Pumpa
Postavljeno 21 February 2014 - 04:05 PM
Postavljeno 21 February 2014 - 04:21 PM
Postavljeno 21 February 2014 - 05:29 PM
pa javi matori kako pumpa i ja planiram da je uzmemPuno ti hvala. Naručio sam danas onu Giyo. Našao je ovde http://www.sportmani... ... p_563.html
Postavljeno 22 February 2014 - 12:35 PM
Naravno nije sve idealno. Što bi iko poslao uputstvo za rukovanje. Pumpa je i za šreder i za prestu, a došla je nameštena na šreder. Sad ja treba na lupam glavu šta i kako da bi radila na presti.
Ako samo obrnem gumicu neće da se navuče dovoljno duboko. Ako izvadim pisak koji stoji ispod gumice onda uspem da je navučem, al neće da je drži mehanizam. Ako obrnem pisak neće da pumpa jer je u pitanju nepovratni ventil koji tako zatvorim.
Dajte ideje.
E da, nisam je izmerio.
Postavljeno 22 February 2014 - 01:09 PM
adapter sa preste na šreder.... http://www.capriolo.... ... o-ventil-0Pumpa stigla. Čestitke na expeditivnosti prodavca. Očekivao sam da će je poslati u ponedeljak, a da će stići u utorak.
Naravno nije sve idealno. Što bi iko poslao uputstvo za rukovanje. Pumpa je i za šreder i za prestu, a došla je nameštena na šreder. Sad ja treba na lupam glavu šta i kako da bi radila na presti.
Ako samo obrnem gumicu neće da se navuče dovoljno duboko. Ako izvadim pisak koji stoji ispod gumice onda uspem da je navučem, al neće da je drži mehanizam. Ako obrnem pisak neće da pumpa jer je u pitanju nepovratni ventil koji tako zatvorim.
Dajte ideje.
E da, nisam je izmerio.
Postavljeno 22 February 2014 - 01:19 PM
Ne volim adapter jer dok ga skinem izađe nešto vazduha. Koji će mi onda manometar?
Ne mogu da kažem da sam nezadovoljan jer je nisam još uvek koristio kako treba. Nezadovojan sam što nema uputstva. Kad uspem da je nakačim direktno napisaću utiske.
Postavljeno 22 February 2014 - 07:42 PM
Ako obrnem pisak neće da pumpa jer je u pitanju nepovratni ventil koji tako zatvorim.
Cudno, trebalo bi tako da fercera. Razdvojis gumicu i umetak, oba zarotiras za 180 stepeni, spojis ih i vrnes na mesto. Moze slika? I ja bih trebalo uskoro da uzmem neku "krstenu" pumpu...
Postavljeno 08 March 2014 - 05:35 AM
http://www.cikloberz...p?img=19876&t=n
Do nedavno sam koristio ovu pumpu u sredini sa svim ovim dodacima rasutim oko nje. Univerzalna pumpa za lopte i za bicikl. Na cajgeru pise da moze da dobaci do 10 bara. Pumpa je kostala, koliko se secam skoro 20 evra. Moje iskustvo sa ovom pumpom je jako lose. Pumpanje 4 bicikla i kolica-prikolice bi ponekad postajali nocna mora jer mi se desavalo da po 15 minuta pokusavam bezuspesno da napumpam gume (sve moguce vrste ventile) dok znoj lije sa mene. Bilo je momenata nakon "pumpanja" kada sam sebi postavljao pitanje imam li sada uopste potrebe za vozenjem bicikla ili mi je ovo pumpanje dovoljno rekreacije za ovu nedelju.
Pre par nedelja je frustracija prelila casu i resio sam da kupim najvecu pumpu koju nadjem i tako sam dosao do ove SKS aircompressor 12.0, na slici levo. Na amazonu kosta 25 evra i radi savrseno. Najmanje gume koje sam pumpao su 35-ica ali koliko vidim testove na internetu ova pumpa bi trebala bez problema da pumpa i mnogo tanje gume.
Mala pumpa je kupljenja davno, davno, za voznju. Imao sam srece pa mi nikada nije trebala i nikada je nisam prakticno ni probao do prosle nedelje kada me je na povratku kuci zaustavila neka devojka kojoj se izduvala guma i zamolila me da joj pomognem. Kakva je to blamaza bila kada sam pokusao da napumpam gumu sa ovom pumpicom. Na kraju sam je ostavio da ceka nekog sa boljom pumpom, a ja sada za mene trazim nesto sa CO2 za voznju.
Zanima me kakva imate iskustva sa CO2 pumpama.
Postavljeno 09 March 2014 - 10:01 AM
Uzmi novčanicu od 200din i zapali je, tako izgleda pumpati sa CO2 .Zanima me kakva imate iskustva sa CO2 pumpama.
Šalu na stranu, i mene zanima ako neko od rekreativaca može da podeli iskustva sa CO2 i koje su prednosti. Mislim da postoji dosta kvalitetnih mini pumpi sa kojima nije teško ići preko 7 bara. Sigurno ne toliko brzo kao sa CO2, ali dok skineš gumu, nađeš rupu... svakako ćeš se već ohladiti.
Postavljeno 09 March 2014 - 01:38 PM
Majstore, ovo crveno dugmence je za, ili je.
Baš sam nju snimio na Aliexpress/u.
Jes malo skuplja, ma i malo više, ali mi deluje daleko ozbiljnije od 5 eur pumpica. Još sačekam neki superdeal i može da padne za 10tak eur.
Postavljeno 09 March 2014 - 10:38 PM
Nisam baš razumeo šta si hteo da pitaš u vezi crvenog dugmeta, ali ono služi za fino ispuštanje vazduha i podešavanja na željeni pritisak, znači kad napumpaš na veći pritisak pa malo po malo ispuštaš vazduh preko tog dugmeta, to je za varijantu da želiš da napumpaš viljušku, pa možeš da je fino podešavaš. Pumpa nije probana na viljušci i ne znam kako se ponaša u toj varijanti, ali je probana pri pumpanju guma na specijalki 8+bara više puta, i radi kao sat.Majstore, ovo crveno dugmence je za, ili je.
Baš sam nju snimio na Aliexpress/u.
Jes malo skuplja, ma i malo više, ali mi deluje daleko ozbiljnije od 5 eur pumpica. Još sačekam neki superdeal i može da padne za 10tak eur.
Postavljeno 15 March 2014 - 11:51 AM
http://www.cikloberz...p?img=19879&t=n
i link ka proizvodjacu
Postavljeno 16 March 2014 - 07:16 PM
0 članova čita ovu temu
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika