Skretanje sa Letenke prema Testeri
Started By
lucky_13
, Oct 20 2012 07:50 PM
7 odgovora na ovu temu
Postavljeno 20 October 2012 - 07:50 PM
Da li neko moze da mi objasni gde na Letenci treba da skrenem za Testeru. To je deo staze velikog MTB fruskogorskog maratona.
Ja sam skrenuo tamo gde je na asfaltu oznaka za ultra maraton. Onda su me oznake vodile oko 1 km ispod glavnog puta preko livade i kroz sumu, pa onda skretanje desno i prateci oznake stigao sam do hotela na Andrevlju. Gledajuci trasu na sajtu Staze i bogaze, trebao sam negde ranije da skrenem, mada ta trasa tamo objavljena je dosta neprecizna.
Ja sam skrenuo tamo gde je na asfaltu oznaka za ultra maraton. Onda su me oznake vodile oko 1 km ispod glavnog puta preko livade i kroz sumu, pa onda skretanje desno i prateci oznake stigao sam do hotela na Andrevlju. Gledajuci trasu na sajtu Staze i bogaze, trebao sam negde ranije da skrenem, mada ta trasa tamo objavljena je dosta neprecizna.
Postavljeno 21 October 2012 - 04:15 PM
Na igralištu na Letenci, posledenjeg kada ideš iz pravca Crvenog čota, postoji kontrolna tačka za MTB maraton. Sa tog igrališta treba da kreneš u šumu, čini mi se da postoji strelica koja ukazuje kuda teba ići. Znaćeš da si na doborom putu ako odmah nakon ulaska u šumu na "single track"-u naiđeš na oštriji uspon.
--
Postavljeno 21 October 2012 - 07:30 PM
Osećam se prozvanim jer održavam deo staze Fruškogorskog PLANINARSKOG maratona, i upravo taj deo koji si opistao jeste ono što mi markiramo. Ako pogledaš stazu i planinarskog i MTB maratona možeš da vidiš da, ukoliko poštuješ markaciju, planinarsku od Letenke obe staze idu do Testere PREKO Andrevlja jer na Andrevlju, kada je u pitanju PLANINARSKI maraton postoje dve kontrolne tačke. E sad kada ideš stazom ultra maratona ispadaš na Andrevlje i dalje možeš asfaltnim putem se spustiš, popneš i opet spustiš i na Testeri si. E sad kako su ti savetovali na Letenci postoji i staza koja takođe ide do Andrevlja i isto je staza planinarskog maratona, e sad sa te staze već pred samim andrevlje postoji odvajanje direktno za testeru, sa druge strane postoji ranije jedno odvajanje koje te može spustiti direktno u Dolinu Kestenova.
Nadam se da sam malo pomogao, a možda sam odmogao
Nadam se da sam malo pomogao, a možda sam odmogao
Postavljeno 21 October 2012 - 11:02 PM
Ja sam pratio markacije ali sam skrenuo na "pogresnom" mestu. Inace put kojim sam vozio do Andrevlja je odlican, pa sam zato stavio navodnike. Sa Andrevlja sam pratio markacije i stigao do Crvenog Cota. Malo sam se mucio kod one barake na kojoj pise PD "Kesten" posto je tu ocigledno skoro radjen makadamski put pa zato to odvajanje prema Cotu nije uocljivo. To je pretpostavljam Dolina Kestenova.
Posto dobro poznajes staze da te pitam jos jednu stvar. Iz te doline vodi strma staza od nekoliko stotina metara kojom bicikl mora da se gura i onda se izlazi na jako lep put koji desno vodi prema Cotu. Levi krak tog puta je isto tako lep ali ne znam gde vodi. Pretpostavljam prema Testeri. Da li bih negde ranije mogao da izadjem na taj dobar put i da izbegnem guranje?
Posto dobro poznajes staze da te pitam jos jednu stvar. Iz te doline vodi strma staza od nekoliko stotina metara kojom bicikl mora da se gura i onda se izlazi na jako lep put koji desno vodi prema Cotu. Levi krak tog puta je isto tako lep ali ne znam gde vodi. Pretpostavljam prema Testeri. Da li bih negde ranije mogao da izadjem na taj dobar put i da izbegnem guranje?
Postavljeno 22 October 2012 - 05:36 AM
starcha said
Ako pogledaš stazu i planinarskog i MTB maratona možeš da vidiš da, ukoliko poštuješ markaciju, planinarsku od Letenke obe staze idu do Testere PREKO Andrevlja jer na Andrevlju, kada je u pitanju PLANINARSKI maraton postoje dve kontrolne tačke.
Moram da te ispravim - veliki MTB maraton ne prolazi preko Andrevlja, tj. u njegovoj blizini ne skreće sa šumske staze levo, pa preko potoka do odmarališta, već ide pravo i onda nekih 300m pre nego što ta staza izađe na asfaltni put Testera-Andrevlje skrene desno na strmiji spust koji vodi direktno do Testere (postoje limene table na drveću na kojima piše "MTB", mada u ovo doba godine se ne treba previše oslanjati na njih pošto ima dokonih ljudi koji ih okreću tako da pokazuju u pogrešnom smeru).
--
Postavljeno 26 October 2012 - 06:46 PM
Danas sam prosao deo staze od Letenke do Testere. Lepa je staza mada mi se vise svidja ona koju sam opisao u prvom postu.
Na Letenci sam bio 30-ak puta a nisam primetio oznaku na asfaltu na kojoj pise MTB i strelica pokazuje na kosarsko igraliste. Vreme ja da posetim ocnog lekara
MTB oznaka kod Testere pokazuje na pravu stranu.
Hvala vam na pomoci.
Na Letenci sam bio 30-ak puta a nisam primetio oznaku na asfaltu na kojoj pise MTB i strelica pokazuje na kosarsko igraliste. Vreme ja da posetim ocnog lekara

MTB oznaka kod Testere pokazuje na pravu stranu.
Hvala vam na pomoci.
0 članova čita ovu temu
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika