Koju kamp opremu koristite na daljim turama?
Postavljeno 27 April 2017 - 06:30 PM
De si, Borise
Šta ti to znači "kampovanje zimi"? Na koje temperature misliš? Imam iskustva (i opreme) sa kampovanjem od +1 do +22 stepena (noćne temp) pa možda mogu da ti pomognem.
Isto, napiši koji ti je max budžet za šator, vreću, podlošku.
Tomorrow, never.
Postavljeno 27 April 2017 - 07:43 PM
Evo mene, desi ti?
Malo si me zbunila sa tim pitanjem, dok nisam pogledao nekoliko postova ranije i opet video sebe. To sam se ja pitao zimus, a bas pre 10ak dana sam i uzeo sator i vrecu. To bi trebalo da mi posluzi do sledece zime, a u medjuvremenu cu videti i da li ce mi trebati nesto bolje (ili samo drugacije) ako krenem i sa nekim duzim hiking-om. Razmisljao sam o raznim varijantama, i raznim budzetima, ali sam shvatio da je ipak glupo da dajem vece pare na sator kada prakticno nisam ni poceo tj nisam potpuno siguran u to sta mi je stvarno potrebno.
Postavljeno 28 April 2017 - 06:21 PM
Ako si u mogućnosti, sve što ti treba možeš naći u Decathlonu u Temisvaru. Imaju sajt, ali samo na rumunskom, pa je malo teze se snaći ali može. Njihova politika je da od svake opreme, tj.za svaki sport postoji osnovna(basic) varijanta, koje je najjeftinija a zadovoljavajuceg kvaliteta. Pa taman da vidiš treba li ti skuplja varijanta... Vredi dati 1000din nekoj agenciji koja vodi izlete u taj gradDa, znam, i video sam u iglusportu ali su cene malo haha. Nasao sam nesto samo malo manje haha, i to idem da pogledam sutra.
Hvala
Sent from my SM-J500FN using Tapatalk
Postavljeno 28 April 2017 - 07:09 PM
Eh, Temisvar. Kako da stignem do Temisvara ako nemam sator, vrecu i ostalo?
Uzeo sam gorionik jutros, ispruzio sam se ali to je jedna od stvari koje ce biti cesto koriscene pa onda nije problem dati malo vise. Jedino nisam nasao kartusu sa navojem a nije mi se davalo milion evra koliko, manje-vise, traze u Iglusportu za onu od 100 grama. Otisao do Rode, jer znam da su oni imali te stvari, i imaju ali samo one bez navoja...
Kupio i dva McKinley ranca u Intersportu za po 900 dindzi, da igraju ulogu prednjih bisaga dok to pitanje ne resim trajno.
Postavljeno 28 April 2017 - 10:38 PM
Uzeo sam gorionik jutros, ispruzio sam se ali to je jedna od stvari koje ce biti cesto koriscene pa onda nije problem dati malo vise. Jedino nisam nasao kartusu sa navojem a nije mi se davalo milion evra koliko, manje-vise, traze u Iglusportu za onu od 100 grama. Otisao do Rode, jer znam da su oni imali te stvari, i imaju ali samo one bez navoja...
Pogledaj u metrou u Krnjaci.. bilo je prosle godine campingaz i ona druga (ne mogu da se setim naziva).
https://picasaweb.go...208760685671353
Postavljeno 10 May 2017 - 02:10 PM
Postavljeno 17 May 2017 - 07:48 PM
Kineska kopija po deset puta nizoj ceni... Za sada se mucim da ih podjednako podesim, kompas i pritisak su podeseni, visina se trenutno razlikuje za 3~4 metra nije strasno ali ne uliva mi poverenje. Videcemo sledecih dana sta ce se desavati, ipak deset puta niza cena
Postavljeno 18 May 2017 - 03:39 PM
Prati ovo cudo Suunto-a koji metar gore dole koji hektopaskal gore dole ali prati. Doduse malo je nervozniji od Suunto koji verovatno koristi bolji procesor i slozeniji algoritam. Ali dok ga podesis... morao sam da unesem neku cudnu deklinaciju za kompas od 7 stepeni E da se poklopi sa Sunnto kome je iskljucena deklinacija. Isto vazdusni pritisci na nivou mora se razlikuju mada nisam siguran koliko je i Suunto tu tacan. Nema veze vazno da radi ja uzeo ovo samo zbog trenda vazdusnog pritiska i velikog grafikona kao i temperature posto se ovaj ne nosi na ruci pa je tacnije meri, sve ostalo mi dodje pride za ovih 2700 dinara.
Postavljeno 18 May 2017 - 11:05 PM
@bakara Kupio ovde (link) bilo snizenje sa 55$ na 23$. Pazario na vreme he,he... Sada su na snizenju samo modeli sa crnim ekranom, ja bih to izbegavao ali mozda neko voli takve. Firme su SPOVAN (link) i NORTH EDGE (link) i nije da su bas jeftini satovi. Inace ovo nije 100% kopija Suunto Core razlikuje se malo ima koju opciju manje.
Postavljeno 20 May 2017 - 04:16 PM
Suunto kao drugi sat nosim više od 10 godina i mučim ih u svim prilikama osim kad radim. Generalno sprave koje trpe sve. Stari X lander nosi drug i dan danas, a ja sam pre neku godinu prešao na Core all black.
Nemam potrebu za takvim spravam al ih volim. Nikada nisam proveravao tačnost u apsolutnom smislu. Uvek sam ih koristio da pokažu razliku. Ono na početku Avale je xy nm a vrhu je xy tako da je uspon zz.
Ova vrsta satova je generalno govoreći prevaziđena. Satovi sa GPSom su mnogo napredniji ali i mnogo brže jedu bateriju.
Sve u svemu, sa današnjim telefonima, ovo je više modni detalj nego izvor informacija.
Postavljeno 20 May 2017 - 06:03 PM
Postavljeno 20 May 2017 - 07:22 PM
Samo da znate, ona prica kad raste vazdusni pritisak da to znaci poboljsanje vremena ne drzi vodu.
A cuj, jedna od prvih stvari koju dete nauci, posle "hocu na jutjub", je sta je polje niskog pritiska i kako to znaci da nema da se ide napolje.
edit. Ah, kanda sam lose procitao tvoj post. Nevrmajnd, necemo u to
1 članova čita ovu temu
0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika