Jump to content

Photo

Normalna zemlja?

• This topic is locked This topic is locked
217 replies to this topic

#81 srdjoni

srdjoni
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2433 posts
  • LocationNovi Sad

Posted 21 November 2017 - 09:04 PM

А где у свету могу да се лече људи без новца. Мексику? Колумбији? Таџикистану? Непалу? Индији? Бразилу? Америци?

Pa u toj Jožetovoj Jugoslaviji lečili smo se bez novca. I imali vrhunske lekare, kojima na pamet nije padalo da emigriraju, jer su ovde imali sve specijalizacije, i sve uslove za rad. I mi za život. A sad posle diplome odmah beže u Nemačku, jer ovde nemaju apsolutno nikakvu perspektivu. Ali i to je verovatno deo antisrpske zavere, bez obzira što je npr. i Slavonija opustošena od visokoobrazovanog kadra :)

Ali, kao što rekoh, nemam iluzija ni o evropejskoj dobronamernosti i pameti. Pa bih se vratio biciklu :)

• 3
Homesick for a place you've never been...

#82 omega

omega
  • Members
  • 3488 posts

Posted 21 November 2017 - 09:06 PM

И ја се одјављујем из дискусије. Никад краја.
  • 0

#83 srdjoni

srdjoni
  • Members
  • 2433 posts
  • LocationNovi Sad

Posted 21 November 2017 - 09:09 PM

И ја се одјављујем из дискусије. Никад краја.

Tzv. prirodni svršetak. I ja sam za :)

• 0

#84 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8932 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Posted 21 November 2017 - 09:17 PM

Citam Omegine postove. Srbija i obican radnik u njoj, kao i polozaj zena su doziveli procvat za vreme SFRJ. Nikad pre toga nije bilo tolikog napretka (kad se saberu sve prednosti i mane), a sumnjam da ce ikada posle. Mada, kome se ovo sad ne svidja ne treba ni pricati, a kome je nasa zemlja danas super - ne vredi mu/joj pricati.

Poslato sa sokocala mobilnoga
  • 1

bikegremlin-logo-250x80-1.png

#85 omega

omega
  • Members
  • 3488 posts

Posted 21 November 2017 - 09:30 PM

Citam Omegine postove. Srbija i obican radnik u njoj, kao i polozaj zena su doziveli procvat za vreme SFRJ. Nikad pre toga nije bilo tolikog napretka (kad se saberu sve prednosti i mane), a sumnjam da ce ikada posle. Mada, kome se ovo sad ne svidja ne treba ni pricati, a kome je nasa zemlja danas super - ne vredi mu/joj pricati.

Процват? Србија? На њен рачун су процветале неке друге републике по кључу, док је Србија своју младост и памет оставила у 'пасјим јамама' (надам се да не морам да објашњавам шта су пасје јаме) радила за себе и друге, имала најмањи део колача и чудила се зашто оно што је преостало од фабрика после савезничких бомби (чудно да су падале само на српске градове) пресељавају и на север и на југ. Коме се ово допада? Никоме. Али узроке описујемо другачије.
  • 1

#86 srdjoni

srdjoni
  • Members
  • 2433 posts
  • LocationNovi Sad

Posted 21 November 2017 - 10:05 PM

Процват? Србија? На њен рачун су процветале неке друге републике по кључу, 

Pa mislim da to jednostavno nije istina. Nisu vredniji i mudriji narodi svoj kapital gradili na preseljenim fabrikama,  koje su vreme i tržište odavno pregazili, nego na vrednoći, racionalnosti i pametnijim savezništvima. Ko je nas sputavao da primenimo istu taktiku?

Ali ne - izdali bismo Dušanovo carstvo, nebesko bitisanje i razne druge svoje samoobmane. Kako bismo inače mogli da zadržimo običaj da se najstrašnije pljujemo i obožavamo u isto vreme?

Ali ja sad stvarno prekidam o svemu ovome :)

• 2

#87 Belgarath

Belgarath
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1531 posts
  • LocationVrsac

Posted 21 November 2017 - 10:10 PM

Srki obavezno na drini cuprija, jako lep monolog na ovu temu je izveden. Jaooo kada se setim.
  • 1

#88 omega

omega
  • Members
  • 3488 posts

Posted 21 November 2017 - 10:23 PM

Pa mislim da to jednostavno nije istina. Nisu vredniji i mudriji narodi svoj kapital gradili na preseljenim fabrikama, koje su vreme i tržište odavno pregazili, nego na vrednoći, racionalnosti i pametnijim savezništvima. Ko je nas sputavao da primenimo istu taktiku?

Ali ne - izdali bismo Dušanovo carstvo, nebesko bitisanje i razne druge svoje samoobmane. Kako bismo inače mogli da zadržimo običaj da se najstrašnije pljujemo i obožavamo u isto vreme?

Ali ja sad stvarno prekidam o svemu ovome :)

Наравно да је истина. Проверите мало податке. За почетак оне који говоре из којих су република производи имали заштиту од увоза. Онда можете да мислите да то што је истина није истина.
  • 0

#89 omega

omega
  • Members
  • 3488 posts

Posted 21 November 2017 - 10:34 PM

Душаново царство? :) хајте молим вас да задржимо ниво културе који смо досад имали.
  • 0

#90 srdjoni

srdjoni
  • Members
  • 2433 posts
  • LocationNovi Sad

Posted 21 November 2017 - 10:39 PM

Онда можете да мислите да то што је истина није истина.

Pa ne mislim da to nije istina, ali mislim da to nije uzrok što živimo ovako kako živimo. Nisam primetio da smo sačuvali ni one fabrike što su nam ostale.

E sad ćeš ti reći da su to zajebali žuti, ja ću reći da je to uradio Sloba. A ZareSD će grickati kokice, slatko se nasmejati i ponovo staviti onu sliku. I biće u pravu :) 

• 0

#91 grbic

grbic
  • Members
  • 6665 posts
  • LocationZanzibar

Posted 21 November 2017 - 10:44 PM

A ZareSD će grickati kokice, slatko se nasmejati i ponovo staviti onu sliku. I biće u pravu :)

Nece samo on... Ima jos pratilaca :D

• 2

A u glavi ništa, samo žica drži uši da ne otpadnu.

#92 omega

omega
  • Members
  • 3488 posts

Posted 21 November 2017 - 10:47 PM

Које фабрике? Од кредита или дознака из Њемачке? Српске фабрике пре рата нису биле ни од кредита ни од дознака из Њемачке ( да поновим оне Њемачке која је Србији дужна одштету за три рата са каматама а и неке вагоне са историјом) па су их можда зато и 'савезници' бомбардовали. Биле заостале па да их унапреде. Жути? Слоба? Где је ту разлика?
  • 0

#93 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8932 posts
  • LocationNovi Sad

Posted 21 November 2017 - 10:47 PM

Процват? Србија? На њен рачун су процветале неке друге републике по кључу, док је Србија своју младост и памет оставила у 'пасјим јамама' (надам се да не морам да објашњавам шта су пасје јаме) радила за себе и друге, имала најмањи део колача и чудила се зашто оно што је преостало од фабрика после савезничких бомби (чудно да су падале само на српске градове) пресељавају и на север и на југ. Коме се ово допада? Никоме. Али узроке описујемо другачије.

nemam volje ni zivaca objasnjavati. procitaj, saznaj - ili nemoj.

vaspitan sam tako da polazim od sebe i ne trazim krivca van toga. dok mi nas narod po mnogim rezonima deluje kao razmazeno dete u pubertetu.

ni na forumu ne moze da prodje neslaganje bez svadje i pljuvacine.

• 0

#94 omega

omega
  • Members
  • 3488 posts

Posted 21 November 2017 - 10:56 PM

nemam volje ni zivaca objasnjavati. procitaj, saznaj - ili nemoj.
vaspitan sam tako da polazim od sebe i ne trazim krivca van toga. dok mi nas narod po mnogim rezonima deluje kao razmazeno dete u pubertetu.
ni na forumu ne moze da prodje neslaganje bez svadje i pljuvacine.

Нисам приметио овде неко пљување, а неслагање је сасвим нормална ствар. Иначе и ја подржавам оно сазнај, прочитај, или немој. Тако сам васпитан. Васпитан.
А да размажено дете у пубертету могу да се сврстају и многи други народи, да неке особине које се приписују и нама су заправо универзалне, дали смо доста примера. Или треба да понављамо?
  • 0

#95 omega

omega
  • Members
  • 3488 posts

Posted 21 November 2017 - 11:03 PM

Док је неслагање на културном нивоу, све је у реду. Проблем је кад неком буде чудно да и Србин може да буде васпитан, културан и образован и да нема проблем с тим ко је и шта је. Не пореди се са културном Швајцарском где су се деца до скоро куповала по традицији. Запад где цвета лимун жут.
  • 0

#96 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8932 posts
  • LocationNovi Sad

Posted 21 November 2017 - 11:18 PM

ako poredim danasnji ns sa danasnjim trevizom, ili manhajmom (za ostalo ne znam iz prve ruke), mogu da kazem da je u ns puno veca koncentracija bahatih i nekulturnih ljudi, da su svabe veca prasad kad se napiju, a ‘talijani pizde jedne male, ali voze kao zmajevi - cak i zene. :)

• 0

#97 srdjoni

srdjoni
  • Members
  • 2433 posts
  • LocationNovi Sad

Posted 21 November 2017 - 11:23 PM

док је Србија своју младост и памет оставила у 'пасјим јамама' (надам се да не морам да објашњавам шта су пасје јаме) р

Ne znam šta su "pasje jame", ali sam čuo za "pasja groblja".

Al opet, znam iz prve ruke, od pokojnog oca, šta su četnici radili po šumadijskim selima. I koliko je perspektivne srpske mladosti i pameti preklano i pretesterisano tamo. Ako su to takođe radili srpska mladost i pamet, onda i ne treba kao narod da opstanemo.

Ali, svejedno, to je bilo pre 70 i nešto godina. I kakve veze ima naša lična gorčina, vezana za priče koje smo čuli, sa tim imamo li da platimo račune i nahranimo decu, danas? A o tome pričamo ...

• 1

#98 omega

omega
  • Members
  • 3488 posts

Posted 21 November 2017 - 11:37 PM

Ne znam šta su "pasje jame", ali sam čuo za "pasja groblja".

Al opet, znam iz prve ruke, od pokojnog oca, šta su četnici radili po šumadijskim selima. I koliko je perspektivne srpske mladosti i pameti preklano i pretesterisano tamo. Ako su to takođe radili srpska mladost i pamet, onda i ne treba kao narod da opstanemo.

Ali, svejedno, to je bilo pre 70 i nešto godina. I kakve veze ima naša lična gorčina, vezana za priče koje smo čuli, sa tim imamo li da platimo račune i nahranimo decu, danas? A o tome pričamo ...

Није у питању лична горчина, него је на тај начин указано на неке тренутке од пре 70 година у којима леже неки од узрочника данашњег стања. Рекох неки. А зашто да се не сагледава од пре 70 година? Од када да почнемо? До колико година уназад није забрањено?
Четнички злочини су толико објашњавани и о њима је толико учено у оним школама да још не можемо да се тога отресемо. Знате ли о чијим се злочинима и даље избегава истрага на званичним нивоима? Наравно да знате. Сви знају али као ништа.
Исправку за пасја гробља прихватам, мада сам сигуран да се и под пасјом јамом знало на шта се односило.
  • 0

#99 shonepa

shonepa
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 321 posts

Posted 21 November 2017 - 11:38 PM

Zanimljiva tema. Ne znam po cemu su to stranci hladni ? Balkanci i nasa dijaspora su ubedljivo najgori. Zato i kukaju kako ih tamo toboze niko ne prihvata.

Pa ja ne znam Srbina (u daljem tekstu Balkanca) da nije nekog zaj*bao. Mada nije bilo tako oduvek. Pre su mnogo redje ljudi dobijali cepanice, cigle, umesto npr tableta, laptopa...

Ako je srpska toplota to sto se neko dobro narolja alkoholom i okrene turu u gradu i to sto gotovo svaki Srbin izlazi svaki dan nedeljno, onda...

Pa cak i na autoputu desilo mi se xxx puta da kamion zaobilazi kamion JER GA MRZI DA STANE TJ USPORI, pa su me milimetri delili od smrti iako sam bio na ivici puta (samo da skrenem u zbunje). A bilo je i izletanja. Mislite da su stali ? Ebe im se.

Mi Srbi smo veoma netolerantan narod. Gledamo tudja posla. Eto kao u klipu gore vidimo kako Holandjani rese problem biciklizma. U Srbiji niko nikog ne *be ni 5%. Pokazao sam ja srednji prst mnogim degenericima u saobracaju, al' sta to vredi ?

Sta vredi nekom ko je poginuo, sto cr njegov ubica da odlezi 3 godine ? Nista.

O srpskom postenju, laganju i lopovluku nemam reci. Mislim kupio sam lazni Samsung Galaxy S5, pa je prodavac kibnuo. Isao sam da vidim jedan bicikl uzivo, ispalo je da vlasnik ima 2 ista, slikao lepsi, meni tura gori. Podvala.

A tek o nasoj toleranciji na gejeve ? Pa gde tek tu trositi reci. Meni apsolutni ne smetaju, dok bi ih pola Srba na srmt ubilo. A kad tuku devojku na sred ulice, ne smemo da "prd*emo". Jos se slika za YT.

Deca su nam sve veci delikventi. Sto se vidi po skolama. Standard nam je apsolutna nula. Stavise zvanicno bi Srbija cak i u Africi bila na dnu tabele, cak i ispod jedne Kenije. Koju god statistiku (sem sporta) da pogledate mi smo medju 10-20% najgorih u svetu.

Cak smo i po medicini najgori u Evropi. Zato u Srbiji umre svaki drugi pacijent.

A tek sto smo moralna i iskrena nacija ? Pa sem sto imamo polu-diktatora, visedecenijske lazove, imamo i tu cast, da budemo talog Evrope, odakle ljudi mole Boga da pobegnu. Sto se vidi po dijaspori koja cini skoro 50% svih Srba (racunajte da mnogi se ne odjavljuju, jer je komplikovano).

A vala i na "mirko" nivou smo povrsniji ljudi od Evropljana. Ne generalno. Iz iskustva. U Srbiji su cak i zene povrsne, izbirljive, hoce sve da dobiju , a sipak da daju. A za nas muske se isto zna.

I tako bio ja u Poljskoj i upoznao vise prijatelja za 3 meseca nego sto cu ovde ikada. Devojke im prelepe (po nekima najlepse na svetu uz Venecuelanke). Jedna od tih je i moja devojka.

Tako da pre nego sto krenemo da lupetamo kako je EU losa, kako su hladni, drski... treba da se zagledamo sta smo tek mi. Uzgred cim cuju za Balkan okrecu ocima. Kao sto mi sprdamo Sirijce (jer smo nehuman narod) i ostale Azijate i Afrikance, koje smo cak putem Interneta zdusni proterivali "dalje", tako smo i mi njima zemlja treceg sveta.

Talog Evrope. U svemu.

Druže, ne znam ko si, ali svaka ti je na mestu! Moraću da sačuvam negde sve što si pisao... U potpunosti se slažem sa svim što si napisao iako nisam sve pročitao :D morao sam prvo da te podrzim, pa cu pročitati!
A vidim da svi ostali koji te napadaju žive od istorije :D ne mogu da verujem, zato i idemo u nazad! "Svaka vam čast"!
A vi "istoričari", pročitajte Archibalda Rajsa, on će vam reći šta je problem! E to je čovek rekao pre 100 godin. Ako to ne skapirate, imate problem

Sent from my SM-J500FN using Tapatalk
  • 2

#100 omega

omega
  • Members
  • 3488 posts

Posted 21 November 2017 - 11:41 PM

ako poredim danasnji ns sa danasnjim trevizom, ili manhajmom (za ostalo ne znam iz prve ruke), mogu da kazem da je u ns puno veca koncentracija bahatih i nekulturnih ljudi, da su svabe veca prasad kad se napiju, a ‘talijani pizde jedne male, ali voze kao zmajevi - cak i zene. :)

Тако је. Мени првом као свесном Србину то смета и први сам да укажем на наш морални (и сваки други) посртај у ово доба. Али да се самодисквалификујем због тога и самопонижавам тако што кажем да смо најгори оа онда наведем универзалне људске лоше особине, на памет ми не пада.
  • 0

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users