Veća brzina uvek znači jači udarac, sem ako svesno ne preskočiš rupu. Da ne ulazimo u to koliko je pametno jurcati za kamionima, ako već to radiš probaj da voziš malo sa strane, da bi mogao da vidiš rupe pre nego što naletiš na njih.
Za snake-bite jedino rešenje je jako naduvana guma, za drumaša posebno, jer snake-bite prouzrokuje udarac gume u felnu prilikom prelaska preko neke prepreke, zbog slabog pritiska u gumi.
Kupi gume koje se pumpaju na 8 bara pa naviše, trebaće ti jaka pumpa za takve gume, i obavezno pumpanje svaka dva tri dana na maximalan dozvoljen pritisak, ili pred svaku vožnju ako je razmak izmedju vožnji veći od tri dana.
Jeftine, a dobre gume koje koristim su Vittoria Rubino 700x23c za 16e, prodaje ih nikidr na berzi i pumpaju se na 10bar maximalno, svi koji ih voze hvale te gume, ja sam je uzeo skoro jer mi se nova schwalbe lugano posle 1300km raspala, krš teški, izgleda da je stari lager u pitanju jer izgleda kao da je istrulila...
Gume se pumpaju prema kilaži vozača, ne na slepo na maksimalni pritisak, a proveravaju se i dopumpavaju pre svake vožnje. Tako se postiže najudobnija vožnja i najbolje performanse bez defekata.