Trebalo bi da je za pumpuA ako ram nije trkački nego treking?
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
Postavljeno 25 March 2023 - 04:58 AM
To je obično kuka za pumpu na starijim drumašima, nekad su pumpe bile dugačke po 50-60cm.Viđam na nekim starijim čeličnim ramovima, na donjem delu gornje cevi rama ili na kosoj cevi rama kao neku kuku... Zna li neko čemu ta kukica na ramu služi? Držač pumpe ili tako nešto?
Postavljeno 25 March 2023 - 11:10 AM
Vidak dobro zbori. Nekada su pumpe bile koliko top ili seat tube. Imao sam pumpu ispod top tube koja se montirala-držala samo snagom svoje opruge. I nije to nikada spadalo. Čini mi se da je to bilo pre 40.godina na Rog Maratonu a kasnije na Peugeotu pumpa Zefal. Sada imam na touring-city Scott Sonoma, malu Scott pumpu koja stoji na dve kukice koje su na korpici. Nisam je nikada koristio,slabašna je,više je za neku prvu pomoć.
Postavljeno 25 March 2023 - 12:40 PM
Vidak dobro zbori. Nekada su pumpe bile koliko top ili seat tube. Imao sam pumpu ispod top tube koja se montirala-držala samo snagom svoje opruge. I nije to nikada spadalo. Čini mi se da je to bilo pre 40.godina na Rog Maratonu a kasnije na Peugeotu pumpa Zefal.
Postavljeno 29 March 2023 - 02:59 PM
Imao sam situaciju na semaforu da sam pustio upravljač, isti je krenuo u stranu i tako je udradio u ram i oštetio ga (ručica menjača je udarila u ram i napravila malu rupicu)
Ne znam da li kod svih bajseva upravljač tj. ležajevi tako rade da mogu bez granice da se okreću ili postoji neki graničnik koji ne dozvoljava upravo ovo da se desi, da upravljač udari u ram i tako ga ošteti...
Postavljeno 29 March 2023 - 04:39 PM
Postavljeno 05 April 2023 - 06:16 PM
Postavljeno 28 June 2023 - 06:40 PM
Postavljeno 28 June 2023 - 07:34 PM
Ja bih kupio novu cesmu, nije tvoja krivica razliciti metali, elektroliza pa erodirao metal, verovatno je vadjenje tog srafa smaranje i za nekoga sa vise iskustva i alata. Kada budes montirao namazi ceo taj novi sraf sa mascu da se ne ponovi...
Ovo bi trebalo da najbolje radi od svih tih alata za vadjenje srafova (link) trebalo bi da ima u WOBY HAUS-u pod brendom WOMAX, ali moj savet je nova cesma.
Postavljeno 28 June 2023 - 07:47 PM
Imam jedno pitanje, i smatram ga za veoma glupo.
Imam mogucnost da nabavim nov Merida scultura EVO karbonski ram za otprilke 200e, Bulls night hawk za 250e i carver evolution 130 za 300e.
Koliko sam nasao na netu, merida je iz 2011 godine, bulls 2017, a carver 2015.
Da li vredi kupiti takve ramove s obzirom na godinu proizvodnje, napredak u izradi ramova i td, iako se radi o novim ramovima?
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa". H. Ford
Postavljeno 28 June 2023 - 08:59 PM
Postavljeno 28 June 2023 - 09:11 PM
Ova košta 9,990 rsd, gledao danas kada sam uzeo ovaj novi fikser. Estetski odgovara okruženju i dobro me je služila. Probaću da poslušam tvoj savet za mesingani šrafNesoni@ ako uspeš levom burgijom da odviješ kupi šrafove od mesinga umesto čeličnih. Isto ih namaži tovatnom mašću i godinama nećeš imati problema. Ako je stari zapekao u slavini teško ćeš to odviti. Nova slavina ne košta 10K dinara već znatno manje.
0 članova, 2 gosta, 0 anonimnih korisnika