Downhil prvenstvo Crna Trava
Posted 08 June 2008 - 07:08 PM
Posted 08 June 2008 - 07:31 PM
Idemo od pocetka. Krecemo iz Skoplja negde oko 8:15 ujutru i uz put skupljamo ljude koji su dosli iz Bitolja. I tako picimo bez problema po putu ka Crnoj Travi. I umesto da skrenemo prema Surdulici mi odemo jos severnije i preko Grdelice-Vlasotince eto nas u Travi. Popeli smo se gore gde treba da bude staza. Kisa se isturila iznad nas. Prirodan nagib je izuzetno dobar i omogucava veliku brzinu kretanja nadole. Ali sam teren nije spreman da bude za DH kakav sto je sad. Mora da se uradi koji skok, wallride itd itd. Ima nekoliko prirodnih skokoa od kojih jedan je majkoooooooooo. Imam primedbu na duzinu staze koja nije ispala bas kako sto je pisano prethodno. Ali bice to ispravljeno. Mi smo lepo pokazali ljudima tamo snimke iz Bugarske kada smo bili sad tamo i objasnili sta sve treba da ima na jednoj stazi. Ima jos mesec dana da se staza lepo pripremi i da se dovede u lepo svetlo. Ali za to treba da se uradi mnogo. Da se pokosi neka trava, da se pokrce svi oni zbunovi, pa i da se rucno donese neko kamenje da bude sto ekstremnija staza. Uz pomoc drvenih dasaka se moze uraditei wallride i skokovi. Gore visoko u sumi moze da se trasira put koji bi bijo fantastican jer bi bijo veoma brz na onoj utabanoj zemlji. Dali smo nekoliko misljenja gde treba da se uradi skok, wallride, drop itd itd. Nadam se da ce da nas poslusaju i da sve to urade. Znam da je prva trka koja se organizuje u Srbiji ali mislim da ta priroda pruza vise nego sto smo mi videli. Dobili smo obecanje da ce za 2-3 nedelje staza da bude 60-70% gotova. tada cemo opet posetiti Crnu Travu kako bi videli koje je stanje i normalno da pomognemo malo u trasiranju i organizaciji. Nadam se da ce jos neko drugi iz Srbije da dodje u Travi i da se malo vozimo. Posto vreme nas nije posluzilo danas nema mnogo slika, vec samo nekoliko onako bezveza
p.s Hvala jos jednom na toplom gostoprimlju i na lepe kobasice i na ambijenat na pusnicu. Hvala i pozdrav
Posted 06 July 2008 - 04:56 PM
Ukoliko mozes postuj na ovu temu extreme foruma http://www.x3mgym.co... ... 90.30.html
sve informacije sa kojima raspolazes koje se ticu DH trke.
Videces jos neka pitanja koja su postavljali moguci takmicari na koja ja ne mogu da dam odgovor.
Hvala,
Posted 06 July 2008 - 07:08 PM
Posted 06 July 2008 - 07:55 PM
Posted 23 July 2008 - 06:42 AM
MTB do groba a i posle...
Posted 23 July 2008 - 09:28 AM
Posted 23 July 2008 - 10:54 AM
Posted 23 July 2008 - 01:26 PM
E vala si rekao
Zna mali Kraljic da vozi i te kako, ima on i tehnike za spust, ali uopste nije ni los uzbrdo. Treba da bude primer svima. E sada o nacinu merenja nemam sta da komentarisem posto nisam bio drugi dan... hteo sam da jednu nedelju provedem u miru i tisini, mada mi je u jednu ruku i krivo sto Vas nisam gledao...
Posted 23 July 2008 - 10:37 PM
Na kvalifikacijama se nije pojavio jer je imao problema sa bajkom(i sam si video kakav je bajk) jer je pao pre kvalifikacija kad se spustio sa nikolom i ivom pa je zakasnio na pica pa je sudija rekao da je to njihov propust sto su zaboravili da provere dal su svi takmicari tu i da ce on startovati prvi..
Kako prvo nemojte da iznosite neistine, ne da dokazes nesto meni nego da ljudi koji nisu bili u Crnoj Travi znaju istinu. Dobro znam kako je mali prosao stazu. Imam potvrdne reci od momaka iz Skoplja da je decko posao kao iz katapulta, ali na sredini staze je pao(tako mi je preneseno od decka koji bijo redar na tom mestu, mozda me lagao) i koje je njegovo vreme? Kako drugo svi momci su krenuli na kvalifikacije ispred internata. Komplet svi osim taj Nemanja ili kako god da se zove. Znaci tu je bijo i Nikola i Ivo a ne gore na stazi da je voze. Komplet su se napakovali u kamijon i otisli na start. Kako trece mnogo dobro se znaju pravila kada se vozi jedna trka. Koga nema na kvalifikacijama nema ga ni na trku. Na konacnim rezultatima ga jednostavno potpisuju sa DNS. Znaci nema nikakvih komentara oko tog propusta. Kako cetvrto decko se nijednom nije spustijo sa bajkom za ceo vikend i odjednom uradi vreme 2:19(sa jednim padom ako je istinito). A neko se ubijao od vozenje te staze i uradi na kvalifikacijama 2:15 i to leteci stazu bez jedne jedine greske Ako je toliko spreman neka dodje u Skoplju mi kao klub dajemo za sponzorstrvo jednu DH masinu i neka vozi.
Posted 24 July 2008 - 06:33 AM
Bez kvalifikacija ne moze u finale, a to sto je nekom bajk pokvaren u vreme kvalifikacija, to je njegov problem a ne problem ostalih takmicara.
A da, da napomenem, da su pustivsi ga u trku,organizatori,su preksili pravilo da se takmicari mogu trkati samo sa DH bajkovima!!!!
Dalji komentari su suvisni!!!!
Posted 24 July 2008 - 07:12 AM
Kao drugo, Nemanja je prošao stazu pre svih Vas jer je došao ranije. Nije bilo potrebe da bude ceo dan na stazi i da se umara(vozio je xc trku u subotu) jer staza nije teška! Svi XC vozači fanatica su vozili stazu! Po ko zna koji put ponavljam Nemanja se spustio sa Ivom, Nikolicom i čini mi se Vučkovićem pre kvalifikacija, kad je trebao da ode gore saznao je da su oni već otišli sa pincom. Ja sam otišao do Gaše i pitao ga šta da radimo? Dogovoreno je da ide prvi na trci jer nema vreme sa kvalifikacija!
Dalje ono što imam da kažem svima koji su bili na trci, to što niste dozvolili da Nemanja uđe u pinca kad ste se penjali gore i što je morao da skida prednji točak i da se nervira zbog Vas velikih jebača i velikih dh vozača. Pokazujete da ste se usrali čim je došao novi klinac koji vam je razbio bulje. Neću komentarisati vaše komentare ''šta ćeš ti ovde sa tima bajkom''? i smejali ste mu se.
i dalje ne mogu da verujem da ne možete da se pomirite da Vas je ODRAO momak koji trenira, koji je nova nada i koji svima može da drži časove vožnje. Momci koji su odustali od trke jer su im se pregrejali diskovi, zaprljalo ulje u viljušci itd trebali su da pozajme Nemanji bajs da ga malo produva!
Što se tiče ponuda za bike, mislim da će Nemanja biti oduševljen! Krivo mi je jer je Fanatic godinama povezan sa Oxigenom iz Skopja i imamo jako dobre odnose( barem stara XC ekipa) Mikić, Kondev, Gunda... Doći ćemo vrlo rado u Skopje na trku ako treba i par dana ranije pa da se lepo družimo i dokažemo da je Nemanja jako dobar spustaš!
www.novisadbike.com
Posted 24 July 2008 - 07:18 AM
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users