Jump to content

Fotografije
* * * * * 1 glasovi

Pad legende, idola biciklizma Lensa Armstronga!

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
629 odgovora na ovu temu

#441 Smasher

Smasher
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3315 posts

Postavljeno 24 February 2018 - 08:44 PM

Stvar je u tome sto licnosti tj. narkoman ili narkomani jesu odrasle zrele osobe, koji tacno znaju  sta i zasto uzimaju, pogotovo kako to deluje na njihovo telo.... Ako zivite u okruzenju elitnog sportiste formalno obrazovanje puno ne znaci okruzeni ste svim i  svacim, lekarima, menadzerima, citavim timovima koji vode racuna o svakom aspektu zivota uglavnom narkomana kojima sve ovo sponzor placa a za uzvrat ocekuje iskljucivo vrhunske rezultate....
Problem nastaje uglavnom kada se karijere na neki nacin okoncaju prilivi, veliki ugovori i nestvarne premije nestanu i nastupi realan zivot...
Dolazi se prakticno pred poznatu kletvu - dao Bog imao pa nemao... od te kletve  se samo najjaci i najsposobniji uspeju spasiti, a tu obrazovanje malo znaci...eto zivog primera u Lensu.... borba, kancer, borba, ponizavanja najteze vrste, i ponovo borba.... zivot je pre ili kasnije uglavnom takav ... 
Malo ima poslova u kojima su primanja toliko nerealno visoka kao u elitnom sportu i biznisu zabave.... cak i za elitne sportiste penzionere...
Problem jeste u tome da se Lens ne posmatra kao pojedinac vec kao personifikacija citavog zla - ne tima vec organizacije koja zapravo stoji iza cele prevare, narkomanije, itd...
Nacin da javno progovori o svemu a samim tim i preuzme svu odgovornost na sebe - posle svega- jeste ogromna hrabrost, i upravo zbog toga ja njega kao licnost i pojedinac ne osudjujem i za mene ostaje sampion u sportskom i stvarnom zivotu...

Ne bih ni ja Armstronga nazvao nikakvim sampionom, bar ne u sportskom pogledu ali u jednoj stvari mu se divim.
Kada je januara 2013. godine gostovao u emisiji Opre Vinfri ona ga je bez pardona ispitivala o svim mogucim detaljima vezanim za doping i za organizovanje istog. Lance je jasno rekao da nije njegovo da se brani ali da nije jedini koji je to koristio. Onda ga je Opra pocela ispitivati o doktoru Ferariju i o suvozacima iz tima, da li su i oni koristili nesto, kad i kako, ali je Lance jednostavno rekao da je tu da prica o sebi i svojoj krivici a ne o drugim ljudima. U momentima kad je sve sruseno i kada ga vise ni Dunav ne moze oprati ne uzima druge u usta. Iz tog komentara bi npr. FLoyd Landis mogao sto sta da nauci. :)
  • 6

"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa".   H. Ford

#442 coolg66

coolg66
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 178 posts

Postavljeno 24 February 2018 - 09:02 PM

Ne bave se dileri poslom vec kriminalom. Uslovljavaju te i te kako jer znaju da ces se navuci na drogu pa mogu prvu dozu da ti daju "dzabe" jer su oni "humani" i "razumeju" tvoje probleme. Posle nekog vremena kad prodas sve iz stana i nemas da platis sledi metak u butinu. Da ne govorimo o verovatnoci da su ti bicikle ukrali narkomani i prodali ih dilerima za dozu. I cuvaj se tog dilera kojeg nazivas "cast izuzetcima" jer on verovatno samo ceka povoljnu priliku...

Vecina narkomana kada pocinje nisu odrasle osobe i ne znaju uopste sta uzimaju jer ne bi ni uzimali, uzimaju jer su znatizeljni da nadju nesto jace da ih odvoji od tegoba realnog zivota.

Nije Lensa niko terao da se dopinguje pa nema razloga da herojski preuzima svu odgovornost na sebe. On sam je kriv na prvom mestu sto je poceo da vara. I tu odluku je doneo svesno kao odrasla osoba znajuci posledice tako da nema govora da je on sampion u sportskom i stvarnom zivotu.

1. Zar stvarno verujes da pored, skole, knjiga, roditelja, TV, filmova, Interneta, klinci ne znaju sta im se nudi ????  Ipak nisu tema klinci narkomani nego sportisti narkomani tacnije iemnom i prezimenom Lance Armstrong ...

2. Apsolutno je imao razlog, i to najveci moralni . Jedini ispravan nacin na koji je mogao da postupi jeste izlazak pred javnost i prihvatanje osude svih vrsta.

3. Ja sam izneo svoj licni stav ako si primetio, a prihvatam da tvoj ili Vas moze biti diametralno drugaciji....

Za mene je dovoljno sto je sve ili skor sve JAVNO priznao, zbog toga je kaznjen, oduzimanjem svega sto je stekao, na neki nacin i obraza a to nema cenu...

Zabranjeno mu je da ikada vise radi ono sto jedino zna i u cemu je bio najbolji da se takmici, da bude u bilo kakvom profesionalnom  kontaktu sa biciklizmom, 

verovatno i da plati vise 100mil. dolara sto kazne sto odstete...

Pa ima li vece kazne od gore nabrojanih ??? Izgubiti obrza, izgubiti postovanje, nemati posla, traziti novu sansu i postovanje sa 60 godina i nije li hrabrost prihvatiti takav zivot, dok je javna tajna da je sportska narkomanija i dalje svuda oko vas a oni koji su bili zajedno sa vama dalje normalno zive, a da su neki sa kojima ste nekada zajedno drogirali i bili tim izdali da bi bar donekle sebe oprali ??? Ali ovo je ironija zivota, dobro poznata .

• 2

#443 omega

omega
  • Members
  • 3482 posts

Postavljeno 24 February 2018 - 09:20 PM

1. Zar stvarno verujes da pored, skole, knjiga, roditelja, TV, filmova, Interneta, klinci ne znaju sta im se nudi ???? Ipak nisu tema klinci narkomani nego sportisti narkomani tacnije iemnom i prezimenom Lance Armstrong ...
2. Apsolutno je imao razlog, i to najveci moralni . Jedini ispravan nacin na koji je mogao da postupi jeste izlazak pred javnost i prihvatanje osude svih vrsta.
3. Ja sam izneo svoj licni stav ako si primetio, a prihvatam da tvoj ili Vas moze biti diametralno drugaciji....
Za mene je dovoljno sto je sve ili skor sve JAVNO priznao, zbog toga je kaznjen, oduzimanjem svega sto je stekao, na neki nacin i obraza a to nema cenu...
Zabranjeno mu je da ikada vise radi ono sto jedino zna i u cemu je bio najbolji da se takmici, da bude u bilo kakvom profesionalnom kontaktu sa biciklizmom,
verovatno i da plati vise 100mil. dolara sto kazne sto odstete...
Pa ima li vece kazne od gore nabrojanih ??? Izgubiti obrza, izgubiti postovanje, nemati posla, traziti novu sansu i postovanje sa 60 godina i nije li hrabrost prihvatiti takav zivot, dok je javna tajna da je sportska narkomanija i dalje svuda oko vas a oni koji su bili zajedno sa vama dalje normalno zive, a da su neki sa kojima ste nekada zajedno drogirali i bili tim izdali da bi bar donekle sebe oprali ??? Ali ovo je ironija zivota, dobro poznata .

Зашто није признао пре него што је раскринкан? Поразмислио, схватио шта је радио, променио се и ПРЕ него што уловљен изапао у јавност и рекао да је варао и преваром постао шампион? Није то код Опре био начин него ништа му друго није преостало.
  • 0

#444 Bole

Bole
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 504 posts
  • LocationHighpoint Club

Postavljeno 24 February 2018 - 10:03 PM

Zašto nije? Mislim da je on sa razlogom targetiran i da je nešto gadno za5rao. U ime starih vremena mu je pružena šansa da u određenom roku izađe sam i "samoinicijativno i dobrovoljno prizna".

Argument da vrhunski sport nije zdrav meni nije jasan. Naravno da nije zdrav, to svi znamo kao što znamo da niko ne ulazi u vrhunski sport i ne stremi vrhu da bi bio zdraviji. To su posebni umovi koji ostaju do kraja nedokučivi nama običnim ljudima.

Lens je za mene bio i ostao veliki šampion. To šta je osvajao je neverovatan podvig a on atleta jedan od najvećih ikada. Ko misli da je doping to uradio, još jednom kažem, ne zna o čemu priča. Svi oko njega i svi na turu su imali pristup tim stvarima ali on je kombinacijom dobro poznatih ludačkih treninga i genetike uspeo da ode na neviđen nivo.

Sve posledice koje je trpeo i trpi zbog priznanja su više nego dovoljna kazna u očima puritanaca. Ja lično mislim da je preplatio svoje grehe.

• 8

#445 coolg66

coolg66
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 178 posts

Postavljeno 24 February 2018 - 10:05 PM

Зашто није признао пре него што је расринкан? Поразмислио, схватио шта је радио, променио се и ПРЕ него што уловљен изапао у јавност и рекао да је варао и преваром постао шампион? Није то код Опре био начин него ништа му друго није преостало.

Nema on kao profesoinalac sta da prizna, nije on svojim ponasenjem nikog zdarvsteveno ili zivotno ugrozio sem sebe samog, on je tu da se takmici i da opravda sredstva koja su u njega ulozena a WADA, i UCI  i ne znam jos koje regulatorne organizacije su tu i posao im je da brinu o regularnosti takmicenja i da su bili dovoljno strucni do ovakvih stvari ne bi ni doslo.

Sve inspekcije su imale apsolutno sve instumente u rukama i mogucnosti uvida rezultate svih takmicara a pogotovo njegovih kao sampiona.

​Sem toga nesto ne pamtim da je neko nosto priznao pre nego sto je bio raskrinkan ili uhvacen u varanju, sto naravno ne opravdava njegovo ponasanje, ali moramo biti svesni da smo mi svi ipak samo ljudi i gresni cak i po svetom pismu i Bogu a to nikad ne treba zaboraviti...

Priznanje kod Opre smatram kao njegov licni moralni cin, cime god da je bio motivisan, verovatno i sa mnogo para, i publiciteta...

​U glavnom u profesionalnom sportu takmicari su tu da daju svoj maksimum a regulatorne organizacije treba da obezbede regularnost takmicenja .

​Iz takmicenja u takmicenje vidimo koliko je rad tih organizacija povrasan, navodim samo primer Sagana i Kevendisa.... A pitam se da li je Kevendis bilo sta priznao cak naprotiv !!! 

​Imamo slucaj da je jednom elitnom takmicaru pre 6 meseca nadjeno u urinu DUPLA kolicina neke inace u normalnim granicama dozvoljene supstance, a on se i dalje takmici.... 

​E ovo je glavi problem sto regulatorne orgaizacije svoj posao ne rade dovoljno efikasno i na dovoljno visokom nivou !!!

• 2

#446 omega

omega
  • Members
  • 3482 posts

Postavljeno 24 February 2018 - 10:26 PM

Nema on kao profesoinalac sta da prizna, nije on svojim ponasenjem nikog zdarvsteveno ili zivotno ugrozio sem sebe samog, on je tu da se takmici i da opravda sredstva koja su u njega ulozena a WADA, i UCI  i ne znam jos koje regulatorne organizacije su tu i posao im je da brinu o regularnosti takmicenja i da su bili dovoljno strucni do ovakvih stvari ne bi ni doslo.
Sve inspekcije su imale apsolutno sve instumente u rukama i mogucnosti uvida rezultate svih takmicara a pogotovo njegovih kao sampiona.
​Sem toga nesto ne pamtim da je neko nosto priznao pre nego sto je bio raskrinkan ili uhvacen u varanju, sto naravno ne opravdava njegovo ponasanje, ali moramo biti svesni da smo mi svi ipak samo ljudi i gresni cak i po svetom pismu i Bogu a to nikad ne treba zaboraviti...
Priznanje kod Opre smatram kao njegov licni moralni cin, cime god da je bio motivisan, verovatno i sa mnogo para, i publiciteta...
​U glavnom u profesionalnom sportu takmicari su tu da daju svoj maksimum a regulatorne organizacije treba da obezbede regularnost takmicenja .

Наравно да је угрозио и остале тако што је уместо да се заложи за здрав спорт, он користио средства која су 1.ЗАБРАЊЕНА 2.ШТЕТНА и дао пример и смернице осталима да је то у реду ако те не ухвате.
Морални поступак би био да је признао раније, ово писле је само изазивање сажаљења. Као када неко зцекне колима човеја и здими пошто нико није видео, а у случају да има сведока, он призна. :) па не мора сад. Наравно да форуми морају да раде свој посао, то и није упитно. Овде је и даље присутно неусаглашеност принципа. Неком је преварант (доказани) оличење шампиона, неком није.

Zašto nije? Mislim da je on sa razlogom targetiran i da je nešto gadno za5rao. U ime starih vremena mu je pružena šansa da u određenom roku izađe sam i "samoinicijativno i dobrovoljno prizna".
Argument da vrhunski sport nije zdrav meni nije jasan. Naravno da nije zdrav, to svi znamo kao što znamo da niko ne ulazi u vrhunski sport i ne stremi vrhu da bi bio zdraviji. To su posebni umovi koji ostaju do kraja nedokučivi nama običnim ljudima.
Lens je za mene bio i ostao veliki šampion. To šta je osvajao je neverovatan podvig a on atleta jedan od najvećih ikada. Ko misli da je doping to uradio, još jednom kažem, ne zna o čemu priča. Svi oko njega i svi na turu su imali pristup tim stvarima ali on je kombinacijom dobro poznatih ludačkih treninga i genetike uspeo da ode na neviđen nivo.

Sve posledice koje je trpeo i trpi zbog priznanja su više nego dovoljna kazna u očima puritanaca. Ja lično mislim da je preplatio svoje grehe.

Да би рекли да је највећи икада атлета, морали бисмо да упоредимо све спортисте на свету. Ми чак ни не знамо каква је његова генетика, али знамо да се допинговао. Можемо слободно да претпоставимо да је увек био допингован. Доказано је. Можда је био слабе генетике, али је имао приступ најбољим НЕДОЗВОЉЕНИМ средствима.
  • 0

#447 marvas

marvas
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 464 posts
  • LocationBeograd/Surcin

Postavljeno 24 February 2018 - 10:29 PM

A steroidi su samo ono sto je na crnoj listi, znaci da sutra dozvole koriscenje stem celija ili hormon rasta (banalan primer) onda bi to bilo potpuno ispravno?

Послато са E6633 уз помоћ Тапатока
  • 0

#448 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14992 posts

Postavljeno 24 February 2018 - 10:40 PM

Da bismo poredili sampione oni bi morali da osvoje neku titulu...

• 0

#449 Bole

Bole
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 504 posts
  • LocationHighpoint Club

Postavljeno 24 February 2018 - 11:00 PM

Postoji još jedan bitan aspekt a to je nedostatak konzistentnosti u primeni pravila pa se tako stiče utisak da je ok da neki sportisti ne podležu doping kontroli a njihova zemlja je osnivač agencije za suzbijanje dopinga. Ili recimo neki sportisti šalju uzorke preko okeana tako da može da se desi da uzorak urina ne pripada uopšte sportisti. Ili recimo banuju Šarapovu a Serena je prehlađena ili nije ponela mobilni pa nisu mogli da je dobiju da uzmu uzorak. 

Da vidimo šta će biti sa Frumom, živo me interesuje.

Dobar tekst   https://deadspin.com...e-on-1821436636

• 4

#450 coolg66

coolg66
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 178 posts

Postavljeno 24 February 2018 - 11:42 PM

Наравно да је угрозио и остале тако што је уместо да се заложи за здрав спорт, он користио средства која су 1.ЗАБРАЊЕНА 2.ШТЕТНА и дао пример и смернице осталима да је то у реду ако те не ухвате.
Морални поступак би био да је признао раније, ово писле је само изазивање сажаљења. Као када неко зцекне колима човеја и здими пошто нико није видео, а у случају да има сведока, он призна. :) па не мора сад. Наравно да форуми морају да раде свој посао, то и није упитно. Овде је и даље присутно неусаглашеност принципа. Неком је преварант (доказани) оличење шампиона, неком није.

Да би рекли да је највећи икада атлета, морали бисмо да упоредимо све спортисте на свету. Ми чак ни не знамо каква је његова генетика, али знамо да се допинговао. Можемо слободно да претпоставимо да је увек био допингован. Доказано је. Можда је био слабе генетике, али је имао приступ најбољим НЕДОЗВОЉЕНИМ средствима.

Treba li da verujem da kad predjete preko crvenog sami odete i prijavi te se ??? Ipak ste svojim posupkom nekome nemarno mogli ugroziti zivot....a samim nepostovanjem pravila duzni ste i drzavi u vidu placanja kazne... jel to sto vi zastupate je otprilike to...

Donekle Vam zavidim na izuzetnim i cvrstim moralnim nacelima, ali plasio bih vas se kao krajnjeg suda .

Mada mi nije jasno na koji  je nacin ovaj nadrogirani ugrozio zivote ostalih ??? A pogotovo mi nije jasno kako je on svojim drogiranjem postavljao smernice za sportiste kao samostalnim izgradjenim licnostima ??? 

• 2

#451 Bole

Bole
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 504 posts
  • LocationHighpoint Club

Postavljeno 24 February 2018 - 11:47 PM

I da ne zaboravimo da detekcija PED kaska 1-2 generacije za onim što se koristi tako da ako žele mogu praktično svakog da "sruše" par godina nakon penzionisanja.

• 0

#452 omega

omega
  • Members
  • 3482 posts

Postavljeno 24 February 2018 - 11:48 PM

Treba li da verujem da kad predjete preko crvenog sami odete i prijavi te se ??? Ipak ste svojim posupkom nekome nemarno mogli ugroziti zivot....a samim nepostovanjem pravila duzni ste i drzavi u vidu placanja kazne... jel to sto vi zastupate je otprilike to...
Donekle Vam zavidim na izuzetnim i cvrstim moralnim nacelima, ali plasio bih vas se kao krajnjeg suda .
Mada mi nije jasno na koji  je nacin ovaj nadrogirani ugrozio zivote ostalih ??? A pogotovo mi nije jasno kako je on svojim drogiranjem postavljao smernice za sportiste kao samostalnim izgradjenim licnostima ???

Не прелазим на црвено. Али то и није поента.
  • 0

#453 coolg66

coolg66
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 178 posts

Postavljeno 25 February 2018 - 12:09 AM

Не прелазим на црвено. Али то и није поента.

Pametnom dosta ....

• 0

#454 Smasher

Smasher
  • Members
  • 3315 posts

Postavljeno 25 February 2018 - 07:52 AM

Postoji još jedan bitan aspekt a to je nedostatak konzistentnosti u primeni pravila pa se tako stiče utisak da je ok da neki sportisti ne podležu doping kontroli a njihova zemlja je osnivač agencije za suzbijanje dopinga. Ili recimo neki sportisti šalju uzorke preko okeana tako da može da se desi da uzorak urina ne pripada uopšte sportisti. Ili recimo banuju Šarapovu a Serena je prehlađena ili nije ponela mobilni pa nisu mogli da je dobiju da uzmu uzorak.

Da vidimo šta će biti sa Frumom, živo me interesuje.

Dobar tekst https://deadspin.com...e-on-1821436636

Upravo to je ono na sta ja konstantno aludiram. Na onima koji se dopinguju je da pokusaju, a na onima koji sprovode kontrole je da to sprece. Pa i Agasija na primer nikad ne bi provalili da nije izdao onu njegove knjigu gde je sve objasnio.
Era Lensa Amrstronga i njegovih kolega je, usudicu se da kazem, po pitanju biciklizma najmracnija era biciklizma koja je svakako mogla biti sprecena ili bar bolje kontrolisana da su nadlezne institucije za antidoping bolje radile svoj posao.
Uvodjenjem biloskog pasosa u 2008. godini je situacija svakako daleko bolja ali oni taomicari koji zele da budu fizicki korak ispred drugih su svakako i dalje tu. Procitao sam tekst o Frumu i kaze da je za 24 sata koristio pumpicu 32 puta, to jest 32 udaha a dozvoljeno je maximalno 16. Taj podatak u tom slucaju govori da je Frum toliko tezak asmaticar da ne samo da nikad ne bi smeo sa sedne na bicikl nego ne moze da sastavi 2 sata sna a da ga ne budi sistanje u plucima. Ja to dobro znam jer i ja takodje imam astmu koja je npr. uzrokovana alergijskom reakcijom i kada imam napad, jedan udah iz spreja Ventolin je apsolutno dovoljan da mi otvori bronhije na plucima. Od 32 puta mislim da bih bukvalno dobio krila.
Ne pise se dobro Frumu a i ne treba. Ako su sankcionisali Armstronga i postavili na zid srama neka to urade sa svakim ko zloupotrebljava upotrebu lekova.

Po meni, jedini nacin da se biciklizam potpuno izbalansira i da mu se iskoreni doping je apsolutna i potpuna kontrola takmicara, pre i posle takmicenja u celoj godini i skracenje ruta pro tureva jer ono sto se danas vozi i na nacin na koji se vozi, pa ma kako da si fizicki spreman, nemoguce je normalan izvoziti, pa i ako uspes, razara ti organizam na vise razlicitih nacina....
  • 4

#455 IgorN

IgorN
  • Members
  • 5517 posts

Postavljeno 27 February 2018 - 04:30 PM

...U momentima kad je sve sruseno i kada ga vise ni Dunav ne moze oprati ne uzima druge u usta. Iz tog komentara bi npr. FLoyd Landis mogao sto sta da nauci. :)

koliko sam razumeo, po tebi Floyd je takodje trebalo da cuti, kao Filippo Simeoni?

• 0

#456 IgorN

IgorN
  • Members
  • 5517 posts

Postavljeno 27 February 2018 - 04:45 PM

http://www.roadbiker...g-to-the-future

• 0

#457 coolg66

coolg66
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 178 posts

Postavljeno 03 March 2018 - 08:26 PM

Odlican tekst kojeg je i Velo preuzeo i taman sam zeleo da ga postavim...

http://www.velonews....e-future_457621

• 0

#458 Smasher

Smasher
  • Members
  • 3315 posts

Postavljeno 08 March 2018 - 04:36 PM

koliko sam razumeo, po tebi Floyd je takodje trebalo da cuti, kao Filippo Simeoni?

Suština nije u tome što je Flojd rešio da otkrije misteriju oko Armstrongovih titula, nego način na koji je to uradio. Kada je vozio rame uz rame sa Lensom, nije mu smetalo što se Armstrong dopinguje. NIje mu smetalo ni što on to takođe radi, i nije mu smetalo ni kada je 2005. godine na isti taj način osvojio Tur de France koji mu je ubrzo potom zbog dopinga oduzet kao i licenca za bavljenje profesionalnim biciklizmom na 2 godine. Odlučio je da "propeva" tek onda kada su mu sve lađe potonule, ego bio duboko povređen a šanse za povratak na drum uz bilo koju ekipu na Pro Touru višestroko umanjene. Tek tada kada više nema šta da izgubi, on odlučuje da provestli javnost i istinu izvede na videlo. Sasvim je OK to što je sve rekao u javnosti jer da nije on kad tad bi to uradio neko drugi, ali način i vreme kada je to uradio.... E to dovoljno govori da je bio ljiga od čoveka, malte ne veća od Armstronga.......

• 0

#459 IgorN

IgorN
  • Members
  • 5517 posts

Postavljeno 08 March 2018 - 05:12 PM

...Kada je vozio rame uz rame sa Lensom, nije mu smetalo što se Armstrong dopinguje. NIje mu smetalo ni što on to takođe radi,..

otkud znas ovo? Mozda mu i jeste smetalo ali je verovao da drugacije ne moze da dobije mesto u ekipi/pelotonu.

Koliko sam (malko) pratio pricu Lance nije bio najprijatnija osoba ako si isao protiv njega (i njegovog sistema).

Ne verujem da je to bilo mnogo diskusije, argumentacije i bilo kakve druge demokratije. My way or the highway!

Postojem tvoje misljenje ali stvari vidim drugacije i msm da je pokajanje OK bez da ulazim zasto se ono desilo.

• 0

#460 srdjoni

srdjoni
  • Members
  • 2433 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 08 March 2018 - 05:29 PM

msm da je pokajanje OK bez da ulazim zasto se ono desilo.

Pa pokajao se i Lens. Znači, sad je sve ok :)

• 0
Homesick for a place you've never been...

2 članova čita ovu temu

0 članova, 2 gosta, 0 anonimnih korisnika