Osovina zadnjeg točka
Postavljeno 13 April 2013 - 11:06 AM
Koliko vidim ima mesta za još 3 kuglice, ali koliko sam shvatio, po pravilu jedna treba da 'fali', tj da ne trebaju da budu nagurane jedna uz drugu.
Dakle meni su onda 2 misteriozno nestale?
Da li je moguće (i gde? ) uzeti te kuglice?
centurion | off road
Postavljeno 13 April 2013 - 08:40 PM
Nisu ti one nestale nego se sasuo vijenac koji ih je drzao. Izmjeri precnik kuglice i po tome ih trazi.
+1
Ti ovde imas moguce veci problem nego sto mislis,kad se venac slomi ume da napravi strasan haos: polomljeni komadici venca melju izmedju solja i konusa i plus ima veliki razmak izmedju konusa i kuglica i on se vrti po nepravilnu putanju samim tim se osteti konus osteti kuglice a sve zajedno osteti soljice i jaoj.
Ako je imao venac sa leve strane onda ima sigurno i sa desne,zato uzmi ti sve lepo obrisi pogledaj konuse svaku kuglicu posebno(ako te nemrzi ali valja se) i solje ako su konusi i kuglice i malo osteceni bacaj i menja novim!
Obavezno izvadi vencic i sa desne strane i tu dodaj jos 2 kuglice kao i sa leve strane,idu 9 kuglice to je standard.
Kuglice su ti 6.5mm(6.4mm tacnije) ali su zavedene kao standard od 6.5mm!
Kuglice i vencice ces naci u svakom bici servisu.
Eto toliko od mene raspisah se
Postavljeno 15 April 2013 - 08:11 AM
Venčić jeste pojeden/samleven, i falile su 2 kuglice, tačnije bilo ih je 7.
U radionici sam našao kuglice istog prečnika (6.4mm su), pregledao šoljicu, sva sreća nema uopšte oštećenja, tako da sam sve uspeo da saniram za 0 dinara i bez puno cimanja
Ni meni nije jasno gde su kuglice, jednostavno ih nema, detaljno sam očistio sve i od njih ni traga ni glasa
centurion | off road
Postavljeno 15 April 2013 - 11:59 AM
Aman, nigde nisu nestale jer ih ni nije bilo. Kad imaš venčić, stane 7 kuglica, kad nemaš venčić stane 9 ili koliko već...Ni meni nije jasno gde su kuglice, jednostavno ih nema, detaljno sam očistio sve i od njih ni traga ni glasa
Postavljeno 22 April 2013 - 01:18 PM
Postavljeno 27 October 2017 - 08:45 PM
Postavljeno 27 October 2017 - 08:50 PM
...Na strani gde su zupcanici dodao sam kontra maticu kako bih udaljio zupcanike kako nebi cesali u viljusku...
kako ti sada stoji tocak u zadnjoj vili?
Kad gledas bicikl od nazad, da li tocak/guma ravnomerno pogled na pokrivaju sedalnu cev rama
ili je tocak *van centra*?
0 članova čita ovu temu
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika