bomber said
koliko se sjecam, prosle godine sama zavrsnica srednjeg maratona je bila drugacija.....
Prošle godine si promašio stazu

Naime, od prošle godine
pešački Fruškogorski maraton više
ne prolazi kroz Ledince, već tom trasom kojom si vozio. Nažalost, organizator je na startu 2011. zaboravio da napomene da se ne poštuju *nove* planinarske oznake na spustu greben-Ledinci, već da se vozi po starim, kao svih prethodnih 18 MTB martona. Dodatnu konfuziju je izazvalo to što je neko, po rečima organizatora, prošle godine okrenuo tablu sa oznokom "MTB" tako da pokazuje prema stazi kojom si išao, a ne onom kojom je trebalo ići. Ja tada nisam previše obraćao pažnju na oznake na tom spustu, pošto ga kao "lokalac" dobro poznajem. Mislim da je i to bila šema - lokalci su vozili "starom" stazom, a oni koji su prvi put došli "novom" pošto su pratili nove planinarske oznake. Zbog toga organizator nije diskvalifikovao one koji su koristili "novu" stazu.
I da, jeste, ta "nova" staza je po meni dosta ugodnija za vožnju. OK, možda je ovo subjektivno mišljenje pošto mi je, evo već sedmi put, na nos izašlo to guranje od Ledinaca do Sedla na kraju srednjeg maratona.