Jump to content

Fotografije

Pirate [MTB]

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
28 odgovora na ovu temu

#21 Psihopata

Psihopata
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 381 posts

Postavljeno 23 January 2014 - 04:00 PM

Citat je sa foruma ;)
Kako koce te kocnice, Pirate?
  • 0

#22 Pirate

Pirate
  • Members
  • Pip
  • 28 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 24 January 2014 - 07:27 PM

Kako koce te kocnice, Pirate?

Odlicno! Nemam zamerki :D Jel imas neko konkretno pitanje?

Nego u vezi vile ...
Sta mislite o vili ROCK SHOX TORA 318 http://www.totalbike... ... -318-black ? Mada bas i ne mogu da nadjem podatak o duzini vrata ...
  • 0

#23 Pirate

Pirate
  • Members
  • Pip
  • 28 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 31 March 2014 - 06:12 PM

Uzeo sam vilu! Pa i nisam bas imao nekakav izbor, posto rabim v-brake, plus sto je vrat vile morao biti malo duzi. Izbor je (ipak) pao na Suntour SF13-XCR RL. Sa sada sam bas zadovoljan. U odnosu na moju staru, razlika je ogromna. Pravi upgrade.

Takodje sam i pazarao zadnji menjac xt. E sad, ako se poredi sa prethodnim menjacem deore razlika u funkcionalnosti je minimalna, barem se meni tako cini. Mada lepse izgleda, ako nista :).

Trenutno to ovako izgleda:

Ram: Univega alumunijum 7005 t6
Viljuska: Suntour SF13-XCR RL
Solje vile: Ritchey logic
Lula volana: Scoutt alu
Volan: Alu obican
Rucke volana: Ritchey True grip 6
Cev sedista: Ritchey Comp 31,6 x 400
Gume: Continental Double Fighter II / MTB tube
Obrucevi-felna: Rigida ZA C2000
Prednja nabla: Deore HB-M590
Zadnja nabla: Deore FB-M590
Rucice kocnica: Deore BL-M590
Kocnica zadnja: Deore BR-M590
Kocnica prednja: Deore BR-M590
Rucice menjaca: Deore SL-M591
Prednji menjac: SLX FD-M661
Zadnji menjac: XT RD-M772
Kaseta: Deore CS-HG50-9
Pogon: Deore FC-M590 (44x32x26t)
Lanac: KMC X9 silver
Pedale: Wellgo M-20
+
Rogovi: Tour De France alu
Nosoc bidona: Elite alu black
Brzinometar: Cateye Enduro
Prednje svetlo: Police lampa 15w
Zadnje svetlo: Cateye TL-LD170r
Torbica: Kellis Triangel black

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Manje vise, i to bi bilo to :). Nemam vise planovo oko menjanja delova i opreme. Ovo je sve utegnuto i radi perfektno. Samo redovno odrzavanje i servisiranje. :)
  • 0

#24 Pirate

Pirate
  • Members
  • Pip
  • 28 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 27 April 2016 - 09:37 PM

Mali upgrade. Spolje gume Schwalbe CX Comp 26x2.0

41%20Bajk%20gume.jpg

• 0

#25 Pirate

Pirate
  • Members
  • Pip
  • 28 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 04 September 2020 - 12:44 PM

...i dalje sve radi. oprema ista. samo osnovno odrzavanje :)

trenutno na 15000km! sic promenjen xaxa

Attached Thumbnails

• MTB.jpg

• 1

#26 Pirate

Pirate
  • Members
  • Pip
  • 28 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 10 December 2024 - 06:17 PM

UPDATE! :)

Bajk ziv i zdrav, napunio 12g. Trenutno 20000km.  Ah! moglo je i više da se vozi zadnjih godina, ali to je neka druga priča.

Oprema manje-više ista kao pre, sem zamene nekih potrošnjih delova, tipa sajle, pakne, lanac, unutrašnje gume i sl.

Zadovoljan sam sa ovim setom deore opreme, rekao bih neuništiv, skoro pa kao prethodna serija deore :D.

Plan za 2025, tj. sezonu: nove gume (spolje i unutrašnje) i novi lanac . Za pomoć oko odabira guma na drugoj temi. Postojeće gume Schwalbe CX Comp bukvalno su se izlizale :)

• 1

#27 Smasher

Smasher
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3317 posts

Postavljeno 11 December 2024 - 07:33 AM

Ako smem da primetim.... Koliko su se samo bajkovi promenili u odnosu na proteklih 12 godina kad si ti sklapao tvoj. Konkretno geometrija mtb bajkova je danas miljama udaljena od ovog koji ti imaš, da ne pominjem veličinu toćkova, kočnice, prenose, širinu kormana, zaključavanje vile na kormanu, droper šticne, čuda muda....

Ne sumnjam da tvoj i dalje neposlušno radi posao ali je čudo kako su daleko mtb bajkovi u međuvremenu otišli...
  • 0

"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa".   H. Ford

#28 Pirate

Pirate
  • Members
  • Pip
  • 28 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 12 December 2024 - 12:52 PM

Slažem se! :)

Vidi i te 2011/2012 godine već je uveliko bio hajp oko veličine točka 27.5 ili 29. Nekako sam uspeo tome tada da se oduprem xaxa.

I tada su se vozili bajkovi, kao i sada, ali imam utisak da je zadnjih godina tržište prepravilo kvalitetnim (fensi) bajkovima. Sećam se kada sam sklopio bajk da je baš delovao drugačije od drugih, izdvajao se iz iz gomile. Ljudi kojima bajk nešto znači, itekako su ga primetili. Sad na mestu gde radim je i teretana, a i pored kafić, pa se svakodnevno nagledam nebrojano (realno) vrh bajkova, što drumaša, mtb, custom, graver, cross ...

Tako da slažem se sa konstatacijom :)

Zbog svega toga mi je i ovaj bajk drag, iako je totalni demode xaxa. Počev od veličine točka, geometrije, nema diskove, prenos je "retro".

Šta znam ja sam čovek minimalista, molim jednostava i proverena rešenja. Tom logokom sam sevodio tada, ali i sada.

Zamisli veliki prolećni servis, gde samo podmažes lanac uljem :). Vila ništa, kočnice ništa ... Šta više, nekako je i dostadno sve. Ništa se nemenja, sem lanca i pakni. Kao golf 2, peri-deri xaxax :)

zaključavanje vile na kormanu

e to imam :)

• 1

#29 Smasher

Smasher
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3317 posts

Postavljeno 15 December 2024 - 08:00 AM

Slažem se za minimalizam, i ja ga volim u životu. Međutim kad se prelazi, poput tebe oko 2k kilometara godišnje teško da će i na ovim skupljim i modernijim biciklima biti nešto drugo za zamenu sem lanca i pakni končnica. Jesu noviji mtb bajkovi drugačiji ali nisu baš toliko komplikovani koliko se na prvi pogled čini. Jedino što se meni na modernim mtb-.ovima nikako ne sviđa jeste 1x pogon, meni je to za sve sem za trailove koje inače na vozim, čista glupost. Imaš napred lančanik od 32 zuba i kuda god da kreneš bilo da je grad, asfalt ili bici staze, uvek se po pravilu krećeš oko 23 do 25 na sat i skori uvek si na zadnjih nekoliko brzina a lanac maksimalno ukošen. Ubrzano habanje i neefikasna linija lanca, a o džinovskim skokovima između brzina da ne govorim. Ja kad budem kupovao mtb jednog lepog dana kad budem imao više vremena, apsolutno sam siguran da će pogon bit 2x.

• 0

"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa".   H. Ford

0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika