Problem sa Fe odnosno hemoglobinom
Started By
Acojne
, Feb 28 2012 02:13 PM
13 odgovora na ovu temu
#1
Postavljeno 28 February 2012 - 02:13 PM
Vidim da ovde ima puno pametnih i strucnih ljudi pa bi zamolio nekog da da neki predlog ishrane bogat gvozdjem.
A ujedno i da vam predocim da nekada nije dobro naporno trenirati uprkos umoru, naime ukoliko imate malo gvozdja a samim ti i hemoglobina koji prenosi kiseonik do svih celija u organizmu, mozete veoma naskoditi organizmu. Ja nisam znao ali sada znam. Tako da ukoliko dugo trenirate a ne vidite napredak u kondiciji prekontrolisite krv vrlo je moguce da ste "ostali bez gvozdja"...
Unapred hvala
Pozdrav
A ujedno i da vam predocim da nekada nije dobro naporno trenirati uprkos umoru, naime ukoliko imate malo gvozdja a samim ti i hemoglobina koji prenosi kiseonik do svih celija u organizmu, mozete veoma naskoditi organizmu. Ja nisam znao ali sada znam. Tako da ukoliko dugo trenirate a ne vidite napredak u kondiciji prekontrolisite krv vrlo je moguce da ste "ostali bez gvozdja"...
Unapred hvala
Pozdrav
#6
Postavljeno 28 February 2012 - 05:02 PM
Konjsko meso, džigerica, riba a ako je kritično, tablete feritin uz obrok (doručak).
#8
Postavljeno 29 February 2012 - 10:49 AM
Sve je ovo lepo ali mislio sam nesto prakticno sto mi nece biti tesko da spremam ili idem u Sibir
Gde nabaviti tu aroniju?
Konjsko meso bar u Novom Sadu nema ni u jednoj mesari a kupinovo vino cu tek da potrazim, dzigericu sam evo jutros spremio i jedva je pojeo jer je ne podnosim :@
Hvala u svakom slucaju
Gde nabaviti tu aroniju?
Konjsko meso bar u Novom Sadu nema ni u jednoj mesari a kupinovo vino cu tek da potrazim, dzigericu sam evo jutros spremio i jedva je pojeo jer je ne podnosim :@
Hvala u svakom slucaju
#10
Postavljeno 29 February 2012 - 11:29 AM
Aroniju mozes naci na pijaci uvozi je sada dosta ljudi, mozes je kupiti kao sok, u suvom stanju ili zasecerenu pa kome kako odgovara ili u nekoj "zdravoj hrani" tamo pola stvari nije zdravo kao izolat surutke no-name proizvodjaca kojim samo masti mozes nabaciti, otprilike kosta 140 dinara 100 grama
#14
Postavljeno 29 February 2012 - 07:56 PM
Probaj da je kupiš svežu i kao takvu da je spremiš. Ukus je mnogo drugačiji Ako podnosiš beli luk, odličan je u kombinaciji sa džigericom.Konjsko meso bar u Novom Sadu nema ni u jednoj mesari a kupinovo vino cu tek da potrazim, dzigericu sam evo jutros spremio i jedva je pojeo jer je ne podnosim
Svo crveno meso i riba takođe poseduje gvožđa.
Ako ništa drugo, poseti pansport i navali na
http://www.pansport....on-complex.html
to i ja pijem po potrebi.
1 članova čita ovu temu
0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika