Ааааа, брате куд написа ово, ионако сам мало хипохондар!
Neće ti ništa biti ! Pazi da ne dobiješ hipohonditris, od razmišljanja !
Posted 08 January 2013 - 06:13 PM
Evo jednog glupog pitanja, treba li keramički ležaj da se podmazuje (pulley na menjaču je u pitanju)? Ja stvarno nemam pojma, prethodnih godina sam vozio tourney . Malo na brzinu proguglao i negde kažu treba a negde da treba da bude suv...
Posted 08 January 2013 - 06:50 PM
Posted 08 January 2013 - 08:08 PM
Jel ti beše voziš neki stariji xtr? AKo je ovakav evo ti zanimljiv link na koji sam sad slučajno nabasao, možda će te zanimati .
http://www.sicklines... ... -overhaul/
Baš volim da vidim ovakve stvari, mislim i na detaljan i kvalitetan slikovit tutorijal a i kad je nešto tako dobro odrađeno pa je sve servisabilno i može se rastaviti u sitna crevca a pri tom izdržljivo/dugotrajno da ima i smisla to raditi .
Posted 08 January 2013 - 08:15 PM
Evo jednog glupog pitanja, treba li keramički ležaj da se podmazuje (pulley na menjaču je u pitanju)? Ja stvarno nemam pojma, prethodnih godina sam vozio tourney . Malo na brzinu proguglao i negde kažu treba a negde da treba da bude suv...
Posted 08 January 2013 - 09:04 PM
Posted 08 January 2013 - 09:09 PM
U starijim zadnjim menjacima mogu se naci tockici (rolnice, pulley) koji su (umesto kotrljanog lezaja) imali klizni lezaj sa keramickim valjcicem (mislim da je 8fazni XT RD-M737 imao bar jedan). Mozda sam gresio ali sam redovno podmazivao taj valjcic,
i generalno sve sto je od metala ili u dodiru sa metalom
Posted 10 February 2013 - 03:19 PM
Posted 10 February 2013 - 03:32 PM
Pozdrav ljudi,imam jedno (glupo) pitanje
Naime,juce kad sam krenuo da vozim bajk vidim da mi je zadnja guma izduvala.Ja naduvam i ona normalna...Vozio sam bajk nekih sat vremena i sve ok.Jutros opet vidim da je popustila.Zna li neko u cemu je problem.Da li je ventil,unutrasnja,vanjska??? Ne vjerujem da bi suplja guma drzala toliko...
Posted 10 February 2013 - 08:07 PM
Posted 10 February 2013 - 09:35 PM
Posted 10 February 2013 - 09:53 PM
Posted 10 February 2013 - 11:45 PM
Sedmofaz je ako se dobro secam 126 mm, standardni drumas je 130 mm a mtb 135 mm.
Posted 11 February 2013 - 12:14 AM
Posted 11 February 2013 - 05:30 AM
Pozdrav i tebi!
Posto imas sest brzina, treba ti lanac za sestofaz, ja konkretno ne znam da te posavetujem koji lanac da pazaris, ali za to ce tise vec javiti neko drugi ko bolje zna (mada mislim da za sestofaz i ne postoji neki izbor, bilo koji no name lanac ce ti zavrsiti posao)..inace kad kupujes nov lanac on dolazi u fabrickoj duzini pa ga ti posle skracujes specijalnim alatom za to, jer nije na svakom biciklu isto rastojanje od centra osovine pogona i zadnjih lancanika, naravno zavisi i od tipa pogona, tako da se razlikuje i duzina lanca itd..uglavnom imas po internetu a i ovde na forumu brdo tih uputstava kako se montira, jedan od nacina ti je i da izbrojis broj karika starog lanca pa da ovaj novi na isto toliko skratis (znaci ne gledas da lanac bude iste duzine kao stari, vec da ima isti broj karika, posto stari lanac moze dosta da bude istegnut od dugotrajne upotrebe)..nadam se da sam ti barem malo pomogao..pozdrav!
Posted 11 February 2013 - 05:26 PM
0 members, 1 guests, 0 anonymous users