Jump to content


Fotografije

Acera+Alivio vs SX4


  • Molimo uloguj se da bi odgovorio
Nema odgovora na ovu temu

#1 zdebeli

zdebeli
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 626 posts
  • LocationBrdo

Postavljeno 23 March 2013 - 01:12 PM

Imam dilemu (a možda i trilemu) oko prelaska na osmofaz.
Trenutno na biciklu imam 3x7 Torney, ali mi je kaseta osmofazna (bez jednog iskorišćenog lančanika naravno), i već duže vreme planiram da kupim neke 3x8 ručice.

Moje dilema glasi da li da uzmem kombinaciju Acera ručica (SL-M360) i Alivio menjača (polovno), ili da se odlučim za SX4 kombinaciju (novo).
Zanima me preciznost jedne i druge kombinacije kao i dugotrajnost odnosno izdržljivost.

Dodatna stvar koja me muči su same dimenzije ručica. Navikao sam da mi je položaj ručica i menjača kao na fotografiji http://skr.rs/yhN da bih mogao da kočim samo kažiprstom. Ako stavim po "normalnom rasporedu", sumljam da će mi same poluge biti dovoljno blizu palca da bih mogao da komotno menjam brzine, pošto bi sve to bilo pomereno ka unutra zbog ručice kočnice. Ako stavim ovakav raspored kao sada, onda mislim da će mi poluge udarati u šaku zato što su dosta duže od od ovih na trenutnim ručicama.
Znam da je možda malo konfuzno i verovatno se pitate da li sam normalan, ali nema šanse da se vratim na kočenje sa dva prsta zato što se ne bih održao pri prvoj agresivnijoj vožnji po terenu.

U principu to je sve što me zanima, prvenstveno sama preciznost i kvalitet izrade menjača, a ovo drugo ću verovatno već uspeti da rešim.

Unapred hvala na odgovorima.
  • 0




0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika