Jump to content

Fotografije

Kaciga

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
246 odgovora na ovu temu

#81 Ivan_xcv

Ivan_xcv
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 229 posts
  • LocationNiš

Postavljeno 20 August 2013 - 07:33 PM

Imam jedno pitanje, uzeo sam danas kacigu u capriolu, neka 2500, nije losa, dodjem kuci sve namestim kako treba, ima mali luft od 0.5-1cm kad je maximalno podinem (kad krenem da je cupam iz glave :D ) i kaze mi cale da mora da bukvalno prijanja uz glavu... tj. da ne sme da postoji nikakav luft jer onda nema poentu... Ako ja nedo bog padnem da mi mnogo manje znaci ako postoji luft i ako je kaciga odmah uz glavu (bez ijednog milimetra prostora) jer onda mnogo bolje stiti glavu.
Da li je to istina? Meni je tako mnogo neudobnije ali me zanima da li je stvarno tako jer necu da rizikujem zivot zbog neudobnosti :D
  • 0

#82 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 14992 posts

Postavljeno 20 August 2013 - 10:53 PM

Zvucace smesno ali biciklisticka kaciga je prvenstveno smisljena da zastiti glavu prilikom pada pri malim brzinama u nesreci koja NIJE IZAZVANA U SUDARU SA DRUGIM VOZILOM. Znaci staje Lens na semafor zaboravio da izvadi nogu i prospe se po asfaltu ali srecom ima kacigu na glavi. Zato sluze biciklisticke kacige. E sad verovatno ste primetili da BMX, dirt biciklisti i skejteri koji padaju non stop ne nose biciklisticke kacige vec "normalne" kacige koje daleko bolje cuvaju glavu jer imaju vecu kontaktnu povrsinu. Kada se ide jos brze nizbrdo onda je fullface kaciga logican izbor. Ali problem je sto je u tim kacigama vruce preko leta i dok skejteri i BMX ekipa izvedu nekoliko trikova pa onda stanu da ohlade biciklisti voze, voze, voze... Zato su izbusili mnogo rupa na kacigi, pa je aerodinamicki oblikovali, pa je olaksali... i umanjili njenu sposobnost da zastiti od povrede. Zato biciklisticke kacige sluze za ono sto je napisano na pocetku ovog teksta, a ostali nose normalne kacige. Da li ste nabavili dobru kacigu? Evo jednostavnog testa, udarite pesnicom po kacigi ne previse jako ali dovoljno da osetite udarac po lobanji. Ako niste osetili bol vec kao da vam neko trese glavu onda ce kaciga ispuniti svoj zadatak. Ako vam se neka ivica ventilacionog otvor zabije u lobanju prilikom udarca znaci da ce veliki deo energije prilikom udarca tuda preci na lobanju i da kaciga nije dobra.
  • 0

#83 Marezz

Marezz
  • Members
  • PipPipPip
  • 154 posts
  • LocationBG

Postavljeno 20 August 2013 - 11:26 PM

Jel mozes da postavis link od neke normalne kacige, nadam se da uskoro kupujem bajs pa razmisljam i o zastiti glave :D
  • 0
Zašto ne volim karbon ===> http://www.bustedcarbon.com/

#84 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14992 posts

Postavljeno 21 August 2013 - 12:01 AM

http://boardshoponli...ita/kacige.html
  • 0

#85 sashinho_almighty

sashinho_almighty
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 185 posts
  • LocationVetroviti Banat

Postavljeno 21 August 2013 - 10:42 AM

Evo jedan koristan link o kacigama http://www.bikeradar... ... ty--38165/
  • 0
"Smrt jednog coveka je tragedija, smrt miliona je statistika"

#86 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14992 posts

Postavljeno 21 August 2013 - 12:26 PM

Ma Giro kacige su americka koka-kola, bolja od kineske ali ipak koka-kola.
http://www.pocsports... ... e-concepts
https://sites.google... ... sandfacts/
  • 0

#87 draka

draka
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1060 posts
  • LocationBeograd, Trosarina

Postavljeno 21 August 2013 - 01:16 PM

Zvucace smesno ali biciklisticka kaciga je prvenstveno smisljena da zastiti glavu prilikom pada pri malim brzinama u nesreci koja NIJE IZAZVANA U SUDARU SA DRUGIM VOZILOM. Znaci staje Lens na semafor zaboravio da izvadi nogu i prospe se po asfaltu ali srecom ima kacigu na glavi. Zato sluze biciklisticke kacige. E sad verovatno ste primetili da BMX, dirt biciklisti i skejteri koji padaju non stop ne nose biciklisticke kacige vec "normalne" kacige koje daleko bolje cuvaju glavu jer imaju vecu kontaktnu povrsinu. Kada se ide jos brze nizbrdo onda je fullface kaciga logican izbor. Ali problem je sto je u tim kacigama vruce preko leta i dok skejteri i BMX ekipa izvedu nekoliko trikova pa onda stanu da ohlade biciklisti voze, voze, voze... Zato su izbusili mnogo rupa na kacigi, pa je aerodinamicki oblikovali, pa je olaksali... i umanjili njenu sposobnost da zastiti od povrede. Zato biciklisticke kacige sluze za ono sto je napisano na pocetku ovog teksta, a ostali nose normalne kacige. Da li ste nabavili dobru kacigu? Evo jednostavnog testa, udarite pesnicom po kacigi ne previse jako ali dovoljno da osetite udarac po lobanji. Ako niste osetili bol vec kao da vam neko trese glavu onda ce kaciga ispuniti svoj zadatak. Ako vam se neka ivica ventilacionog otvor zabije u lobanju prilikom udarca znaci da ce veliki deo energije prilikom udarca tuda preci na lobanju i da kaciga nije dobra.

Ja imam TSG Evolution Pro i mogu da kazem, u shumi mi je vise puta sacuvala glavu, pogotovo od udarca u bok glave. Naime, rokluno sam u bankini i preleteo preko volana i pao na bok, prilikom udarca udario glavom o zemlju i nisam ni provalio da sam zveknuo.

Ovaj modle tacnije, uzeo na popustu za 4000 u boarshopu
Postavljena slika

Tako da ako neko planira da uzme noksir, slobodno preporucujem ovu kacigu jer je vrh. Takodje je i ventilacija solidna i dolazi sa 2 debljine ulozaka. Leti na golu glavu furam deblje, a zimi sa podkapom stavim tanje. A po pitanju Fullface-a, planiram da za koji mesec narucim Madhead X2B moto kacigu.

Postavljena slika
  • 0

ಠ_ಠ

#88 sashinho_almighty

sashinho_almighty
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 185 posts
  • LocationVetroviti Banat

Postavljeno 21 August 2013 - 02:11 PM

Kakvu si ti sad glupost odvalio.
  • 0
"Smrt jednog coveka je tragedija, smrt miliona je statistika"

#89 djape48

djape48
  • Members
  • 1050 posts

Postavljeno 21 August 2013 - 05:58 PM

Bah. Procitah jedno 10 mitova sa tog drugog sajta i cini mi se da je bar 8 komada izmislio pisac. Ono, radi bolje dramatizacije. Popih danas casu koka-kole i veze nemam o cemu ti pises :lol:
  • 0

#90 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14992 posts

Postavljeno 21 August 2013 - 06:15 PM

Pa svi se slazu da je koka-kola najbolje gazirano pice na svetu mereno profitom a opet svi se slazu da nije bas najzdravije pogotovo ove zero/diet.
  • 0

#91 Marezz

Marezz
  • Members
  • PipPipPip
  • 154 posts
  • LocationBG

Postavljeno 23 August 2013 - 10:03 AM

@draka

Тог модела више нема или ја не могу да га нађем на њиховом сајту? :)
  • 0

#92 draka

draka
  • Members
  • 1060 posts
  • LocationBeograd, Trosarina

Postavljeno 23 August 2013 - 10:48 AM

Taj konkretni mozda ne.

http://boardshoponli...ita/kacige.html

Ali imas ostale TSG Evolution kacige.
  • 0

ಠ_ಠ

#93 neu3no

neu3no
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 297 posts

Postavljeno 24 August 2013 - 11:27 PM

Ja imam TSG Evolution Pro i mogu da kazem, u shumi mi je vise puta sacuvala glavu, pogotovo od udarca u bok glave. Naime, rokluno sam u bankini i preleteo preko volana i pao na bok, prilikom udarca udario glavom o zemlju i nisam ni provalio da sam zveknuo.

Ovaj modle tacnije, uzeo na popustu za 4000 u boarshopu
Postavljena slika

Tako da ako neko planira da uzme noksir, slobodno preporucujem ovu kacigu jer je vrh. Takodje je i ventilacija solidna i dolazi sa 2 debljine ulozaka. Leti na golu glavu furam deblje, a zimi sa podkapom stavim tanje. A po pitanju Fullface-a, planiram da za koji mesec narucim Madhead X2B moto kacigu.

Postavljena slika

Odavno šmekam one borderske kacige u beosportu. :)

Pazi ovu.

Postavljena slika
Sjano za zimu, a i za zaštitu. Ne spuštam se niz brdo kroz šumu doduše, al nije ni džungla na asfaltu ništa sigurnija.

Jel može to da se nosi? Ili postoji neko nepisano pravilo da "to izgleda glupo".

Ili ova Carrera.

Postavljena slika
  • 0
Hibridni drumaš

#94 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14992 posts

Postavljeno 25 August 2013 - 12:16 AM

Ne moze, imam ja Julbo-vu probao zimus na +5, prokuvao :?
Postavljena slika
  • 0

#95 neu3no

neu3no
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 297 posts

Postavljeno 25 August 2013 - 12:30 AM

hmpf
  • 0
Hibridni drumaš

#96 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • 4578 posts

Postavljeno 25 August 2013 - 05:49 PM

Ako vozite duze ture sa ovim slemovima, svaka vam cast. Draku vec kapiram. :)
  • 0

#97 neu3no

neu3no
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 297 posts

Postavljeno 25 August 2013 - 06:33 PM

Mozda bi nosio tu bordersku ako bude -20. :P
  • 0
Hibridni drumaš

#98 Marezz

Marezz
  • Members
  • PipPipPip
  • 154 posts
  • LocationBG

Postavljeno 25 August 2013 - 07:21 PM

Meni se svidja onaj model sto draka ima. Nije skroz zatvoren pa se ne bi kuvao :D
  • 0

#99 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14992 posts

Postavljeno 25 August 2013 - 10:55 PM

Kacige za zimu su pravljene da budu tople, moja ima postavu od vestackog krzna oko glave i na usima i upravo to sprecava prolaz hladnog vazduha u kacigu. Ako skinem postavu ostanu one cicak trakice pa bode. Ja sam ovu nosio jer imam problem sa zamagljivanjem naocara, pa razmisljao skijaske naocare se ne zamagljuju ali me blam da kombinujem BMX kacigu i skijaske naocare pa kao da probam ovako ionako lici na one policajske na motorima a kako ja vozim u proseku 200-300 milja na sat kao Bugati Vejron osim kad je ogranicenje brzine niko ne bi ni video da li je to motorcikl ili avion. Ali Bugati ima 14 hladnjaka a ja nisam taj dan poneo ni jedan tako da sam presao samo 900 km i onda onaj kompjuter prebacio u safe mod pa nisam mogao brze od 10km na sat i okrenuo polako nazad i stigao kuci nakon 15 minuta. Eto nadam se da sam objasnio ovo bi samo Geri bolje napisao. Poenta zimske kacige su pravljene da budu tople, BMX/skejterske nisu. tacka
  • 0

#100 Nex24

Nex24
  • Members
  • PipPipPip
  • 103 posts

Postavljeno 26 August 2013 - 11:20 AM

Iz licnog iskustva mogu da kazem da i nepostavljena zimska kaciga, tj ona koja moze i za bord i za skejt i ostale vratolomije, zimi biva skinuta na -5 jer se glava kuva u njoj.

Ja cu je licno koristiti ako budem isao na neke offroad ture zbog bezbednosti ali sam prilicno siguran da ih se necu secati jer ce mi mozak biti kuvan ki riblji kotlic.
  • 0
"Ne, ne, ni bicikli, ni devojke nisu ono što su nekada bili! I bicikle i devojke danas lepo rasklope, pa ih strpaju u automobil!

Svašta. "

Momo Kapor

1 članova čita ovu temu

0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika