Patike, pedale i pločice
Postavljeno 23 May 2020 - 07:34 AM
https://planetbike.r...e-black-19.html
Postavljeno 23 May 2020 - 08:31 AM
Posle sam uzeo broj vece Shimano i sad je dosta bolje. Meni je mnogo bitno i kad posle par sati voznje mogu malo da promrdam prste u sprinterici, da se vrati krvotok u te delove kad pocne blago da trne.
@Fiery,
To na uguravanje kaziprsta iza pete, jesi mislio na to kad obujes sprintericu i zatvoris kopce/cicak, ili kad je otvoreno?
"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa". H. Ford
Postavljeno 23 May 2020 - 09:33 AM
Da, izgleda će definitivno biti 44 a ne 43.5 pošto to "da je knap a i dalje udobno" ne može da se proveri tj bude siguran bez vožnje.
Bojim se da bi kad se duže vozi i jače stiska moglo da bude problema, takođe vožnja van sedla.. I ja volim da imam bar malo lufta a i za deblju čarapu.
44.5 su baš velike mogu da zabijem ceo prst iza pete, kontam da će 44 biti taman.
Postavljeno 23 May 2020 - 11:15 AM
Nisam video detaljno uputstvo, ali računam da najviše smisla ima zatvorene ali ne zategnute. Ono, ako su otvorene i nabiješ prste napred koliko možeš, staće kažiprst iza pete i ako su ti realno male; ako su zategnute maksimalno neće biti mesta iza pete ni ako su dva broja velike.@Fiery,
To na uguravanje kaziprsta iza pete, jesi mislio na to kad obujes sprintericu i zatvoris kopce/cicak, ili kad je otvoreno?
Postavljeno 23 May 2020 - 12:10 PM
Fabricke uloske za sad, delovali su mi ok, ali cu morati da ih zamenim da probams a drugim, samo ne znam koje. Za obicnu obucu sam zadnji put cini mi se u Deichmannu uzimao. Model patika je isti kao flocus sto je postavio, malo drugaciji sistem pertli i boja ali oblik i djon identican.
Postavljeno 23 May 2020 - 03:48 PM
U običnoj obući nikad nisam imao potrebe za posebnim ulošcima, naprotiv više volim dosta jednostavnu obuću bez ikakvih zezancija. Za bicikl mi se pokazalo da su odgovarajući ulošci neizostavni, fabrički mi nikako ne rade posao
Postavljeno 24 May 2020 - 06:53 PM
Kako ti ono reče, još ćeš 300km da voziš sa pločicama prema prstima pa ćeš posle da vidiš...Jel dobro razmisljanje da sto je duze stopalo plocica treba biti bliza peti, manje opterecenje na zglobove, pogotovo ako si ih potrgao na basketu
Poslano sa mog KING_KONG_3 koristeći Tapatalk
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
Postavljeno 24 May 2020 - 09:35 PM
Ubrzaj kadencu, tj. prebaci u laksi prenos.Vozim i razmisljam, ne moze se sve pohvatati ali primjecujem da mi radi zglob i kad guram i kad vucem, desni pogotovo, on je vise puta ispadao
Vučenje treba da bude lagano, da tek, tek milurješ pedale.
Nemoj da čupaš, bez da siluješ, pokret treba da je fluidan, tečan, tek blagi otpor da imaš.
Zato je najbolje da vezbas sa jednom nogom raskacenom a ovim drugom zakacenom okreci videci racuna da nemas praznog hoda (kurbla, tj. pogon i pedala su pod stalnim opterecenjem, da nema udaraca (klang) dok pedalas)
Povuci malo pločice i pomeri ih ka unutrašnjoj strani ako imaš osećaj da su ti uzane pedale, a unazad plocice ako imas osecaj da te bole prsti.
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
Postavljeno 24 May 2020 - 09:52 PM
Ovo sam vise ovako razmisljao pa da pitam, imam neku svoju teoriju o duzini stopala i polozaju stopala na pedali, takodje i o polozaju sica napred nazad kod vozaca sa duzim stopalom al o tom cemo kad odvezem jos koju hiljadu km.
Nije samo povlacenje i kad guram pedalu malo zglob popusta, nekom logikom poluga (stopalo) je preduga i zbog toga se to desava pa cu vjerovatno malo ici prema peti ali prvo da se uvjerim da to nije refleks nego bas napor. Uglavnom ide to, zadovoljan sam, napredujem, sredio sam bajk, oprao pogon i lanac, opet sam necujan, milina
Postavljeno 25 May 2020 - 07:14 AM
Probudio sam se sa vatrom u koljenima, valjda necu sta zeznuti, mozda se i razrade, zezaju me vec godinama
Postavljeno 25 May 2020 - 08:14 AM
https://a.aliexpress.com/_BfA8LeqD
Ako budes kupovao mislim da je ovaj bolji, ima ovu nogicu pa se lakse moze upasati
https://a.aliexpress.com/_dUCngNf
0 članova čita ovu temu
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika