Тако је, може се дискутовати. То наиме и радимо. Дискутујемо. Допинговање није исто као и дрогирање, али рекао сам већ да и у неким званичним публикацијама користе термин дрога за допинг што значи да постоји и научна струја размишљања у том смислу. Не бих ширио причу на хуманитарне организације и слично, никада не бисмо завршили. Што се тиче Хендриксове музике, ни ту није баш све цвеће и пролеће откад је познато да је Америка уложила силан новац у популаризацију своје музике широм света што укључује мегамасовно пуштање на свим медијима, писање о томе и утицање на многе друге начине.
Mislim da ovo potpada pod termin "internet stručnjak". Informacije bez pravog razumevanja i izvlačenje pogrešnih zaključaka. "Drug" je engleski izraz koji obuhvata i lek i drogu. Tehnički: svaka supstanca koja unošenjem u organizam menja psiho-fizičko stanje tog organizma. Otud je, pretpostavljam, u publikacijama na engleskom korišten termin "droga" - što ne znači da stručnjaci doping izjednačavaju sa opijatima. Mislim da je stručni termin "performance ehnancing drug (PED)".
Što se drugih aspekata humanitarnih akcija i muzike tiče - slažem se. Može se i o tome dosta pričati. Međutim, dok si po tom pitanju spreman sagledati širu sliku (ili dodati sve negativne aspekte), dotle si po pitanju dopinga i "varanja" nespreman za proširenje i sagledavanje pozitivnih aspekata. Znam nekoliko izuzetnih ljudi za koje bi, kada bih naveo samo njihove mane i greške, čitalac (pogotovo onaj koji je strog i ne razmišlja da uvek postoji i druga strana) pomislio da su grozni ljudi. Isto važi i obrnuto, naravno.