Ne vidim smisao vracanja u Prvi svetski rat ? To je bilo pre 100 godina. A tek Drugi ? Pa sav svet je stradao. Po toj logici Japan bi trebao da je bara ? Nemacka bi trebala da je bunar ? Rusija bi trebala da nema sta da jede ? Itd itd. Ne vidim poentu ?Јако је занимљиво да се много људи баве последицама, односно описују како је у Србији овако или онако, а нико да се запита о узроцима. Хајде да замислимо каква би то земља била да је није запад утаманио у два велика рата? Да није изгинуло све најбоље, домаћини који су знали и како се праве фабрике, води привреда, а и асфалтирају путеви? Замислимо само да су остали у животу они које је запад натерао да газе преко Албаније? Или оне мајке које су завршиле обешене после упада запада (аустроугара) у српска села? Она деца која су завршила у Јасеновцу? Они ђаци у Крагујевцу? То се наставља и данас уз обилату помоћ оних који су најгори били онда, а и сада.
Zasto je nama uvek ceo svet kriv ? Sve teorije zavera su protiv nas Srba. Pa koji nas je djavo sve na Balkanu terao da se pobijemo medjusobno 90ih ? Da nisu opet Cia, Vatikan, Nemacka, Usa ?
Kako neko sa strane moze da tebe ili mene da natera da uzmes pusku i pucas u komsiju sa kojim si ziveo u zajednickoj drzavi skoro 100 godina ? Cak i danas u 21.veku mi smo i dalje siromasni. I dalje se mnogi loze na nacio-teme.
Zato sam i bio sarkastican sa "bratstvima". Pa cak i nasi navijaci zajedno navijaju sa "bracom", kada igramo protiv nekih nama ne bas tako voljenih drzava. Da li se u modernoj Evropi pale baklje, bacaju dinamitske, prave neredi ?
Nama je sve zapad izgleda kriv. Nisam primetio da ijednoj evropskoj drzavi nesto smeta taj zapad. Stavise svi mu hrle. Za sve ratove na Balkanu u poslednjih 30ak godina je kriv nas balkanski mentalitet. Ne zapad.
Inace mi smo pozati po teorijama zavere. Svake godine nadjemo neku.
- (nevidljivi) HAARP
- Svedjani nam truju nebo sa avionima
- Tito je imao dvojnika
- MMR vakcina
- GMO (Svet rusi srpski kvalitet i truju nas americkim smecem)
- Srbi najstariji narod na svetu (Serbi/Sorbi) whatever
- Srbija je NAJBITNIJA zemlja sveta i prosto svet se ubio da uzme ovo malo teritorije.
Lista je poduza...
Pa ako nam je zapad kriv ajd da mi lepo bojkotujemo sve proizvode, lupimo sami sebi sankcije, izbacimo Intel i Amd procesore i eto ga... Vise nam nece moci nauditi.
A primetio sam i da se ovi iz dijaspore mnogo zale. Prosto ne mogu da prezive tamosnju bedu i mastaju o domovini u koju se nikad nece vratiti. A zasto se nece vratiti ? Pa zato sto ovde nemaju nista osim mozda neke nostalgije i nesto rodbine kojima ce sa vremena na vreme baciti koji evro, da preguraju jos jedan mesec.