Glavna caka je fer play. Ili neka uvedu sve supstance kao dozvoljene pa neka se onda svi drogiraju legalno...
Preterali bi. Ovako je to kao nelegalno, kao se kontroliše i oni se kao ne dopinguju. Opet pravim paralelu s fudbalom. Ti ne možeš sprečiti igrače da se vuku. Ako uvedeš to kao dozvoljeno, onda opet nemaš igru. BIće kao ragbi. Ovako, kad sudija vidi, svira. A nekad i ne svira, jer "nije video". Ko igra, tačno zna koja je granica i šta se u praksi svira. Isto je i sa dopinzima. Ovako je to kao pod nekom kontrolom, pa nemaš baš mutante. Kad bi dozvolili neke dopinge, onda bi bila fora ko će uzeti više, jačih dopinga. Ne može se tome stati na kraj. Na žalost.
Inače, uvek su bili u prednosti sportisti iz Amerike, Rusije jer njihovi naučnici su pravili brzo nove supstance koje još nisu na listi zabranjenih. Ostali se tu teže snalaze. Nije lepo, al' kako tome stati na kraj?
Uglavnom, koliko god mi je ružan profi sport, isto mi je ružno sad drvlje i kamenje na Ben Džonsona ranije, sad na Lansa. Rade ljudi što i svi ostali.
Ovako neki uzimaju, neki kao ne uzimaju, neki uzimaju pa ih ne uhvate i ispadne kao da ne uzimaju, vise se ne zna ko pije ko placa...
Meni nije toliko bitan Armstrong, manje vise znao sam kako je postao bivsi sedmostruki pobednik Toura. Krivo mi je za Hincapia, Vande Veldea, Liphamera...
Sve su to momci koji 10 godina, jos od US Postala kriju to...Hincapi je 17 godina vozio Tour, usao u istoriju i sada na kraju karijere priznao da je bio dopingovan...
A Livaj je pod istragom cele sezone od strane Amera a njegov tim Omega nije ni znao... Tek sada...
Ovi ljudi su mogli da kazu istinu pre 10 godina, da eventualno dobiju 2 godine suspenzije i da probaju da se vrate cisti u biziklizam...
A ovako, posle 10 godina mislim da je vec kasno...
Pa, čisti se ne bi vratili. Bez dopinga kad voziš, treniraš, možeš i da ispustiš sebi gume odmah. To je sve deo igre. O tome se ne priča javno, ali se zna. Ne vidim način da se to iskoreni. Jedino da se zabrani profi sport. Nezdrav je, licemeran (zbog dopinga i ostalih muvanja). Samo amaterski: takmičenje sa samim sobom, da postaneš bolji.