Imam prastari bicikl Rog ljubljana, sa starim "dubljim" celjustima kocnica, i do sada sam koristio ove jeftine paknove od 50 din za njega. Oni su radili i drali se solidno na starim celicnim bandasima, ali otkad sam promenio bandase i stavio duple aluminijumske felne (kryptonX) ovi paknovi koce puno losije, kao da uopste ne ostvaruju neko trenje sa kocionom povrsinom bandasa. Malo sam eksperimentisao sa MTB paknovima (prvo onim jeftinim kineskim, ali sam skoro probao i tektro paknove) ali sam se iznenadio da je sila kocenja ostala potpuno ista, sto ce reci jako slaba. Ovi paknovi su malo teze namesteni, ali su namesteni po propisu, da budu paralelni sa bandasem i lepo nalezu celom povrsinom tako da znam da nije to razlog njihovog funkcionisanja, odnosno nefunkcionisanja, pa sam ih tako i skinuo i vratio stare paknove...
Moze li neko da mi da savet kako da napravim normalne kocnice posto forsiram brdsko planinsku voznju a dosadilo mi je da kocim nogama kad god krenem niz 15% nizbrdice Da li da probam sa nekim kvalitetnim paknovima za drumasa ili da menjam cele celjusti? Posteno meni je palo na pamet da menjam celjusti, ali one normalne drumaske kocnice ne mogu nikako da dohvate do bandasa na Rogovom ramu tako da ne znam ni sta da trazim u tom slucaju... I naravno cena je limitirajuci faktor u ovom slucaju, imam oko 1000-1500 din da potrosim na ovu operaciju, tako da saveti tipa "menjaj ram itd" ne vrede. Hvala unapred!
Kako unaprediti stare kocnice za male pare
Started By
chegi
, Jul 21 2012 06:31 PM
4 replies to this topic
Posted 30 July 2012 - 07:37 AM
Imam rucice za v-brake kocnice intergisane sa shifterima, ali i dalje kocim na cistu silu cim nagib predje 5%... Video sam kod par ljudi da su na ovakvim ramovima varili dodatke za kacenje v-brakes, ali su mi strani takvi zahvati i ne znam da li bi to uticalo na integritet viljuske. Prolem jos uvek postoji, to je sigurno
Posted 30 July 2012 - 06:44 PM
I ja imam sličan problem sa istim biciklom. Doduše ja ne mogu da kažem da je kočenje postalo loše nakon promene bandaša jer mislim da je i ranije bilo loše.
Ono što je kod mene interesantno je da prednja kočnica koči dosta dobro, ali zato zadnja mnogo loše.
Nove su mi sajle i bužiri, isprobavao sam različite paknove.
Svi predlozi za dijagnostiku problema i rešenja su dobrodošli!
Ono što je kod mene interesantno je da prednja kočnica koči dosta dobro, ali zato zadnja mnogo loše.
Nove su mi sajle i bužiri, isprobavao sam različite paknove.
Svi predlozi za dijagnostiku problema i rešenja su dobrodošli!
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users