Imam male kombinirke ali jednostavno nedovoljno duboko udju da obuhvate rolnice, mozda bi sa nekim tanjim bolje islo. Uvek je natezanje, prdrzavanje lanca drugom rukom, jednostavno me smara. Zato ih i ne koristim vec ako ne moze rukom, odustanem od rastavljanja. A sve sem 8faz i nekog 9faz ne mogu rukom da skinem, bar od fabrickih sram spojnica, druge nisam probao.
@Gadjan
1. Kad kazes srpski kljuc mislis na cekic ili nesto drugo? Nesto nisam najprecizniji u takvim poduhvatima izbijanja, mislim da cu ostetiti nablu Gledajuci ovo mi deluje prosto, samo ne znam da li moja osovina ima taj zub da mogu lako da izbijem lezaj. Ovaj adapter kao zastita osovine se lako napravi od drveta i tome slicno.
4. Hvala za savet, pogledacu i njih. Do sad sam koristio neke jeftine crvene i generalno ok su za prvih par montiranja, posle krenu da pucaju.
@Boris_volimCorbe
Hvala, pogledacu i te alate u probike, cim ih vas vise preporucuje onda su sigurno ok.
@vidak
Za sada nisam imao lepa iskustva sa pletenjem/centriranjem kod majstora, ali dobro, ocigledno sam uvek birao lose majstore. Svaki put sam morao da dotezem ili centriram opet vrlo brzo nakon montaze. Inace se apsolutno slazem sa tobom sto se toga tice, majstor je em jeftiniji em ce imati vise strpljenja od mene za tako nesto. Nisam ni planirao da koristim tenziometar, vise me zanimalo misljenje drugih, meni se cini kao odlicna stvar bas zbog iskustva koje sam imao sa pletenjem tockova. Stalak s druge strane nisam siguran da postoji jeftin a dobar, bar ove sto sam gledao do 10k din mi ne ulivaju poverenje. Ovaj sto ima ciklogremlin (skuplji Uniorov, oko 200e, mozda malo manje) je super. Medjutim 200e za kucne potrebe centriranja jednog ili dva tocka godisnje, nema poente.