Uradi sam Smart Kaciga za bicikl
ova za novu godinu
Postavljeno 11 March 2015 - 01:48 PM
Postavljeno 11 March 2015 - 03:00 PM
Postavljeno 08 May 2015 - 08:23 AM
Po meni je kaciga nešto na čemu ne treba štedeti kada je u pitanju kvalitet. Do 50 evra možeš naći kacigu renomiranog proizvođača koja će zadovoljiti tvoje potrebe. Sve preko toga je skuplje najviše zbog veće aerodinamičnosti, bolje ventilacije i manje gramaže, što tebi kao rekreativcu neće mnogo značiti.
Jesi gledao ovde na berzi? Imaš dobrih polovnih i novih samo izmeri prvo obim glave.
Konkretno za Intersport, bio sam da vidim njihove kacige i nisam se nešto oduševio izgledom u odnosu na cenu. E sad pitanje je koliko su čvrste i kako se ponašaju u vožnji, a to bi trebao da ti kaže neko ko je ima.
Postavljeno 08 May 2015 - 09:04 AM
U septembru sam kupio Uvex I-vo kacigu i zadovoljan sam, mada je nisam mnogo nosio.
Lagana je, ne smeta na bilo koji način i posle kraćeg vremena zaboraviš da je uopšte na glavi.
Prošlog vikenda je drug na malo jačem spustu proklizao i sleteo u šanac. Udario je glavu, sreća pa je imao kacigu.
Postavljeno 09 May 2015 - 06:44 AM
...Imaš dobrih polovnih i novih samo izmeri prvo obim glave.
...a to bi trebao da ti kaže neko ko je ima.
Live before you die!
Postavljeno 21 June 2015 - 07:04 PM
Jedno brzo pitanje: Da li je u Rumuniji zakonom obavezna kaciga?
Sad sam samo bacio pogled na wikipediu, koliko vidim nije ako je to tamo ažurirano.
https://en.wikipedia...laws_by_country
Mislim svakako idem sutra do Temišvara i ne nosim kacigu pošto je jelte ni nemam, ali čisto da proverim da znam.
Postavljeno 19 September 2015 - 10:02 AM
Dooobro kupih sjediste sad na red dodje i kaciga.
Moje pitanje je- kad podesim na aliexpresu biciklisticke kacige pa zadam kriterijum najvise kupljenih komada i najbolje ocjene kupaca izlazi mi ova
http://www.aliexpres..._74_75,201409_3
777 kupljeno komada i 98 % pozitivnih komentara plus ima ih u 3 velicine sto mi odgovara jer mi je obim glave 57,5 cm pa mi se cini da bi mi dobro legla ova M velicina od 55 do 58 cm.
Da li je to dobar izbor ili 10-ak eura jeftinije,takodje odlicno ocijenjene kacige ali za raspon od 57-52 cm ili jos veci tipa 55-64 itd?
Postavljeno 19 September 2015 - 11:23 AM
Postavljeno 20 September 2015 - 08:50 PM
E sad pitanje je koliko su čvrste i kako se ponašaju u vožnji, a to bi trebao da ti kaže neko ko je ima.
Svaka kaciga mora da zadovolji standardizovane testove da bi uopšte mogla da se prodaje*, tako da po tom pitanju cena većinom ne pravi razliku. Problem jeftinijih kaciga je samo što su često teže, neudobnije i imaju slabiju ventilaciju. Ali ako ti kaciga odgovara, ne treba da te brine što je jeftina.
*Ovo, naravno, ne važi za kineske kacige sa AliExpress i slično, za njih nema nikakvih garancija.
Postavljeno 21 September 2015 - 04:44 AM
Kod moto kaciga postoji velika razlika u stepenu zaštite između kaciga koje su homologizovane. Kako zaštite pri direktnom udaru, tako i zaštite pri klizanju po asfaltu ("pasivna bezbednost". Ne znam kakva je situacija kod bici kacika. Za moto postoji čuveni SHARP test gde se homologizovane kacige rangiraju sa jednom do pet zvezdica, u zavisnosti od toga koliko štite po simuliranom realnom udarcu. Mada ni SHARP nije potpuno realan, više govori od samog standarda, tj. homologacije.Svaka kaciga mora da zadovolji standardizovane testove da bi uopšte mogla da se prodaje*, tako da po tom pitanju cena većinom ne pravi razliku. Problem jeftinijih kaciga je samo što su često teže, neudobnije i imaju slabiju ventilaciju. Ali ako ti kaciga odgovara, ne treba da te brine što je jeftina.
*Ovo, naravno, ne važi za kineske kacige sa AliExpress i slično, za njih nema nikakvih garancija.
Postavljeno 21 September 2015 - 06:56 AM
Testiranje biciklističkih kaciga je prilično nerazvijeno - svodi se na test direktnog udara. Postoji par proizvođača koji rade na sistemima za kompletniju zaštitu (na primer, umanjivanje rotacionih sila koje izazivaju potres mozga), ali oni to razvijaju samoinicijativno i ne postoji neka nezavisna provera njihovog rada. Svi ostali rade po istim standardima, bez obzira na cenu kacige.
0 članova, 2 gosta, 0 anonimnih korisnika