Tamoinazad, tvoje pitanje je jedno od onih na koje jedino ti mozes da znas odgovor, jer je on krajnje individualan. Ima ljudi kojima prakticno nikakav komfor nije potreban, ima onih kojima je neophodno jako mnogo komfora (oni verovatno nisu na ovom forumu), i onda velika vecina ljudi koji pokrivaju sve ono izmedju krajnosti. Svako ima razlicite potrebe, a i spremnost da se te razlicite potrebe zadovolje su cesto poprilicno drugacije.
Meni npr ne bi palo na pamet da nosim 2kg podloge za spavanje, ali bih zato nosio vise kila da bih imao komforniji sator od Ariuma 1. I spreman sam, verovatno vise od drugih, da nosam vise "kujne" jer volim da spremam klopu. Spavam na onoj izolacionoj podlozi od pene, debljine nekih 1cm, ali ja i inace volim da spavam na tvrdom.
Ako je tebi za iole dobar san neophodno da ti bude dovoljno mekano, onda moras da nosis ono sto ti takav komfor obezbedjuje, pa makar to bilo i par kila tesko i bez obzira sta mi o tome mislili. U suprotnom, nema mnogo smisla ni da kreces na put, jer ces patiti.
Ono sto bi trebalo da proveris je kvalitet podloge, ako bi vec davao neki veci novac. Koliko shvatam, te samonaduvavajuce podloge vole da pocnu da pustaju i onda nosas dve kile skupe beskorisnosti. One kvalitetnije verovatno traju duze. Proveri, pretrazi na internetu koliko je to pouzdano i koje valjaju.