Magic Johnson se odmah nakon sto je ustanovio da je HIV pozitivan, povukao iz profesionalnog sporta radi lecenja.
Koliko je meni poznato, ljudi sa HIV-om pod uslovom da se jako paze i redovno svakodnevno koriste lekove mogu jos dugo godina da zive, ali da se ponovo potpuno vrate profesionalnom sportu i takmice u najjacoj ligi na svetu, to moze samo Magic Johnson. Sad ako ti verujes da je on i nakon povratka u svet sporta igrao i dalje sa HIV-om, u debljoj si zabludi nego sto mi se cini.
Suvise malo znam o HIVu i SIDAi tako da ne bih donosio neke sudove tipa pod kojim uslovima i koliko dugo ko moze da zivi?!?!
Sto se Magica tice, coveka ne znam licno. Znam samo ono sto sam procito o njemu i svuda sam samo nasao da je i dalje zarazen HIVom.
Znaci od kada je, 90prve, tu vest objavio, pa do danasnjeg dana i nisam nasao razlog da ne verujem u to sto sam do sada procitao,
pa te molim da mi pomognes da vise ne budem u (vecoj ili manjoj) zabludi.
Sta ti to znas a ja ne(-mogu ili -zelim da) vidim i gde si to nasao?
Nije da sam trazio ali ne mogu da se setim da sam igde naisao na bilo nikakvu info o tome da je izlecen. A ono sto je Magic takmicarski pruzio/prikazao nakon prvog povlacenja iz kosarke (ni po obimu ni po kvlaitetu i rezultatima) nikako ne bih nazvao *ponovo potpuno vratio* po nekim (njegovim dotadasnjim) sportskim merilima. Jedino je medijski bio pravi povratak, i to je u mojim ocima znacajno da (u to vreme 90tih) ljudi (pocnu) bolje shvate sta je HIV i sta je SIDA.
Jedino sto sam ja (i vecina nas ovde) tada imao nekih drugih, vaznijih problema u *zivotu*
Armstrong je pobedio rak...
nije ni prvi ni jedini, ne vidim da ga to cini posebnim...
... i pobedio ceo svet svojom iluzijom o sampionu jer je iza sebe imao dobro organizovanu i savrseno podmazanu masineriju US Postal Team-a koja je na svaki moguci nacin zelela da izgura ovog coveka da uz pomoc onoga sto je FBI nazvao najorganizovanija prevara u istoriji profesionalnog sporta, ucini nezamislivo i posle pobede "neizlecive" bolesti postane svetski sampion 7 puta za redom i ucini neucinjeno pre njega.
Sta hocu da time da kazem? Hocu da kazem da kada imas novac, slavu, poznanstva, kontakte sa pravim ljudima, za tebe ne postoji nemoguce i neizlecivo.
...a najvise zbog toga sto je pobedio rak PRE nego sto je postao (ovoliko) bogat, slavan, poznat....tj pre prve pobede na TdF
tako msm da za njega i pre 7 pobeda na TdF nije postojalo nemoguce i neizlecivo?!?!
Neucinjeno? U sportu? Samo pitanje strpljenja (publike) i posvecenosti (takmicara). Pa to i jeste olimpijski moto: brze, vise, jace.