da pozove nekadašnjeg pobednika, makar da stane na binu.
Ima u nekim sportovima, nema u biciklizmu.Da para u sportu nema, a i nikad ih nije bilo stoga dolazim do zakljucka nista bez skole.
Sto rece karpkg, gomilu biciklista sada nema kuce za sta da ujede. Nekada trenirati biciklizam nije bilo "lako" kao sada. Islo se na pripreme, na duge treninge, visednevne trke, odsustvovalo se iz skole mnogo vise nego sto sadasnja deca beze sa casova. Nije bila jedna trka mesecno kao sada nego svaki vikend po neka trka a znalo je da bude i vise pa se ekipe podele. Znam dovoljno biciklista koji su skolu zavrsili a da je nisu mnogo posecivali. Ne zato sto su bili mnogo pametni ili glupi nego jednostavno nije se imalo vremena za skolu pored silnih treninga. A klub lako opravda casove...
I onda dodjes u 19-20 godina u situaciju da od biciklizma ne mozes da zivis, skolu koju si zavrsio imas samo na papiru i gde ces dalje i kako...
To je sustina svakog sporta, samo sto mnogi to ne shvataju .Evo ovu recenicu okaciti na ulaz u svaki biciklisticki klub!!!Shvatiš da je to pre borba sa samim sobom, nego sa drugim takmičarem.
Postavljeno 13 May 2013 - 09:30 PM
A jel tako treba?
Zar nije neko mogao i unapred da ga pozove?
Čoveka čije trofeje bi mnogi danas samo poželeli?
Ali, nije samo ovde takav slučaj, svuda je to tako. Kucamo na vrata zaboravljenih asova.
0 članova čita ovu temu
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika