To vicu isti oni koji u Formuli 1 znaju samo za Sumahera.
Nije on popularisao biciklizam zato sto je bio toliko "dobar" nego zato sto se njegovo "takmicenje" poklopilo sa ekspanzijom interneta, televizije i uopste globalnih komunikacija pa je sve postalo javno i trenutno dostupno. I naravno odmah napravljen veliki biznis od toga. Bicklizam je postojao i pratio se (samo mnogo teze sirim narodnim masama) mnogo pre Armstronga.
Pa da, baš to, baš je to poenta, ti koji su znali samo za Šumahera sad su saznali i za Armstronga , baš o tome govorim. Šteta je što i ti sa pijace što su tada čuli za njega, znaju i da je koristio to što jeste, pa smo sada svi drogirani
Да ли неки овде стварно оправдавају овакав модел понашања по коме може и да се оправда свака криминална и недозвољена радња, или понашање које се подводи под непоштено? Може ли ико од форумаша да ми одговори на једноставно питање: да ли је нешто у реду само зато што то сви раде? Ако је то оправдање преваре, онда да искључимо моеал из сваког сегмента живота, а колико видим, овде има доста оних који кујају како је неправедно ово или оно. Друго питање: зашто се не допусти допинг и одвоје такмичења нормалних и дрогираних у званичним конкуренцијама?
Ne, ne, ne opravdavam doping, taman posla, ali pokušavam da sagledam barem iz moje prizme kako to izgleda.
Meni je neverovatno da neko pomisli da je on to sam radio. Da je neki naš vozač, pa bih nekako i razumeo, odakle nama novac za nešto ozbiljnije, ali sam mišljenja da je to bio projekat varanja. Dakle našli su nekog ko može da se utrenira i da sa tim dopingom dobije sve za sebe, ekipu i sve koji su u tome učestvovali. Trebalo bi da su i šefa US.P., Brunela uhapsili oko svega toga.
Kod mene je ovaj problem - mislim u podsvesti svojoj da su se svi cepali i ranije, a da je samo Lens otkriven - odnosno Lens je otkriven jer je to bila čitava ekipa koja je "radila" 7 godina. Postojalo je i ranije, možda ne toliko organizovano, "profesionalno" ili kako već da napišem, ali niko ne pominje ovde generaciju Induraina, cela ta ekipa na čeličanama je uzimala EPO. I prošlo.
I Frum, daj Bože da grešim koristi nešto ne dozvoljeno...nekako im ne verujem u poštenje...
Ali hajde ako neko ima strpljenja, da pogleda koja su vremena na istim/sličnim etapama ili hronometrima na Turu tada kod Lensa i sada, pa i kod Indurainove generacije.... Ako su ista vremena kao iz doba Lensa, onda se i sada cepaju. Jeste nešto malo napredovala tehnika, ramovi su lakši i td...ali opet. Jesam za to da se svima njima treba sve oduzeti, ko god je uhvaćen u varanju. Ali sam mišljenja da se to pušta zbog svog tog cirkusa. Možda grešim, ali ne verujem u njihovo poštenje, ni danas. Takav sam kakav sam. Naš Gajičić vozio 14 etapa Gira (koliko me sećanje služi u Aleziju) i od tada batalio skroz bicikl, ono smučilo mu se...Baš je govorio između redova, ako se ne cepaš muški profesionalno a za šta treba ogromna kinta, džaba se lomataš...to sam čitao u Žurnalu, trebalo bi da imam kući taj isečak, baš ću pokušati da pogledam...
I teniseri su mi sumnjivi. Svaka druga po 5 sati, pogledajte Đoku, Nadala i ekipu tu iz vrha, kako igraju maratone i na šta liče...e sada najgore je što biciklisti i posle takvih maratona, sutra opet teraju etapu...ne znam ni sam, nisam pametan po tom pitanju...
Rukometaše isto pa i vaterpoliste, malo, po malo pa uhvate. Naš rukometaš pre nekoliko meseci uhvaćen za kokain, straota (proguglajte)!