Bojjan96 [drumaš] - Dynatek
Postavljeno 23 March 2013 - 01:18 PM
Bavim se rekreativno odkad sam dobio bajs od oca. Inače se bavim drugim stvarima ali smatram da neki sport treba bar rekreativno
Odavno posećujem sajt i forum pa rešio da se pridružim.
Evo bajka:
Ako vas zanimaju neki detalji,recite da slikam
Poz!
Postavljeno 23 March 2013 - 11:38 PM
Lep bajk!
samo jedno pitanje sto su ti rucice kocnica toliko odaljene od menjaca?
Btw sad videh da se raspitujes za torbice pa imas ih u planet bike-u ja imam onu Scott Road pogledaj kod njih na sajtu.
To je i meni zapalo za oko, ali reko mozda ima modela gde tako stoji...
Hvala!
Pf pa tako je,ja sam sve vreme mislio da je takav model i da tako treba dok mi sada ti nisi dao do znanja da nisam jedini koji se tome čudi . Postoji li mogućnost podešavanja? Ili da se nešto malo olabavilo?
Sve to govori koliko nisam "blizak" sa biciklom,jer sam je vozio nekih mesec i neki dan pre početka zime. Od tad je u sobi,nisam hteo da je vadim za neke 10-minutne relacije,po retko suvom danu
Što se tiče torbice sada ću pogledati,postoji li mogućnost online kupovine?
I imam jedno pitanje
Svi mi govore da mi je sedište spušteno kada je u putanju drumaš. Da li postoji neko pravilo? Položaj tela i to?
poz!
Postavljeno 24 March 2013 - 12:03 AM
Kupujem jedan xtr paralelogram u ocuvanom stanju(bez lufta)!
Postavljeno 24 March 2013 - 12:20 AM
Pogledaj to dugmence koje viri nekoliko milimetara i utisni ga na drugu stranu ručice pa vidi šta se događa.
Postavljeno 24 March 2013 - 10:05 AM
Campagnolo nema kvik riliz sistem na kljestima kocnica vec na rucicama... Pritisni rucicu kocnice pa onda pomeri tu polugicu sto viri... Mada ako ti je kocnica nemstena da radi sa ruckom u tom polozaju onda ces morati da otpustis sajlu malo.... Lep bajk.
Postavljeno 24 March 2013 - 12:42 PM
Na vidljivom mestu se nešto malo olabavilo,i stvar je bila u kočnicama,ne u menjaču,one su otišle unapred,sajla.
E sad,kod mene je verovatno niža klasa ili drugi tip menjača,jer koliko sam skontao oni rade dvosmerno?
Kod mene je u jednom smeru za jedan pravac menjača,a sa druge strane imam dugme za drugi smer menjača.
Evo uslikao sam kako izgleda kada sam vratio menjač pa i to dugme.
I ova slika slikana čisto onako,pa reko ajd ubacim XD
Postavljeno 24 March 2013 - 04:22 PM
E jos jedna stvar stavi krstene pedale.Bez uvrede ali malo me pogadja kad na drumskoj masini vidim te pedale(plasticne),a i osetices veliko poboljsanje kad budes probao pedale sa ukopcavanje.
Ahah,ma opušteno,nema uvrede
Metalne su i odlične,patika se bukvalno ne pomera. Ali su crne pa ti se učinilo da su plastične.
Postavljeno 24 March 2013 - 06:06 PM
Izgleda da nisi ukapirao da imaš Kampanjolo mehaniku. Kod njih je koncepcija rasporeda poluga na ručicama za prebacivanje stepena ista na svim modelima ručica, od najjeftinijih do najskupljih, pa čak i na elektronskim ručicama. Dakle, prstima se nateže sajla, palcem se otpušta. Inače, te Veloce ručice koje ti imaš su jedne od najdugotrajnijih i najizdržljivijih ručica ikada napravljenih. To se po klubovima maltretiralo do besvesti, a da se skoro i nije kvarilo. Jedino sam čuo par zamerki od nekih korisnika da im se kočio koren palca prilikom dužih vožnji, pošto ručice rade znatno tvrdo. Ali, zato kad prebaci, to je prebačeno.Ljudi imao sam malo vremena jutros da se igram.
Na vidljivom mestu se nešto malo olabavilo,i stvar je bila u kočnicama,ne u menjaču,one su otišle unapred,sajla.
E sad,kod mene je verovatno niža klasa ili drugi tip menjača,jer koliko sam skontao oni rade dvosmerno?
Kod mene je u jednom smeru za jedan pravac menjača,a sa druge strane imam dugme za drugi smer menjača.
Evo uslikao sam kako izgleda kada sam vratio menjač pa i to dugme.
I ova slika slikana čisto onako,pa reko ajd ubacim XD
Mislim da i dalje ne kapiraš o kom dugmetu pričamo. Dakle, nije to poluga za prebacivanje koju si obeležio, nego ono sivo metalno dugmence ispred njega, odmah iznad osovinice oko koje radi ručica kočnice. Ono je ustvari graničnik hoda ručice i na jednoj strani upada u plići žleb, a na drugoj u dublji, to su oni useci na crnom plastičnom telu ručice sa obe strane. Kočnice treba da podešavaš na plićem položaju i to je radni položaj ručice. Kada hoćeš da skineš točak, pritisneš dugmence, ono na drugoj strani upadne u dublji žleb, ručica ode malo napred, sajla se popusti i klješta kočnice se otvore, tako da možeš da skineš točak.
0 članova čita ovu temu
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika