Alat za bicikle
Posted 18 February 2021 - 10:17 PM
Ma Vidače ne brini za mene, ja sam skoro svaki dan po gradu, i danas sam prolazio tamo nego im se završilo radno vreme. Nije mi hitno nego reko konačno da imam i taj alat što stalno odlažem da kupim, jes da retko treba ali da se ne bakćem više s brusilicom i izbijanjem. Imam raznih lanaca pa će mi trebati nekoliko skraćivanja u narednim mesecima.
Danas sam doneo u rancu 5 KG cementa sa Trošarine u Višnjicu tako da nije mi nikakvo cimanje da skoknem po konus ključ i takve sitnice.
Imam ovaj plavi Unior
I ja imam Unior plavi profi, nemam zamerki.
Ček jel vi mislite na ovaj profi triput skuplji?
https://uniorteos.co...anca-1647-2abi/
Mada sigurno im je i onaj hobi odličan, mislim da je najbolji izbor.
Posted 18 February 2021 - 10:26 PM
Da ja imam taj profiMa Vidače ne brini za mene, ja sam skoro svaki dan po gradu, i danas sam prolazio tamo nego im se završilo radno vreme. Nije mi hitno nego reko konačno da imam i taj alat što stalno odlažem da kupim, jes da retko treba ali da se ne bakćem više s brusilicom i izbijanjem. Imam raznih lanaca pa će mi trebati nekoliko skraćivanja u narednim mesecima.
Danas sam doneo u rancu 5 KG cementa sa Trošarine u Višnjicu tako da nije mi nikakvo cimanje da skoknem po konus ključ i takve sitnice.
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
Posted 19 February 2021 - 05:21 AM
Imas i ovajhttps://www.decathlo..._promise_banner
Slucajno sam ga uzeo i iznenadio se kako dobro radi, posebno kako fino drzi lanac. Ranije sam imao neki najslicniji ovom trecem sa tvojih linkova i nisam bio zadovoljan.
Ako mogu da se složim sa kolegom. Alat za lanac koji košta manje od 1000 dinara a u ruci deluje kao da je jedan od onih mnogo skupljih. Tezak, robustan, ništa ne klapara i ne klima se, odličan.
Ima u Decathlonu još i ona klešta za skidanje brze spojke, isto koštaju ispod 10 eura.
Ima Decathlon alata solidnog kvaliteta za pare dosta manje nego kod konkurencije. Za hobi bicikliste - odlični!
"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa". H. Ford
Posted 19 February 2021 - 05:54 AM
Pise alat za lanac 900 i ja mislio da je 900 rsd kad ono duplo skuplje! To je već malo previše. Međutim na Dehatlonovom nemačkom sajtu je cena 9,99e. Eto koliko je kod nas skuplje, 50%!
Posted 19 February 2021 - 08:09 AM
E da, zaboravio sam da ti kažem da prvo telefonom proveriš da li u Unioru imaju alat na stanju.Ma Vidače ne brini za mene, ja sam skoro svaki dan po gradu, i danas sam prolazio tamo nego im se završilo radno vreme. Nije mi hitno nego reko konačno da imam i taj alat što stalno odlažem da kupim, jes da retko treba ali da se ne bakćem više s brusilicom i izbijanjem. Imam raznih lanaca pa će mi trebati nekoliko skraćivanja u narednim mesecima.
Velika je verovatnoća da biciklistički alat nemaju na stanju, ako nemaju moraš da poručiš da stigne, to traje od 15-30 dana.
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
Posted 20 February 2021 - 02:50 PM
Posted 20 February 2021 - 05:58 PM
Onda kupi 2 kaljena za cenu celog ovog kompleta.
Čovek sigurno neće da otvara servis i svaki dan šrafi konuse čim pita za onakav komplet. Za 5 puta godišnje (a verovatno ni toliko puta) su više nego dovoljni. I ako baš ne budu dobri, isti takvi koštaju 200 din/komad.
Posted 20 February 2021 - 06:04 PM
Ma ne moze da se odvrne sa tim mekanim ako je kinez stegao srafove sa pneumatskim zavrtacem u fabrici, to je problem. Ti konusi su po pravilu kaljeni. Problem sa tim koferima alata za bicikle je sto trecinu toga imas, trecina je nekvalitetna i to bas ona koja treba za bicikl.
Ajde kad sam vec ovde ima u Okov.rs komplet cetki za pranje bicikla, Dunlop firmiran za oko 600 dinara ako se ne varam. Valjda je jeftino, odnosno nije skupo ko voli da cisti lancanike.
Posted 20 February 2021 - 06:07 PM
https://uniorteos.co...konusni-1612-2/
I ja tražio ovaj ali nemaju, treba da stigne u martu. Treba mi 17 koji nikad do sad nisam imao (glupi Šimano) a ne daje mi se za one pojednačne dosta skuplje sa ručkom, dok kupiš tri komada.. a retko koristim.
S druge strane ima u Capriolu ovi neki jeftini ali uživo baš krš izgledaju, deluju mekano i kao da će da oblajznu posle prve upotrebe. A i svakako nemaju 17, samo do 16.
https://www.capriolo...-alat-za-konuse
Posted 20 February 2021 - 06:23 PM
Posted 23 February 2021 - 05:35 PM
Nešto im izgleda ne valja na sajtu. Malopre bio u prodavnici i setim se ove teme i uslikam. Koliko vidim to je taj alat 500 za skidanje lanca a kosta 1189 dinara, što je ekvivalent 9.99 eur. A zašto je više na sajtu nemam pojma Edit: A izvinjavam se, sad sam uvideo grešku, ovo je alat 500 a vi ste pričali o modelu 900.Ako mogu da se složim sa kolegom. Alat za lanac koji košta manje od 1000 dinara a u ruci deluje kao da je jedan od onih mnogo skupljih. Tezak, robustan, ništa ne klapara i ne klima se, odličan.
Ima u Decathlonu još i ona klešta za skidanje brze spojke, isto koštaju ispod 10 eura.
Ima Decathlon alata solidnog kvaliteta za pare dosta manje nego kod konkurencije. Za hobi bicikliste - odlični!
.
Posted 02 September 2021 - 08:01 PM
Primetio sam danas da na bajsu koji ima stari princip ležajeva za viljušku i takozvanu orah lulu, ima lufta u viljušci. Treba mi onaj kao veliki konusni ključ što izgleda kao vilasti ali je tanak, mislim da je 32. Da li neko zna gde to ima u Novom Sadu da se kupi? Video sam da ima na oglasima ali ne mogu da naručujem pa da čekam nekoliko dana da stigne, želim da vozim bajs što pre a ne mogu sa tom landaravom vilom....
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users