Nije lepo ovo sto radi Belegisanin. Odavno ja kazem da u Srbiji nema trgovine,vec ko kako koga zahebe. Ali i razne nebuloze,troskovi prenosa su veliki,pa nije Srbija Nemacka,plus nebuloza da je ista postarina za 30km i 400km itd. Sama drzava se ponasa kao ovaj Belegisanin,pa sto bi pojedinci bili bolji. Ispada da ovaj decko nije citao forum ,vidim da se duze vreme ljudi zale na njega,i ne bi bilo lose da se otvori neka tema o prevarantima pravim,koji posalju fals robu,ovo manje vise,nije podigao robu,da su sluzbe prenosa poslovne,uzele bi to u obzir i dali bi neki popust za takve stvari,a ne da gledaju samo svoje uskogrude interese i naplacuju duplo ,boze moj,i tako moraju da se vrate da isplate posiljaoca,to je jos jedan primer brezobrazluka u Srbiji.Napr. i da se otvori tema o prevarantima,koji napr. kupe kod Kineza za 100 din a prodaju za 500 din, pun ih je NET. Ali mi biciklisti bi trebalo da upozorimo jedni druge na te slucajeve a ima ih mnogo.
Prevarant iz Belegisa...
Postavljeno 09 November 2017 - 11:52 AM
Kako je neko prevarant ako kupi za jeftinije i proda za skuplje???
Meni ako odgovara cena ne zanima me da li je prodavac tu dobar 20%, 320% ili je u gubitku.
Zar prevarant nije onaj ko "jedno prica a drugo radi"?
Kada si pomenuo cajnu ...prevaranti su oni koji cajna kopije prodaju kao originale(bez obzira na cenu).
https://youtube.com/@ionebike
Postavljeno 09 November 2017 - 02:05 PM
Poslato sa sokocala mobilnoga
Postavljeno 09 November 2017 - 02:32 PM
Meni ako odgovara cena ne zanima me da li je prodavac tu dobar 20%, 320% ili je u gubitku.
E pa vidis ,samo potvrdjujes moju opasku da u Srbiji nema trgovine, vec samo ko koga #$%^&*(. I sad jos ispada da moze da ti odgovara cena koja je 320%veca od realne. E zato bi trebala da se otvori tema,onaj ko zna gde se proizvod moze kupiti po normalnoj ceni da kaze.Da se razumemo,mnogi bicikliste zamisljaju kao ovce za sisanje,ko veli ZA BICIKL DAJ DA GA ODEREMO. jer ima dosta stvari koje su visestruko skuplje samo zato sto sluze za biciklizam a u obicnom zivotu su puno jeftinije.Ne kazem potrosacko drustvo,vara se i u svetu,bicikli 10.11 brzina, hidraulika sve je to za sisanje ovaca. Ali generalno vidim da masa stvari i nova i polovna su mnogo jeftinije u inostranstvu.
Postavljeno 09 November 2017 - 02:37 PM
postarina moze biti ista za 30 i 300 km, treba videti kakva je organizacija tog posla. sam prijem i urucivanje, kao i pretovar su najskuplji. kad he roba u kamionu, trosak po predjenih 100 km nije prevelik (ako ne ide prazan, kad se prebije na sve posiljke koje se prenose).
Poslato sa sokocala mobilnoga
Vidi postarina u BG koja je clanica EU postarina je do 50% manja,provereno .Plus za neke stvari ,lepo odes na postu i dozvole ti u posebnoj prostoriji da proveris da li ti je poslat predmet koji si narucio i da li je u dogovorenom stanju. A ovde neki ubedjuju kako je to nemoguce,ljudi se zabili u svoje mrtvaje i misle da ne moze da bude drugacije,prvenstveno bolje za kupce.
Postavljeno 09 November 2017 - 03:18 PM
lepo odes na postu i dozvole ti u posebnoj prostoriji da proveris da li ti je poslat predmet koji si narucio i da li je u dogovorenom stanju.
Pa sad stvarno ne znam gde to ima i po kom poštanskom propisu će poštu da zaboli dupe da li je tebi poslato baš to što si platio. Kao i ostale kurirske službe, dok ne platiš i ne potpišeš, ne dobiješ paket. Što je razumljivo. Ljudi samo raznose pakete.
Postavljeno 09 November 2017 - 03:24 PM
Pa sad stvarno ne znam gde to ima i po kom poštanskom propisu će poštu da zaboli dupe da li je tebi poslato baš to što si platio. Kao i ostale kurirske službe, dok ne platiš i ne potpišeš, ne dobiješ paket. Što je razumljivo. Ljudi samo raznose pakete.
mozda postoji kao posebna usluga, pouzece sa proverom?
Msm da kod nas moze samo placanje pa preuzimanje i na licu mesta otvaranje u prisustvu dostavljaca
eventualno sa zapisnikom ako postoji neko ostecenje sadrzaja.
Postavljeno 09 November 2017 - 03:44 PM
Msm da kod nas moze samo placanje pa preuzimanje i na licu mesta otvaranje u prisustvu dostavljaca
eventualno sa zapisnikom ako postoji neko ostecenje sadrzaja.
Stvarno ne znam, pomogao bi neko ko radi na pošti Ali ako naručim nešto (kod nas) u većoj vrednosti (300-400 evra), radije ću sam otići po to, i ne rizikovati bilo kakav uticaj kurirskih službi.
A u Belegišu definitivno postoji problem. Da li je to jedan magarac koji zajebava, ili su to komšije koje su u dosluhu ili u svađi, pa jedan drugom podmeće, bojim se da nikada nećemo saznati Pazite se kad god vam se neko iz Belegiša javi.
A to je sasvim ok mesto, inače
Postavljeno 09 November 2017 - 05:20 PM
Brkas pojmove...Za tebe samo plasticni primeri.E pa vidis ,samo potvrdjujes moju opasku da u Srbiji nema trgovine, vec samo ko koga #$%^&*(. I sad jos ispada da moze da ti odgovara cena koja je 320%veca od realne. E zato bi trebala da se otvori tema,onaj ko zna gde se proizvod moze kupiti po normalnoj ceni da kaze.Da se razumemo,mnogi bicikliste zamisljaju kao ovce za sisanje,ko veli ZA BICIKL DAJ DA GA ODEREMO. jer ima dosta stvari koje su visestruko skuplje samo zato sto sluze za biciklizam a u obicnom zivotu su puno jeftinije.Ne kazem potrosacko drustvo,vara se i u svetu,bicikli 10.11 brzina, hidraulika sve je to za sisanje ovaca. Ali generalno vidim da masa stvari i nova i polovna su mnogo jeftinije u inostranstvu.
Da li su u pekari A prevaranti ako im je pereca skuplja od pekare B za 15 rsd ?
Vlasnik pekare A misli da je njegova cena perece realna, da li su onda ovi iz pekare B prevaranti?
Vlasnik pekare B je sklopio dogovor sa piljarom da ce reklamirati njihove proizvode i za uzvrat dobijati orahe.
Pita sa orasima u pekari B kosta 150 rsd, njihova zarada je 30 rsd.
Kada je piljara uletela pita kosta i dalje 150 rsd a zarada je sada 50 rsd.
Da li su u pekari prevaranti ako sada zaradjuju 20 rsd vise, da li su trebali da spuste cenu pite i da ne budu prevaranti?
Cena pite sa orasima u pekari A je 170 rsd i oni su tu zaradili 20 rsd.
Da li su u pekari A prevaranti zato sto prodaju skuplje pitu?
Da li su u pekari B prevaranti jer vise zaradjuju od prodaje pite?
U pekari A palacinka sa 'talijanskom kremom kosta 300 rsd, u pekari B kosta 220 rsd ali je pored 'talijanske kreme pomesana i domaca krema.
Ko je ovde prevarant?
https://youtube.com/@ionebike
Postavljeno 09 November 2017 - 05:26 PM
Postavljeno 09 November 2017 - 06:42 PM
Brkas pojmove...Za tebe samo plasticni primeri.
Da li su u pekari A prevaranti ako im je pereca skuplja od pekare B za 15 rsd ?
Vlasnik pekare A misli da je njegova cena perece realna, da li su onda ovi iz pekare B prevaranti?
Vlasnik pekare B je sklopio dogovor sa piljarom da ce reklamirati njihove proizvode i za uzvrat dobijati orahe.
Pita sa orasima u pekari B kosta 150 rsd, njihova zarada je 30 rsd.
Kada je piljara uletela pita kosta i dalje 150 rsd a zarada je sada 50 rsd.
Da li su u pekari prevaranti ako sada zaradjuju 20 rsd vise, da li su trebali da spuste cenu pite i da ne budu prevaranti?
Cena pite sa orasima u pekari A je 170 rsd i oni su tu zaradili 20 rsd.
Da li su u pekari A prevaranti zato sto prodaju skuplje pitu?
Da li su u pekari B prevaranti jer vise zaradjuju od prodaje pite?
U pekari A palacinka sa 'talijanskom kremom kosta 300 rsd, u pekari B kosta 220 rsd ali je pored 'talijanske kreme pomesana i domaca krema.
Ko je ovde prevarant?
Bas sam posvetio paznju citanju i samo me jedno zanima: Gde se nalazi ta pekara A gde je jeftinija pereca za 15 dindzi uzeo bi 20 komada
A u glavi ništa, samo žica drži uši da ne otpadnu.
Postavljeno 09 November 2017 - 08:49 PM
@ирек200 Разумем да си киван на високе цене, али ако неко купи нешто за 100 динара, а продаје за 10.000 није преварант него геније. Преварант је само ако (покуша да) те доведе у заблуду и тако навуче на куповину (од њега). Друго, не знам зашто стално потенцираш то "бициклисти". Одеш у први Макси и видећеш ненормално надуване цене свега. Рецимо, Барила тестенине у Италији и Хрватској коштају стандардно ~0,85 евра за 500 грама, а на акцијама (које су прилично честе) добићеш за те паре паковања од 1 кг.
А ИОНЕ је лепо рекао - ако ти цена одговара - купиш. Како може да ти одговара 320 % виша цена? Није моје да нагађам, али може да ти буде хитно, можеш да немаш картицу за куповину на нету, можда је модел ког нигде нема или желиш да видиш уживо пре куповине. А у одређеној мери си сам крив ако ниси потрошио ни 5 минута да провериш да ли негде има и јефтиније. Ако нема, можеш увек да наручиш ти сам 10 кутија тог производа и да га продајеш уз зараду од само 250 %, у инат онима који траже 320. Нећеш да се цимаш и смараш, па још да муљавиш са царином, фирмом, папирима...? Е, зато је код ових 320 % зарада. У суштини, често су то људи који су... рецимо да није лепо од њих да толико набијају цену, али док те није натерао да купиш или те некако довео у заблуду, није проблем, зар не?
Они који оглашавају кинеске копије, а не истакну да су копије... Ово је дискутабилно, јер препродавац који притом и није фирма, односно званични заступник, не мора ни да се разуме. Оде на нет, тражи где има нпр Скај дресова јефтино и нађе кинески сајт који их прикаже и нигде ни сам не напише да нису оригинал. Онда он огласи исто то. То ми је упоредиво са онима који препродају батеријске лампе или батерије и препишу тврдње произвођача о милион лумена или 10.000 мАх. Није његово да сумња или утврђује. Продавац тако тврди, државне службе нису забраниле нити увеле обавезни атест, није на њему да утврђује ништа, него на купцу да се информише. Нажалост, али је тако. А да купиш од фирме, они би морали да врате паре ако производ није "саобразан" (дакле, милион лумена), али би онда код њих било далеко скупље него на кинеском сајту. Итд, опет се распричах, а у ствари имам посла. Но, препоручујем ти да погледаш некад на ТВ оног... Ликвидатора. Умоболија као и сваки "ријалити", али ће те научити нешто о трговини. Ако теби цена одговара, нема шта да се бавиш зарадом продавца. А кукњава "па гулиш ми кожу с леђа, ја сам платио више него што нудиш" не може да се заведе као превара. Поготово кад је набавка по још нижој цени резултат његове вештине преговарања. А свака вештина се плаћа.
Postavljeno 09 November 2017 - 09:10 PM
Očigledno bi i za tebe primeri morali biti plastičniji
hteo sam da upitam za pitu sa orasima ali se setih ako je stvarno jeftinija u pekari A onda bi chamade otisao i pojeo sve, ono ko cak noris, ovako pereca bezbednije
ja se vise pitam da li je chamade hakovao grbicev 2bike nalog
nije nije provalio sam ga na vreme
A u glavi ništa, samo žica drži uši da ne otpadnu.
1 članova čita ovu temu
0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika