Jump to content

Fotografije

Molim za pomoc...Merida vs Trek vs Cannondale

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
9 odgovora na ovu temu

#1 jokan

jokan
  • Members
  • 3 posts

Postavljeno 13 June 2012 - 11:02 PM

Molim Vas za pomoc u vezi kupovine novog bicikla, troumim se izmedju gore navedenih, u nekom cenovnom rangu od oko 500 evra. Ono sto zelim je MTB, video sam Meridu 20 matts lepa je na oko, dotle se i razumem :-), takodje tu je i trek 4300 disc, i Cannondale Trail SL4( koji je doduse malo i skuplji)
Zaista bi mi pomogli kada bi mi objasnili o kvalitetima ova tri modela ili pak da mi preporucite neki drugi od istih proizvodjaca...

[http]
http://www.fanatic.rs/trek.html
[urlhttp]
  • 0

#2 meclaren1

meclaren1
  • Members
  • PipPip
  • 40 posts

Postavljeno 14 June 2012 - 08:32 AM

Druze, da ti kazem, imas 500 evra, da je meni tih para [-o< guze bi dao :twisted: xD
Salu na stranu, za 500 evra, mozes kupiti jurilicu samo takvu, uvijek je isplativije uzeti polovan bicikl
a ne nov, jer u tom cjenovnom rangu mozes dobiti strava bicikl.
Na berzi ima za 500 evra bicikl sa foxom naprijed, sa rebom sl, u odnosu na Suntour.

Pa sad ti vidi bil vozo radije lisicu ili ovog zeku :lol:
Ili bi radije da vozas, alivio u odnosu na xt za 3 klase bolji.
Ja bi uzeo polovan bike.
Ja sam iz sarajeva i da imam neku mogucnost da dodem u Srbiju da pogledam bike al nemam jbg, tebi je ispred nosa.

Ovaj treci link ti je samo planet bike tako da ne znamo koji je bicikl.

Izmedu meride i treka, e sad se tu moze polemisat oko toga danima, ali evo jedno krace misljenje.

Nisi nam reko ni koliko si tezak, ni za sta si preferiro bicikl (drum samo, kombinacija malo zahtjevnije voznje)

Ovako, trek ima dozivotnu garanciju na ram !
Ali trek nema diskove, e sad kad bi ti htjeo da nadogradis na treku, morao bi mijenjat nabe, pitanje je da li vilja ima prihvat za disk, znaci nabe pa ponovo plesti tockove i tek onda da kupis kocnice, suludo skroz.

Merida opet ima hayes mehaniku, i kad bi radio neki upgrade samo bi kupio nove kocnice hirauliku recimo, i stavio ih i to je to.
Ja bi recimo meridu uzeo, kad bi to kupovao.

Pozdrav
  • 0

#3 jokan

jokan
  • Members
  • 3 posts

Postavljeno 14 June 2012 - 10:44 AM

Hvala puno na odgovoru, zaboravio sam da napisem visok sam 188 i imam oko 100 kg.
Bicikli mi treba za voznju kako po gradu tako i po Fruskoj gori...
Malo sam skeptican prema polovnim biciklima tako da vise naginjem ka novom, jasno mi je sasvim da za te pare mogu uzeti polovno svasta dobro, ali opekao sam se dosta puta za razne gluposti tako da...:-)
  • 0

#4 meclaren1

meclaren1
  • Members
  • PipPip
  • 40 posts

Postavljeno 14 June 2012 - 02:38 PM

Ja bi ti samo reko da me poslusas, povedes covjeka koji se razumije u bicikla, isto je to ko i auto kad kupujes.

Al na kraju, ima toliko servisera koji ce ti ocjeniti stanje bicikla.

Potezak si, zato gledaj dobre kocnice da imas.
  • 0

#5 Silent

Silent
  • Members
  • Pip
  • 28 posts

Postavljeno 14 June 2012 - 03:19 PM

Od ovih Canondale
  • 0

#6 Krompirko

Krompirko
  • Members
  • 5 posts

Postavljeno 14 June 2012 - 09:54 PM

Ja sam razmisljao isto kao ti, da kupim nov bajk do 500e. Ali sve sto vise gledam ove polovne, sve manje imam zelju za novim ,tj skoro odustao sam od novog. Jer sa novim dobijes lep bicikli, ali sa smesnom opremom po paprenoj ceni. Dozivotna garancija na ram mi nije neki razlog za kupovinu jer je nece iskoristiti 99% ljudi, a verovarno dize cenu bicikla. Bio Cannondale Merida ili neki levi mi je svejedno, samo neka je lep. U svemu se potpunosti slazem sa clanom meclaren1.

Mene najvise muci kod kupovine polovnog bicikla tri stvari
1. Naci dobar bicikli sa dobrom opremom (a ima ih dosta na oglasima tj. nije toliki problem)
2. Udaljenost prodavca mi je jedan od najveci problema, placanje i dostava necega sto nisam video uzivo
3. I licno velicina rama jer mi treba zbog 2m visine treba 22'', a uglavnom su u oglasima manji ramovi

Dok kod kupovine novog odes u radnju kazes ocu ovaj, kesiras i vozi...
  • 0

#7 jokan

jokan
  • Members
  • 3 posts

Postavljeno 14 June 2012 - 10:05 PM

Krompirko said

Ja sam razmisljao isto kao ti, da kupim nov bajk do 500e. Ali sve sto vise gledam ove polovne, sve manje imam zelju za novim ,tj skoro odustao sam od novog. Jer sa novim dobijes lep bicikli, ali sa smesnom opremom po paprenoj ceni. Dozivotna garancija na ram mi nije neki razlog za kupovinu jer je nece iskoristiti 99% ljudi, a verovarno dize cenu bicikla. Bio Cannondale Merida ili neki levi mi je svejedno, samo neka je lep. U svemu se potpunosti slazem sa clanom meclaren1.

Mene najvise muci kod kupovine polovnog bicikla tri stvari
1. Naci dobar bicikli sa dobrom opremom (a ima ih dosta na oglasima tj. nije toliki problem)
2. Udaljenost prodavca mi je jedan od najveci problema, placanje i dostava necega sto nisam video uzivo
3. I licno velicina rama jer mi treba zbog 2m visine treba 22'', a uglavnom su u oglasima manji ramovi

Dok kod kupovine novog odes u radnju kazes ocu ovaj, kesiras i vozi...

E pa to je ono, sve mi je kao spansko selo, jednostavno se nerazumem, cak i to sto ti kazes oprema kod polovnih je cesto bolja za manje para, sta spada u tu opremu?
  • 0

#8 meclaren1

meclaren1
  • Members
  • PipPip
  • 40 posts

Postavljeno 15 June 2012 - 07:38 AM

Vjerovatno ovaj misli oprema na bajsu, tj. kakvi su mjenjaci i to, nije mislio na opremu tipa kaciga, to nigdje ne dobije :D

E to jeste pravo si visok, tesko da ces naci toliki ram u oglasima, nema ih puno sigurno.
Ostaje ti mogucnost da uzmes neki recimo XL ram, pa da pokusas da podesis sebi sa duzom lulicom, sto nije tako skupo, pa ako ti ne bude odgovaralo, nades neki polovan ram kupis i jednostavno prebacis sve dijelove na taj ram. =D>
  • 0

#9 Krompirko

Krompirko
  • Members
  • 5 posts

Postavljeno 15 June 2012 - 09:37 AM

E pa to je ono, sve mi je kao spansko selo, jednostavno se nerazumem, cak i to sto ti kazes oprema kod polovnih je cesto bolja za manje para, sta spada u tu opremu?

Realno nisam ni ja neki poznavalac :) ali kad vidim da da ljudi prodaju za 150-200e polovni bicikli sa indenticom opremom kao Cannondale od 500e, zapitam se jel vredi dati tolike pare. Ali ima ovde dosta pametnijih daleko iskusnijih od mene...

@meclaren1
Odgovaralo bi meni i XL. Nabasao sam sam i ovaj http://www.cikloberz...ow.php?id=72710 ram 22.5'' a za razliku para bi skinuo vilu i stavi toru. Samo ima jedna zackoljica, prodavac je u Loznizi a ja u NS-u :(
  • 0

#10 meclaren1

meclaren1
  • Members
  • PipPip
  • 40 posts

Postavljeno 15 June 2012 - 12:36 PM

Ne znam jarane, ja nisam iz Srbije, iz Sarajeva sam, ne znam kolika je to udaljenost, kolika je kilometraza, da li imas auto, koliko trosi, sve to moras uracunat.

Ja da sam na tvom mjestu, pare imas, nades fin ram na berzi, XL recimo posto ti odgovara prije ces ga naci, i dijelove imas ljudi po berzi prodaju sve dijelove, xt mjenjac mozes naci za 10-15 eura, sto je u sarajevu misaona imenica, od 25 eura pa na vise ;)
Postarina je mizerna, i sklopis bicikl po mjeri, kad bi to radio, samo bi ti reko da uzmes sto bolji amortizer, tockove, i kocnice, a i alivio grupa ce ti odradit posao.
Onda bi vremenom skupljas pare, i nadogradujes dijelove, po meni je to naisplativije.
Ti vidi, moze ti i izlezit dobar bajs za te pare uvijek nekom zatreba lova.
Tako ako ti se ne zuri polako ima vremena ;)
  • 0

0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika