Jump to content

Fotografije

Normalna zemlja?

• Ova tema je zaključana Ova tema je zaključana
217 odgovora na ovu temu

#101 omega

omega
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3488 posts

Postavljeno 21 November 2017 - 11:44 PM

Druže, ne znam ko si, ali svaka ti je na mestu! Moraću da sačuvam negde sve što si pisao... U potpunosti se slažem sa svim što si napisao iako nisam sve pročitao :D morao sam prvo da te podrzim, pa cu pročitati!
A vidim da svi ostali koji te napadaju žive od istorije :D ne mogu da verujem, zato i idemo u nazad! "Svaka vam čast"!
A vi "istoričari", pročitajte Archibalda Rajsa, on će vam reći šta je problem! E to je čovek rekao pre 100 godin. Ako to ne skapirate, imate problem
Sent from my SM-J500FN using Tapatalk

Нисам приметио да га 'сви нападају', напротив. Уосталом, човек има право на своје мишљење, па макар и субјективно и не онолико тачно колико би то желео.
  • 0

#102 srdjoni

srdjoni
  • Members
  • 2433 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 21 November 2017 - 11:47 PM

Исправку за пасја гробља прихватам, мада сам сигуран да се и под пасјом јамом знало на шта се односило.

To nije bila ispravka, samo sam pretpostavio da mislimo na isto.

Знате ли о чијим се злочинима и даље избегава истрага на званичним нивоима? Наравно да знате. Сви знају али као ништа.

I opet, kakve to veze ima sa našim današnjim životom, osim što si gomilu krvoloka nazvao "srpskom mladošću i pameti"?

A možda sam sad i samom sebi odgovorio...

• 0
Homesick for a place you've never been...

#103 shonepa

shonepa
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 321 posts

Postavljeno 21 November 2017 - 11:48 PM

Нисам приметио да га 'сви нападају', напротив. Уосталом, човек има право на своје мишљење, па макар и субјективно и не онолико тачно колико би то желео.

Nisam ni napisao da ga svi napadaju, nego svi OSTALI koji ga napadaju žive u prošlosti... Dakle, oni koji ga napadaju žive u prošlosti... Ali svejedno, većina se ne slaže sa njim

• 0

#104 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8932 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Postavljeno 21 November 2017 - 11:49 PM

meni deluje da jesmo postali najgori po mnogim kriterijumima. povrsnost, bahatost i primitivizam se gaje i rastu ovde iz godine u godinu, dok se moralnost, integritet, strucnost i solidarnost zatiru.

Poslato sa sokocala mobilnoga
  • 2

bikegremlin-logo-250x80-1.png

#105 omega

omega
  • Members
  • 3488 posts

Postavljeno 21 November 2017 - 11:50 PM

Поред осталог, Арчибалд Рајс је свету обелоданио бестијалне злочине Аустроугарске „цивилизоване“ војске у Мачви и Подрињу.
  • 2

#106 omega

omega
  • Members
  • 3488 posts

Postavljeno 21 November 2017 - 11:51 PM

meni deluje da jesmo postali najgori po mnogim kriterijumima. povrsnost, bahatost i primitivizam se gaje i rastu ovde iz godine u godinu, dok se moralnost, integritet, strucnost i solidarnost zatiru.

Слажем се у доброј мери. Али се не слажемо по питању узрочника, а вероватно и лека.
  • 0

#107 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8932 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Postavljeno 21 November 2017 - 11:53 PM

da, ja mislim da smo sami sebi najvise krivi, a s obzirom na to kako ljudi kod nas zive i razmisljaju, pogotovo mladi, cenim da nam nema spasa.

• 2

bikegremlin-logo-250x80-1.png

#108 grbic

grbic
  • Members
  • 6665 posts
  • LocationZanzibar

Postavljeno 21 November 2017 - 11:56 PM

Mnogo volim onu lepu recenicu upokojenog nam Patrijarha Pavla "Bice nam bolje, kad mi budemo bolji"

• 3

A u glavi ništa, samo žica drži uši da ne otpadnu.

#109 shonepa

shonepa
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 321 posts

Postavljeno 21 November 2017 - 11:58 PM

Поред осталог, Арчибалд Рајс је свету обелоданио бестијалне злочине Аустроугарске „цивилизоване“ војске у Мачви и Подрињу.

Nisu nam te vojske krive za današnju situaciju... Nego mi sami, baš kao što je i Rajs rekao... Ali niko to neće da prizna, baš kao i ti što tražiš neki izgovor sada...

• 1

#110 omega

omega
  • Members
  • 3488 posts

Postavljeno 22 November 2017 - 08:07 AM

Nisu nam te vojske krive za današnju situaciju... Nego mi sami, baš kao što je i Rajs rekao... Ali niko to neće da prizna, baš kao i ti što tražiš neki izgovor sada...

Рекао је Арчибалд Рајс још много тога, немојте се задржати само на једноме. Ако сте пажљиво читали оно што сам писао, видели сте да не негирам нашу одговорност за то какви смо постали. Тако је, осговорни смо ми САМИ, али не и САМО МИ.

da, ja mislim da smo sami sebi najvise krivi, a s obzirom na to kako ljudi kod nas zive i razmisljaju, pogotovo mladi, cenim da nam nema spasa.

Дефетизам нам не приличи, налазили смо излаз и из горих ситуација. Да поновим, наша одговорност није спорна, али у истој мери као и одговорност оних који су крстарили и крстаре уздуж и попреко по овој земљи.

• 0

#111 jelchica

jelchica
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1030 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 22 November 2017 - 08:17 AM

Učinite nešto jako dobro za sebe: pogledajte film Network iz 1976.

Ako znate engleski, gledajte sa engleskim titlom.

https://thepiratebay...ay.x264_SUJAIDR

ili https://thepiratebay...y.x264-CiNEFiLE

• 1
Today is always here.
Tomorrow, never.

#112 omega

omega
  • Members
  • 3488 posts

Postavljeno 22 November 2017 - 08:26 AM

Učinite nešto jako dobro za sebe: pogledajte film Network iz 1976.

Ako znate engleski, gledajte sa engleskim titlom.

https://thepiratebay...ay.x264_SUJAIDR

ili https://thepiratebay...y.x264-CiNEFiLE

Погледано више пута. С обзиром на посебност сваког појединца, шта нам је наук у овом филму по вама?

• 0

#113 omega

omega
  • Members
  • 3488 posts

Postavljeno 22 November 2017 - 08:30 AM

To nije bila ispravka, samo sam pretpostavio da mislimo na isto.

I opet, kakve to veze ima sa našim današnjim životom, osim što si gomilu krvoloka nazvao "srpskom mladošću i pameti"?

A možda sam sad i samom sebi odgovorio...

Жене и децу на пасјим гробљима називате крволоцима? Шумадијску младост која је завршила на сремском фронту називате крволоцима? Рекао бих да сте и ви себе мало боље упознали овом изјавом.

• 0

#114 omega

omega
  • Members
  • 3488 posts

Postavljeno 22 November 2017 - 08:40 AM

Mnogo volim onu lepu recenicu upokojenog nam Patrijarha Pavla "Bice nam bolje, kad mi budemo bolji"

Реченица није спорна,штавише апсолутно је исправна, али је занимљиво да се њоме доста нас служжи, али често подразумевамо ствари које се прилично разликују  :)

• 0

#115 Drvo_Zivota

Drvo_Zivota
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 201 posts

Postavljeno 22 November 2017 - 09:48 AM

Mi prosto ne umemo da vodimo sopstvenu drzavu. Zato nam i jeste bilo bolje u SFRJ. Nismo mi ni glup niti lenj narod. Mi samo ne znamo sta hocemo. Mi nemamo izgradjeno misljenje ni u cemu. Zato svaki dan citam glupe vesti "Srbija ni na istoku ni na zapadu".

Mi Srbi smo ipak nasledili najveci deo industrije bivse SFRJ. Sta smo uspeli da uradimo sa njom ? Nista. Rasprodali sve novopecenim biznismenima, 90% firmi je u stecaju (rasprodaju se masine, stoka, sve sto vredi), dobili smo besplatne akcije sa kojima ne mozemo da kupimo 1 kosarkasku loptu.

Ispalo je da cak (ne hvalim ih) i Hrvati i Slovenci su pokupovali sve sto valja i rasirili se (sto je po meni normalno). A gde su nasi cuveni srpski proizvodi po svetu ?

Danas kad odemo u zavod za zaposljavanje, necemo naci nijedan posao iz oblasti industrije. Bar ne ovde. Nasa drzava zivi na haracu nad gradjanima. Samo od poreza, poreza, poreza i poreza. Svaki dan novi porezi. A vecina naroda na ivici ili ispod ivice granice siromastva.

A sta mi svi radimo po tom pitanju ? Ama bas nista. Zivot tece, godine lete, beda sve veca. A najvise me iritira kod naseg naroda je sto je mnoge sramota da priznaju da je MNOGO LOSE. Mozda je to ta neka dika, ponos i cvrstina Srbina.

Dok se ceo svet trudi da prosperira, mi cemo raditi za apaolutne minimalce, placacemo 90% lekova iz praznih dzepova, zavrtacemo radijatore, jer u 21. Veku je luksuz i grejati se, kupovacemo jeftinu hranu, second hand robu (i to je luksuz)...

I tako iz meseca u mesec i iz godine u godinu. I onda se zapitam malo. Koliko volim Srbiju ? Balkan ? Pa ne volim uopste. A nije da nisam voleo. Ova drzava i beskrupolozno unistavanje gradjanstva me je nateralo da zivot u Srbiji smatram agonijom. I tako dok cekam da resim npr. medicinske probleme, trazim put da palim odavde u jednom pravcu bez povratka.

Kao sto sam rekao jednom se zivi i zivot je kratak. Iskreno Istorija me i ne zanima mnogo, iako bih tek tu mogao da trabunjam. Vecina zemalja Evrope je prosla i Prvi i Drugi svetski rat i raspad komunizma, razne diktatore, pa su nas svi presisali.

A nekad smo se smejali Madjarskoj i Trabantima i Rumunima i njihovim buvljacima. A tamo je standard daleko visi. A ne tako davno bili su ispod nas. Barem u onoj staroj drzavi.

Ako se ljubav prema Srbiji mera time sto cu biti ponosan na himnu, neku zastavu (uzgred obe menjamo po zelji), po nekom uspehu sportista... Pa to niti je realnost, niti iskrenost niti buducnost.

Ne bih voleo da budem mazohista i npr. svojoj deci trpam u glavu kako je kul biti na Balkanu. Kad vec nasi politicari sami govore da necemo dostici nivo EU jos 50 godina i da nismo stigli ni nivo Srbije iz 1989. zasto bih ja mastao o nemogucoj misiji ? Vlast, nas mentalitet, proslost, tuzna buducnost su i ucinili da ljudi beze odavde i da se delimo na one koje bi da odu ili koji jos uvek mogu da ostanu.

Ne znam za vas, ali ja sam se odavno umorio od sivila u kome zivim. Trudio se ti, ne trudio na poslu, jasu te kao konja za crkavicu. Napredak je prosto nemoguc. Ne bavis se onim sto si zavrsio. Radis sta stignes, jer prazan stomak ne ceka.

A sad da stavljam linkove EU, UN, brdo organizacija o standardu srpskog naroda bilo bi suvisno.

Evo kao najveci paradoks u mom mestu, vise Srba rovi po kontejneru, nego Roma. Beskucnici zive u napustenim fabrikama (praznim naravno).

Ja ne znam koliko se ova slika vidi u prestonici, ali mi smo jos i zemlja u "mraku medija". Gotovo je nemoguce procitati kako zivimo, ispada da nam je bolje nego u Svajcarskoj. Cak nam se i Hrvati smeju posle izjave naseg Vodje da cemo mi stici Austriju.

Uzgred ne pricam samo o Srbima. Albanci, Hrvati, Bosanci itd isto masovno beze iz svojih drzava. Jednom se zivi. Drago mi je zbog svih sto su uspeli, zao mi je onih koji nisu, a hteli su.
  • 5

#116 trista_cuda

trista_cuda
  • Members
  • PipPipPip
  • 135 posts
  • LocationBG

Postavljeno 22 November 2017 - 09:56 AM

Pozdravi. Ja došlo u Srbija ima tri godini. Mnogo lepo zemlja, dobra ljudi, dobra hrana, puno lepo žena. Ima zelena, šuma i livadi, potok svugda i cvet. Ljudi puno smejati, znaju odmoriti i zabava, kod mene u Luksenburg to nema, samo trčati za novac. Bolje trčati za žene nego novac. Novac kvariti ljude. Puno na račun banka i prazna glava, bolje puno glava. Sve u Srbija priroda, sunce kad izašlo i kad otišlo, uvek lepo. Najviše voleti rakija, tri čaša i ja sreća. Hrana ima ukusno, nema plastika, uvek jutro burek i kiseli mleko. Ja voziti bajsikl u Srbija i puno pomoć imati. Srbija imati veliko srca, svugde velkam.

• 0

#117 Drvo_Zivota

Drvo_Zivota
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 201 posts

Postavljeno 22 November 2017 - 10:10 AM

Pozdravi. Ja došlo u Srbija ima tri godini. Mnogo lepo zemlja, dobra ljudi, dobra hrana, puno lepo žena. Ima zelena, šuma i livadi, potok svugda i cvet. Ljudi puno smejati, znaju odmoriti i zabava, kod mene u Luksenburg to nema, samo trčati za novac. Bolje trčati za žene nego novac. Novac kvariti ljude. Puno na račun banka i prazna glava, bolje puno glava. Sve u Srbija priroda, sunce kad izašlo i kad otišlo, uvek lepo. Najviše voleti rakija, tri čaša i ja sreća. Hrana ima ukusno, nema plastika, uvek jutro burek i kiseli mleko. Ja voziti bajsikl u Srbija i puno pomoć imati. Srbija imati veliko srca, svugde velkam.

I sad tebi dobra bila. Imati mnogo novaci za zene iz Srbiju. Imati lepa auta gde mi okretati glava. Ti mogla kupiti odlicna snicla a ne fast fud soja mesano sa meso. Dupla dobitka. Imati Luksemburga, zene, rakija, evri, dobra bicikla, mogla ici na pravi red od Aca Lukas. Ovde obrnuto biti. Piti rakija, raditi mnogo pa ici u Luksemburg. Samo ne cekati 3 godina, vec 33. Sportski pozdrav i mi se dobro saliti. Mi imati lep humor.
  • 2

#118 chamade

chamade
  • Members
  • 4477 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 22 November 2017 - 10:45 AM

Kahm.
Zar ovo ne bi trebalo da je mesto posvećeno organizaciji & izvođenju kvalitetnog korišćenja onog lepog dela naših života?

Političku, ekonomsku i društvenu situaciju u širem i užem istorijskom kontekstu razvitka našeg nacionalnog pitanja mogu da rezimiram u sitna crevca ispred lokalnog podruma pića svaki dan od 8-20 a i vama preporučujem istu lokaciju. Bar ima piva.

Nemoj, ljubi te brat.. ostacemo bez para i uz to biti i mrtvi p'jani.
Bolje ovde rezimirati.. manja steta :D
  • 0
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
https://picasaweb.go...208760685671353

#119 Drvo_Zivota

Drvo_Zivota
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 201 posts

Postavljeno 22 November 2017 - 10:48 AM

Plus pivo ima mnogo kalorija. 2L oko 1000 Kcal. Taman da se trosi intezivno 2-3 dana ☺
  • 0

#120 grbic

grbic
  • Members
  • 6665 posts
  • LocationZanzibar

Postavljeno 22 November 2017 - 10:49 AM

Nemoj, ljubi te brat.. ostacemo bez para i uz to biti i mrtvi p'jani.
Bolje ovde rezimirati.. manja steta :D

A da je napisao u lokaljnoj poslasticarnici doleteo bi na keca :D

• 1

A u glavi ništa, samo žica drži uši da ne otpadnu.

4 članova čita ovu temu

0 članova, 4 gosta, 0 anonimnih korisnika